Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Δεκέμβριος 13, 2018 12:22 πμ A+ / A-

ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Μάγεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή

ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

ΜΑΓΕΨΕ κυριολεκτικά τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής η contralto Κα Μαρίτα Παπαρίζου.

Στο πλαίσιο της σειράς  συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συναυλία με τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti) και την καταπληκτική contralto Κα Μαρίτα Παπαρίζου, η οποία ερμήνευσε εκπληκτικά άριες από όπερες του Vivaldi.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή και για περισσότερο από μισό αιώνα αρχιμουσικού των Solisti Veneti, Claudio Scimone, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ξεκίνησε με τα μέλη της φημισμένης Ορχήστρας Δωματίου της Ιταλίας, να αποδίδουν μοναδικά το κοντσέρτο έργο 3 αρ. 10 για τέσσερα βιολιά, τσέλο και έγχορδα, του Vivaldi, ενώ η απαστράπτουσα Κα Μαρίτα Παπαρίζου μάγεψε κυριολεκτικά το σύνολο των παρισταμένων, ερμηνεύοντας το Nel profondo cieco mondo”, το La, sulleterna sponda”, αλλά και το Gelido in ogni vena”.

Η Κα Μαρίτα Παπαρίζου, μάλιστα, στο τέλος του πρώτου μέρους μας χάρισε δύο ανκόρ, με την άρια της Zanaida “Se lento ancora il fulmine” από τον Argippo του Βιβάλντι, καθώς και την κίνηση (Eja mater) από το Stabat mater, του ιδίου, ως προσευχή στη μνήμη του αλησμόνητου μαέστρου και καλλιτεχνικού της πατέρα, πλημμυρίζοντας με συγκίνηση την αίθουσα και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι επίσης καταπληκτικοί Solisti Veneti, έπαιξαν ένα κοντσέρτο σε Ρε ελάσσονα για βιόλα και έγχορδα του Vivaldi, τη σονάτα για έγχορδα αρ. 6 “La Tempesta”, του Rossini, παραλλαγές στο Dal Tuo stellato soglio” από το έργο «Ο Μωυσής στην Αίγυπτο», για βιολί και έγχορδα, καθώς και Εισαγωγή και Παραλλαγές για κλαρινέτο και έγχορδα πάνω σε θέματα από τα έργα «Η Κυρά της Λίμνης» και «Ο Μωυσής στην Αίγυπτο».

Για 2 1/2 περίπου ώρες, τόσο οι Solisti Veneti, όσο και η contralto Κα Μαρίτα Παπαρίζου, καθήλωσαν τους παρευρισκομένους – ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Υφυπουργό Εσωτερικών Κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλη Κωστάκη, καθώς και τη νέα Πρόεδρο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., Κα Λυδία Κονιόρδου – οι οποίοι γέμισαν απ΄ άκρου εις άκρον την αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ μετά το πέρας της Συναυλίας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας, Κα Μαρίτα Παπαρίζου, έγινε αντικείμενο θαυμασμού από πάμπολλους λάτρεις της κλασσικής μουσικής, οι οποίοι την περίμεναν υπομονετικά να κάνει την εμφάνισή της στο λόμπι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να της εκφράσουν, από κοντά, την αγάπη τους και τις ευχαριστίες τους για τις καταπληκτικές, μοναδικές ερμηνείες που τους χάρισε απλόχερα.

Εμείς, προσκεκλημένοι της ιδίας και του συζύγου της κ. Γιώργου Αχλαδιώτη, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους ευχαριστήσουμε και δημόσια για την τιμή που μας έκαναν να παραστούμε σ’ αυτή την πραγματικά μαγευτική συναυλία.

  

  

  

 

ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Reviewed by on . ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μάγεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΕΨΕ κυριολεκτικά τους λάτρεις της κλασσικ ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Μάγεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΕΨΕ κυριολεκτικά τους λάτρεις της κλασσικ Rating: 0
scroll to top