Σάββατο , 11 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS

Ιούλιος 29, 2018 10:19 μμ A+ / A-

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS

Πολυποίκιλη εθελοντική προσφορά

ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλο το Πανελλήνιο, η εθελοντική βοήθεια που προσφέρθηκε και συνεχίζεται να προσφέρεται απλόχερα, όλο αυτό το διάστημα, προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νέου Βουτζά, της Ραφήνας, του Μαραθώνα και ιδιαιτέρως του οικισμού Μάτι, που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά της περασμένης Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, από εθελοντικές ομάδες και όχι μόνο.

Μία από αυτές τις εθελοντικές ομάδες, είναι και η Ναυαγοσωστική Σχολή Lifeguard Hellas, (η οποία έχει την έδρα της στην πόλη μας την Καλλιθέα επί της λεωφόρου Συγγρού 180 & Ευαγγελιστρίας 6), μέλη της οποίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο λιμάνι της Ραφήνας και συμμετείχαν στη διάσωση, αποβίβαση, καταγραφή και στη προσφορά πρώτων βοηθειών προς τους εγκλωβισμένους πολίτες που είχαν κατέβει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ συνεχίζουν πλέον έως και σήμερα τις καθημερινές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από το Μάτι και σε ακτίνα άνω των 15 μιλίων, με δύτες και σκαναρίσματα ακτών και βυθού.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, ότι χθες ελέγχθησαν, από 25 ναυαγοσώστες της Σχολής, οι Πεταλιοί στην Εύβοια και σήμερα συνεχίστηκαν οι έρευνες, από Νέα Μάκρη έως Πόρτο Ράφτη (περιοχή που έχει ελεγχθεί ξανά τις πρώτες ημέρες).

Η εθελοντική ομάδα της Lifeguard Hellas, είναι μία ομάδα βραβευμένη για τις ηρωικές της δράσεις, τόσο στη διάσωση προσφύγων από τον Νοέμβριο του 2015, όσο και για την παρουσία της στη Μάνδρα Αττικής και στις πλημμύρες, με διανομή ζεστού φαγητού, πόρτα – πόρτα, επί 21 συνεχείς ημέρες, όσο και για τη συνεργασία της με φιλοζωικές ομάδες και τη μεταφορά άγριων ζώων που κινδύνευαν σε πυρκαγιές (Καπανδρίτι 2017, Κινέττα 2018). Περισσότερες μάλιστα πληροφορίες για τη δράση της συγκεκριμένης Ναυαγοσωστικής Σχολής, μπορείτε να δείτε στο site της (www.lifeguardhellas.gr).

Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, η ευαισθητοποιημένη αυτή Ναυαγοσωστική Σχολή δεν μπορούσε να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και πλέον, τα εθελοντικά της μέλη που βρίσκονται εκεί, επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην εξεύρεση αγνοουμένων και στην προσφορά βοήθειας και στήριξης προς τους οικείους τους, που τους αναζητούν.

Σίγουρα αξίζουν, το λιγότερο, πολλά συγχαρητήρια προς όλα αυτά τα μέλη, για την πολυποίκιλη εθελοντική τους προσφορά.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη δράση μελών της Σχολής, στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και από τις έρευνες που διεξάγουν στη θάλασσα.   

  

  

  

  

  

 

 

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS Reviewed by on . ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS Πολυποίκιλη εθελοντική προσφορά ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συγκίνηση ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ LIFEGUARD HELLAS Πολυποίκιλη εθελοντική προσφορά ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συγκίνηση Rating: 0
scroll to top