Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 30, 2018 2:20 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Η μετάβαση του παιδιού στην εφηβεία»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Κα ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΟΥΛΑ

ΜΙΑ άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Γυμνασίου της πόλης μας (Κρέμου 43).

Εκεί και με διοργανωτές τους ιθύνοντες τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τους παριστάμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, Κα Βούλα Κοσμίδου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την επίσημη προσκεκλημένη Κα Καλλιόπη Μουλά, ειδική Ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Σταθμός» του Δήμου Καλλιθέας, η οποία, με τη σειρά της, ανέπτυξε το θέμα «η μετάβαση του παιδιού στην εφηβεία», δίνοντας, παράλληλα, πολλές χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των σημερινών εφήβων, ιδιαιτέρως από τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Η Κα Μουλά, αναφέρθηκε στην λεγόμενη «σχιζοειδή κατάσταση» στην οποία βρίσκονται τα νεαρά άτομα κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, καθώς τότε εγκαταλείπουν για πάντα την παιδική τους ηλικία, δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστκά ότι {οι έφηβοι νιώθουν την σχιζοειδή αυτή κατάσταση, βιώνουν την μετάβασή τους από παιδιά σε εφήβους και για να «φύγουν» από τους γονείς τους, αρχίζουν να αντιδρούν, να τους κρίνουν, να τους μειώνουν, να τους προσβάλλουν, με άλλα λόγια, θέλουν να τους «σκοτώσουν»}.

Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στις κρίσιμες αυτές ηλικίες, οι φιλίες, καθώς {οι φίλοι είναι η πρώτη δική τους κοινωνία, η οποία ή θα τους δεχτεί ή θα τους απορρίψει, θα τους επιβεβαιώσει, θα τους θαυμάσει ή και θα τους «τσακίσει» σε κάποιο ατόπημά τους}.

Υπενθύμισε στους παριστάμενους γονείς και κηδεμόνες ότι θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, να συζητούν μαζί τους, να τα ακούνε, να υποχωρούν όποτε κρίνουν ότι είναι απαραίτητο να μην φτάνουν στα άκρα και σε αδιέξοδα τις σχέσεις τους μαζί τους και, κυρίως, να μην παίρνουν ποτέ προσωπικά τις εφηβικές εκρήξεις των παιδιών τους.

Η επιστημονική σύμβουλος, αναφερόμενη στους κινδύνους που ελλοχεύουν στην κοινωνία μας και χωρίς να θέλει να τρομοκρατήσει τους παριστάμενους όπως τόνισε, τους ενημέρωσε για το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 χημικές ουσίες με τις οποίες είναι πιθανό να «συναντηθούν» οι σημερινοί νέοι, ουσίες που όλες είναι θανατηφόρες, μίλησε για την εξάρτηση των σημερινών νέων από το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ επισήμανε ότι τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχέσεις μεταξύ των γονέων και των εφήβων παιδιών τους, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνεχή διάλογο, κατανόηση και συμφωνίες, καθώς υπάρχει η δράση και η αντίδραση.

Μετά το πέρας της άκρως ενδιαφέρουσας ενημέρωσης από την ειδική Ψυχολόγο, ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ η Κα Μουλά, «κλείνοντας» την όλη εκδήλωση, προσκάλεσε τους παριστάμενους να εγγραφούν σε προσεχές σεμινάριο για την εφηβεία που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προγαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Σταθμός» του Δήμου μας (Π. Γρηγορίου Ε’ 65, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109537216 και  2109533488), εκεί όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω και πιο εμπεριστατομένη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το θέμα αυτό.

Στην εκδήλωση – ενημέρωση, εκτός των αρκετών ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων για την ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης, παρέστησαν ακόμη, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ.κ. Ιωάννης Παπαργυρίου και Κωνσταντίνος Γκιολές αντίστοιχα, καθώς και η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητος Ποντίων «Παναγία Γουμερά», Κυρίες Ελένη Γρηγοριάδου και Καίτη Σεϊτανίδου.

Συγχαρητήρια σίγουρα αξίζουν πολλά, τόσο στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου της πόλης μας, Κα Βούλα Κοσμίδου, όσο και στα λοιπά μέλη (από τα οποία παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Νάσος Πρέντζας και η Ταμίας Κα Ιφιγένεια Μακρή) του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση που πραγματοποίησαν.

  

  

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Η μετάβαση του παιδιού στην εφηβεία» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Κα ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΟΥΛΑ ΜΙΑ άκρως ενδ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Η μετάβαση του παιδιού στην εφηβεία» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Κα ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΟΥΛΑ ΜΙΑ άκρως ενδ Rating: 0
scroll to top