Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αύγουστος 4, 2018 8:51 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το πλήρες πρόγραμμα της Πανηγύρεως

 ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΓΙΑ την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών μας, παρουσιάζουμε σήμερα το πλήρες πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, κατά το προσεχές διήμερο 5 & 6 Αυγούστου 2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8

Θεία Λειτουργία  στις 07:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 5/8

Αρχιερατικές Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως, στις 19:30.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8

Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 07:00

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΣΠΕΡΑΣ 19:30

Εσπερινός και εν συνεχεία, περιφορά της Ιερής Εικόνος του Μεταμορφωθέντος Κυρίου.

Εν συνεχεία, Παρακλητικός Κανών εις τον Μεταμορφωμέντα Κύριο στις 21:00. 

Στις Ιερές Ακολουθίες θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιανζού, κ.κ. Θεοδώρητος.

Οι Ακολουθίες της Πανηγύρεως της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα μεταδοθούν ζωντανά από τον Ιερό Ναό, ηχητικά από το διαδικτυακό κανάλι του Ναού: HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/USER/METAMORFOSIKALLITHEA  

καθώς και τηλεοπτικά, στη διαδικτυακή τηλεόραση: ECCLESIATV.GR & INTV.GR    

Παράλληλα, στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της προσεχούς Δευτέρας, θα τηρηθεί και το πανάρχαιο έθιμο της διανομής προς τους πιστούς, ευλογημένων από τους Ιερείς σταφυλιών.

Από τα παλιά χρόνια και ανήμερα της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, οι πιστοί συνήθιζαν να προσκομίζουν στις Εκκλησίες, για να ευλογηθούν από τους Ιερείς, τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία, εν συνεχεία, διανέμονταν στο εκκλησίασμα. Τα σταφύλια επιτρέπονταν να προσκομίζονται στους Ιερούς Ναούς, καθώς απ’ αυτά παράγονται το κρασί και ακολούθως, η θεία κοινωνία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που μας απέστειλε ο εξαίρετος φίλος και συνεργάτης κ. Αρίστος Χαλικιόπουλος, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, είναι ήδη όλα έτοιμα για την τήρηση του συγκεκριμένου εθίμου.

  

Έτοιμα και τα σταφύλια για να ευλογηθούν από τους Ιερείς και να διανεμηθούν προς τους πιστούς.

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Το πλήρες πρόγραμμα της Πανηγύρεως  ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΓΙΑ την πληρέστερη δυνατή ε ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Το πλήρες πρόγραμμα της Πανηγύρεως  ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΓΙΑ την πληρέστερη δυνατή ε Rating: 0
scroll to top