Σάββατο , 11 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Νοέμβριος 7, 2019 3:53 πμ A+ / A-

 

12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Υπέροχη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 5 ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΜΙΑ υπέροχη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου).

Με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus + 2019 – 2020”, το οποίο εκπόνησε το 12ο Γυμνάσιο της πόλης μας, φιλοξενήθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες (Γερμανία,  Ρουμανία, Τσεχία, Πορτογαλία, Τουρκία), που συνεργάστηκαν μαζί του και έτσι προχθές, τελευταία ημέρα του προγράμματος, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου (με προεξάρχοντα τον Διευθυντή του κ. Παναγιώτη Βαλαχέα), καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου, διοργάνωσαν αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, την οποία ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι σε γνωστό club της πόλης μας.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την εποπτεία των θεμάτων Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, την εκπρόσωπο από το Μαθητικό Φεστιβάλ, Κα Στέλλα Γεωργίου, αλλά και την Πρόεδρο του Αείροου Συλλόγου Αυτοάμυνας, Κα Αναστασία Στεφάνου (την οποία παρεμπιπτόντως ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών και βίντεο της εκδήλωσης που παρατίθενται παρακάτω), καλωσόρισε ο Διευθυντής του 12ου Γυμνασίου, κ. Παναγιώτης Βαλαχέας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τα ακόλουθα:

{Σε μια διαρκώς εξελισσόμενη εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητα και τη ρευστότητα των πληροφοριών και των γνώσεων, το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί να αρκείται στις «παραδοσιακές», μονοδιάστατες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις, δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό στα καθιερωμένα, αντίθετα επιβάλλουν τη συνεργασία, την εξωστρέφεια, την καινοτομία.

Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης του σχολείου στη διαμορφωθείσα πραγματικότητα, οργανώνουμε υποστηρικτικές δράσεις για την μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Κοσμάς ο Αιτωλός» υλοποιεί, κατά τα σχολικά έτη 2019-2021, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Living in a box: Our European Heritage Museum.

Ο συγκεκριμένος στόχος μας είναι να επεξεργαστούμε την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Μπορούμε να συλλάβουμε την όλη ιδέα  ως ένα  «τεράστιο κουτί» γεμάτο με διάφορα μικρότερα «κουτιά» και «κιβώτια», το καθένα για διαφορετικές πτυχές του πολιτισμού: λογοτεχνία, τέχνη, μουσική, μόδα, διατροφικές συνήθειες, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική, ιστορία, αθλητισμός.

Καθώς τα «κουτιά» και τα «κιβώτια» γεμίζουν με περιεχόμενο, τα αποτελέσματα ψηφιοποιούνται σταδιακά, και δημιουργείται ένα εικονικό μουσείο ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ και υλοποιείται κατά τη διάρκεια δυο (2) ετών (2019-2021). Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από έξι χώρες, την Γερμανία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Ευχαριστώ θερμά τους γονείς για την προσφορά τους}.

Ο Διευθυντής του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας «Κοσμάς ο Αιτωλός», κ. Παναγιώτης Βαλαχέας.

Αμέσως μετά, αναπτύχθηκε το θέμα: «Όταν η φιλοξενία σταματά τη μάχη», από την Φιλόλογο, Κα Αθηνά Καρανταράκη, ενώ ακολούθως, τα μέλη της σχολικής ομάδας χορού Ελένη Μαργαρίτη, Αγγελική Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Δήμα, Μαρία Θανάσουλα και Κωνσταντίνα Μυρώνη, απέδωσαν χορούς από την Ήπειρο.

Το θέμα «Διαχρονικά στοιχεία της Αθηναϊκής δημοκρατίας», σε επιμέλεια Παναγιώτη Γιατρά, παρουσίασαν οι Άννα Βασιλικού, Νικόλας Κυριαζής και Δήμητρα Μαρκασιώτη, ενώ χορούς για τον Πόντο, απέδωσαν τα μέλη της σχολικής ομάδας χορού Μάρθα Γκρίλη, Σοφία Γκρίλη, Σοφία Καρδαρά, Ιωάννα Παπαδημητρίου και Μαριάννα Κουτσοχιώνη.

Έναν λόγο με μοναδικό σε παιδευτική σημασία περιεχόμενο και σε επιμέλεια Παναγιώτας Σουλελέ, υπό τον τίτλο «Επιτάφιος του Περικλή», παρουσίασαν οι Αγγελική Βράχα και Ευμορφία Αναστασίου, ενώ χορούς για τη Θράκη απέδωσαν τα μέλη της σχολικής ομάδας χορού Ευμορφία Αναστασίου, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Μελίνα Δόγια και Εβελίνα Πουργιανού.

Το θέμα «Πλάτωνας και η αλληγορία του σπηλαίου», σε επιμέλεια Χρυσούλας Αγγελοπούλου, παρουσίασαν οι Αικατερίνη Λούσκα και Δανάη Γρίδα, ενώ τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου της πόλης μας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Το θέμα «Σωκράτης: ο Διαμορφωτής της Δυτικής φιλοσοφίας», σε επιμέλεια Ελβίρας Μπαρτζώκα, παρουσίασαν οι Αγγελική Βράχα, Ευμορφία Αναστασίου, Σοφία Καρδαρά, Σοφία Γκρίλη και Αικατερίνη Λούσκα, ενώ χορούς από τα νησιά του Αιγαίου, απέδωσαν τα μέλη της σχολικής ομάδας χορού Αλεξάνδρα Δημησιάνου, Νικομάχη Παπαναγιώτου, Μαρία Χαραλαμπίδη και Χριστίνα Μοσχόβη, ενώ όλα μαζί τα μέλη της σχολικής ομάδας χορού, αυτή τη φορά συνοδευόμενα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των πέντε χωρών που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, απέδωσαν καταχειροκροτούμενοι από το σύνολο των παρισταμένων, παραδοσιακό χορό.

Μετά το πέρας των θεμάτων που παρουσιάστηκαν, αλλά και των παραδοσιακών χορών που αποδόθηκαν, ο Διευθυντής του 12ου Γυμνασίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», κ. Παναγιώτης Βαλαχέας, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά για την πολυτιμότατη βοήθειά τους στην επιτυχή διοργάνωση του προγράμματος το σύνολο των Εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κα Ξανθή Μαυρουδή (για την προετοιμασία της σχολικής ομάδας χορού), αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» (για τη διάθεση των παραδοσιακών στολών), τον Συντονιστή του προγράμματος κ. Παναγιώτη Γιατρά, τους γονείς μαθητών και μαθητριών του σχολείου που φιλοξένησαν στα σπίτια τους, τους ξένους μαθητές και μαθήτριες, αλλά πρωτίστως, το σύνολο των μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών, Ελλήνων και ξένων, που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, στη συνέχεια έδωσε αναμνηστικά δώρα στους ξένους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων τους.

Η όλη εκδήλωση έφτασε στο τέλος της, με την προβολή φωτογραφικών στιγμιοτύπων από τις επισκέψεις και τις δράσεις που ανέπτυξαν κατά την παραμονή τους στην πατρίδα μας και στην πόλη μας, οι  φιλοξενούμενοι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί.

Μετά το τέλος της συγκινητικής και υπέροχης αυτής αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, διοργανώθηκε πάρτι σε γνωστό club της πόλης μας, εκεί όπου ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα έξι συνεργαζόμενα στο πρόγραμμα Σχολεία, ανέπτυξαν τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ελλάδα: Ιστορία, Φιλοσοφία και Πολιτική.
  • Τουρκία: Αθλητισμό και Φαγητό.
  • Ρουμανία: Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Λογοτεχνία.
  • Τσεχία: Μόδα και Μουσική.
  • Πορτογαλία: Ευρωπαϊκές Επιστήμες και Εφευρέσεις.
  • Γερμανία: Το Μέλλον της Ευρώπης.

Φωτογραφίες: Ευσεβία Κοσμίδου (1 – 10), Αναστασία Στεφάνου (11 – 20), Αναστάσιος Ράντος.

Βίντεο: Αναστασία Στεφάνου (τα 4 πρώτα), Αναστάσιος Ράντος.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Reviewed by on .   12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Υπέροχη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 5 ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΙΑ υπέροχη   12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Υπέροχη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 5 ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΙΑ υπέροχη Rating: 0
scroll to top