Δευτέρα , 13 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ»

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ»

Σεπτέμβριος 26, 2019 3:40 μμ A+ / A-

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ»

Θα εκπροσωπήσει την Καλλιθέα & την Ελλάδα

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΤΟ 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις», στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για ένα σχολείο με κύρια στόχευση την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών και μαθητριών του, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, από τον προσεχή Νοέμβριο του 2019 και έως τον Μάιο του 2020, στην εφαρμογή ενός  προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος και με τη συμμετοχή σχολείων από την  Πορτογαλία,  τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Με εμπλοκή των μαθητών/τριών του στην προσπάθεια αυτή, με εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και ανταλλαγή καλών πρακτικών με τις αντίστοιχες χώρες, στοχεύει στη δραστική μείωση αυτού του φαινομένου, όχι μόνο στην εκπαιδευτική του μονάδα, αλλά και στην τοπική σχολική κοινότητα, με διάχυση της πληροφόρησης και με μια σειρά δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης για όλους τους μαθητές του Δήμου Καλλιθέας.

Συνολικά 100 από τους 500 μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν από τις πέντε χώρες, θα επισκεφτούν και κάποια από τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα χώρες, μαζί με εμπλεκόμενους καθηγητές από τους αντίστοιχους εταίρους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13-14 ετών, που ανήκουν σε διαφορετικά κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά περιβάλλοντα και θα περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, παιχνίδια ρόλων, τεχνικές και ανταλλαγή καλών πρακτικών κατά του εκφοβισμού μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία, αν και είμαστε σίγουροι εκ των προτέρων, ότι οι επιλεγέντες μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Καλλιθέας, θα ανταποκριθούν άριστα στις υποχρεώσεις και στους ρόλους  τους ως εκπρόσωποι, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της πατρίδος μας.

Το 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ» Reviewed by on . 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ» Θα εκπροσωπήσει την Καλλιθέα & την Ελλάδα ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ» Θα εκπροσωπήσει την Καλλιθέα & την Ελλάδα ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ Rating: 0
scroll to top