Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ιούνιος 23, 2020 11:01 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ένα Δελτίο Τύπου και μία Δήλωση!…

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την πρόσφατη ανακοίνωση, από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου μας, του προγράμματος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων για το φετινό Καλοκαίρι και το φετινό Φθινόπωρο, η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», της οποίας επικεφαλής είναι ο επί σειρά ετών πρώην Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, εξέδωσε, προχθές Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζεται η πολιτιστική πρόταση της Διοίκησης «ανάξια», ενώ τονίζεται ότι: {Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν ανήκει μεταξύ εκείνων που με δημαγωγικούς όρους μεμψιμοιρούν για το κόστος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων ή δεν κατανοούν τη σημασία τους. Είναι, όμως, εντυπωσιακό ότι η διοίκηση του Δήμου σε καμμία ενημέρωση δεν έχει προβεί ως προς το ζήτημα αυτό και μάλιστα σε συνθήκες, κατά τις οποίες η υγειονομική κρίση και οι εξαιτίας της οικονομικές συνέπειες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα έσοδα των Δήμων, μεταξύ άλλων και αυτού της Καλλιθέας.
Αυτό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας χρεώνεται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και συνολικά στη διοίκηση του Δήμου}
.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», έχει ως ακολούθως:

{Ανάξια, η πολιτιστική πρόταση της διοίκησης

Ανοιχτή, η πρόσκληση: Ελάτε να μιλήσουμε για τον πολιτισμό

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει την πλήρη διαφωνία και την απογοήτευσή της για το ανακοινωθέν πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας.

Η παράταξη επισημαίνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε ενημερώθηκε για τις επικείμενες εκδηλώσεις. Προφανώς, η διοίκηση επιφυλάσσει στο Σώμα μόνο την εκ των υστέρων έγκριση των δαπανών τους, όπου βεβαίως αυτή προβλέπεται, ύστερα από την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του. Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η απουσία κάθε συνεννόησης μεταξύ της διοίκησης και της Επιτροπής Πολιτισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διοίκηση του Δήμου ανεκοίνωσε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του επομένου τετραμήνου, έχοντας ενωρίτερα κατά δόλιο τρόπο αποφύγει τη διεξαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του στις συνθήκες της πανδημίας, όπως είχε ζητήσει η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Είναι φανερό ότι το δύσκολο αυτό πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνατότητες των διοικούντων. Η παράταξη τούς προσκαλεί και τώρα: Ελάτε να μιλήσουμε για τον πολιτισμό.

Ποιο κόστος;

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν ανήκει μεταξύ εκείνων που με δημαγωγικούς όρους μεμψιμοιρούν για το κόστος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων ή δεν κατανοούν τη σημασία τους. Είναι, όμως, εντυπωσιακό ότι η διοίκηση του Δήμου σε καμμία ενημέρωση δεν έχει προβεί ως προς το ζήτημα αυτό και μάλιστα σε συνθήκες, κατά τις οποίες η υγειονομική κρίση και οι εξαιτίας της οικονομικές συνέπειες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα έσοδα των Δήμων, μεταξύ άλλων και αυτού της Καλλιθέας.

Αυτό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας χρεώνεται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και συνολικά στη διοίκηση του Δήμου.

«Ατάκτως ερριμμένα»

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν υποτιμά τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας με ξένες μορφωτικές αποστολές στη χώρα μας. Εκφράζει, αντιθέτως, ικανοποίηση για τη συνέχιση αυτής της πρακτικής, η οποία είχε εγκαινιαστεί από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Με την αντικειμενικότητα που επιθυμεί να τη διακρίνει, δεν διστάζει εξάλλου να εξάρει τη διεξαγωγή της έκθεσης βιβλίου, στην επιτυχία της οποίας επιθυμεί πολλαπλώς να συμβάλλει και με κάθε μέσο να ενθαρρύνει.

Η παράταξη εκτιμά, ωστόσο, ότι οι ανακοινωθείσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τη διαφήμιση των οποίων είναι άγνωστο ποιο ποσό χρημάτων τελικώς θα διατεθεί, αποτελούν την επιτομή της περιγραφής του Ξενοφώντα: «λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν». Οι εκδηλώσεις στερούνται ειρμού και στόχου. Εάν υπάρχει κάποια χρησιμότητά τους, αυτή είναι να ικανοποιήσουν το πελατειακό περιβάλλον της διοίκησης του Δήμου. Κανέναν, όμως, δεν μπορούν να ξεγελάσουν αφού σχεδόν οι μισές (63) είναι προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Η διοίκηση αγαπά τον κινηματογράφο. Αγνοεί, όμως, τον πολιτισμό. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η πολιτιστική δραστηριότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ταυτίζεται με την ψυχαγωγική εκτόνωση μιας βραδιάς, αλλά αντιπροσωπεύει το δικαίωμα του πολίτη να επικοινωνεί ελεύθερα με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Εκτός τόπου και χρόνου αυταρέσκεια

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν ότι η διοίκηση του Δήμου ουδεμία έχει επαφή με τις πραγματικές συνθήκες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Αντί να ακούσει τη φωνή των καλλιτεχνών που δεν αγωνιούν μόνο για το δικό τους ημερομίσθιο, αλλά και για τη συνολική κατάσταση της πολιτιστικής ζωής στις συνθήκες της πανδημίας, η διοίκηση ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με μακρά παράδοση στην πολιτιστική δράση, επιμένει να ζει με αυταρέσκεια και εγωπάθεια στον κόσμο της δικής της πραγματικότητας. Αδιαφορεί και απορρίπτει την υποχρέωσή της να στηρίξει τον καλλιτεχνικό κόσμο στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, απολύτως συντεταγμένη με την πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία θυμάται τους καλλιτέχνες για τις μεγάλες επετείους και τους ξεχνά στις μεγάλες δυσκολίες. Αδιαφορεί για τις τέχνες. Κάνει απλώς δημόσιες σχέσεις. Αδυνατεί να «κάνει πολιτισμό». Είναι παντελώς ανίκανη και ακατάρτιστη ώστε να κατανοήσει ότι μετά από αυτή την κρίση ούτε ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ακριβώς ο ίδιος, ούτε η πολιτική μπορεί να μείνει ακριβώς η ίδια.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» κατανοεί ότι στο πρόσωπο της διοίκησης δεν συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο. Ελπίζει, πάντως, ότι θα μπορέσει να συνομιλήσει}.

Μετά τη δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άμεση ήταν η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου μας και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Λάζαρο Λασκαρίδη, ο οποίος προέβη, χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, σε δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, ότι «κάθε αναγνώστης της ανακοίνωσης «Ανάξια, η πολιτιστική πρόταση της διοίκησης. Ανοιχτή, η πρόσκληση: Ελάτε να μιλήσουμε για τον πολιτισμό» της ευκαιριακής κομματικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», θα μπορούσε (από τον τίτλο της κιόλας) να συμπεράνει εύκολα ότι το κείμενο -βάσει δε και ιατρικών στατιστικών- συντάχθηκε από πρόσωπο που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης».

Ολόκληρη η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, έχει ως εξής:

{Κάθε αναγνώστης της ανακοίνωσης «Ανάξια, η πολιτιστική πρόταση της διοίκησης. Ανοιχτή, η πρόσκληση: Ελάτε να μιλήσουμε για τον πολιτισμό» της ευκαιριακής κομματικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», θα μπορούσε (από τον τίτλο της κιόλας) να συμπεράνει εύκολα ότι το κείμενο -βάσει δε και ιατρικών στατιστικών- συντάχθηκε από πρόσωπο που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Όμως, δεν θ’ ακολουθήσουμε αυτή την οδό. Απλά, θα κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

1. O Πολιτισμός στην Καλλιθέα έχει πια απλώσει φτερά. Ο επί δεκαπενταετία και πλέον απαξιωμένος Δήμος της Αττικής σε αυτόν τον τομέα, πλέον είναι πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής και της χώρας ολόκληρης.

2. Δεν δεχόμαστε μαθήματα άσκησης διοίκησης και δη στον τομέα του Πολιτισμού από το πρόσωπο εκείνο που έχοντας την ευθύνη στο συγκεκριμένο αντικείμενο επί 16 χρόνια, παρουσίασε -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο. Αντίθετα:

α) Αναλωνόταν σε δεξιώσεις… ομοϊδεατών του πολιτικών προσώπων (πολιτευτών της Β΄ Αθήνας) που, επικαλούμενος και τη συγγραφική τους ιδιότητα τους έκανε προεκλογικό αγώνα με τα χρήματα του Καλλιθεάτικου λαού.

β) Αντιλαμβανόταν τον Πολιτισμό ως προσωπικά δείπνα σε πρέσβεις σε ταβέρνες της οδού Σαλαμίνος. Κι εκείνα με τα χρήματα του Καλλιθεάτικου λαού.

3. Το πρόγραμμα του Δήμου Καλλιθέας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020» έχει ήδη αποσπάσει τα θετικά σχόλια κορυφαίων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

4. Το «καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας (που) χρεώνεται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και συνολικά στη διοίκηση του Δήμου» προφανώς το ανακάλυψε ο ευφάνταστος συντάκτης της ανακοίνωσης, σκαλίζοντας στο αρχείο του τα δικά του «έργα και ημέρες».

5. Η προτελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης, έχει να κάνει αυστηρά και μόνο με υπαγορευμένες υποδείξεις του εξαώροφου κτιρίου, στις παρυφές της Ομόνοιας,  που στεγάζεται ο σημερινός (να δούμε μέχρι πότε…) κομματικός του φορέας. Τα διαπιστευτήρια, βλέπετε, τα έχει ανάγκη ο «πρίγκηψ» προς το κόμμα που επανέκαμψε πρόσφατα…

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με το ευφυές -κατά τον συντάκτη της- σχόλιο ότι η παράταξή τους «κατανοεί ότι στο πρόσωπο της διοίκησης δεν συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο. Ελπίζει, πάντως, ότι θα μπορέσει να συνομιλήσει». Δεν προβληματίστηκε ο δόλιος αν όντως η διοίκηση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θέλει να συνομιλεί με… τσάτσους!»}.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΑ Ένα Δελτίο Τύπου και μία Δήλωση!... ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την πρόσφατη ανακοίνωση, από πλευρ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Ένα Δελτίο Τύπου και μία Δήλωση!... ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την πρόσφατη ανακοίνωση, από πλευρ Rating: 0
scroll to top