Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » CYCLADES REGATTA 2018

CYCLADES REGATTA 2018

Ιούλιος 8, 2018 12:45 μμ A+ / A-

CYCLADES REGATTA 2018

Ολοκληρώθηκε και η 3η ιστιοδρομία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ

Η ΤΡΙΤΗ ιστιοδρομία – του Cyclades Regatta 2018, με διοργανωτή τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας – από την Μήλο στην Κίμωλο, ολοκληρώθηκε.

Τα σκάφη εκκίνησαν από την Μπομπάρδα με ένα βόρειο – πολλά υποσχόμενο – άνεμο, εντάσεως 10-12 κόμβους.

Ωστόσο, βγαίνοντας από την Μήλο, ο αέρας άρχισε σταδιακά  να μειώνεται. Τα σκάφη, άφησαν τα Αρκάδια δεξιά τους, με πολύ μικρές ταχύτητες δεξιά τους, και πήραν πορεία για τον κάβο Μοναστήρι στα βόρεια της Κιμώλου. Όλα τα σκάφη «κόλλησαν» πλησιάζοντας τον κάβο, εκτός από το σκάφος ERYTOS2 COSMOTE, το οποίο κατάφερε και «καβατζάρισε» αυτό το σημείο.

Στα ανατολικά της Κιμώλου, ο βοριάς «κρατούσε» καλά, κάτι που επέτρεψε τον μοναδικό τερματισμό της ημέρας. Μετά την τρίτη ιστιοδρομία, η κατάταξη στα ORC-I, βρίσκει πρώτο το σκάφος ERYTOS2 COSMOTE, με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο του Ν.Ο.Π.Φ., με πολύ καλές προϋποθέσεις να κερδίσει την ORCI κλάση.

Στα ORC Club, δεν υπάρχει μεταβολή  στην κατάταξη.

Τα σκάφη γέμισαν το γραφικό λιμανάκι του Μέριχα Κιμώλου.

Φέτος ο  αγώνας στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Μήλου να επιστρέψει η Αφροδίτη της Μήλου στην πατρίδα της

συγκεντρώνοντας υπογραφές στο www.takeaphroditehome.gr

Facebook Take Aphrodite Home,  Δήμος Μήλου 

Συνδιοργανωτές – ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ο Ναυτικός Όμιλος Μήλου & η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.

Βράβευση του σκάφους BLUE LINE. 

Βράβευση τοπικών Αρχών Κιμώλου.

Βράβευση του σκάφους ERYTOS2 COSMOTE.

 

CYCLADES REGATTA 2018 Reviewed by on . CYCLADES REGATTA 2018 Ολοκληρώθηκε και η 3η ιστιοδρομία ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ Η ΤΡΙΤΗ ιστιοδρομία - του Cyclades Regatta 2018, με διοργανωτή τον Ναυταθλητικό CYCLADES REGATTA 2018 Ολοκληρώθηκε και η 3η ιστιοδρομία ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ Η ΤΡΙΤΗ ιστιοδρομία - του Cyclades Regatta 2018, με διοργανωτή τον Ναυταθλητικό Rating: 0
scroll to top