Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ»

ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ»

Μάιος 29, 2018 5:15 μμ A+ / A-

ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ»

Αναγνωρίστηκε καθολικά

ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ καθολικά, ότι τελικά πρόκειται για ένα καταπληκτικό έργο, η όπερα του Συνθέτη και Μαέστρου κ. Ορέστη Μπαζού, υπό τον τίτλο «Το Τετράγωνο Ενός Κύκλου», η οποία παρουσιάστηκε στο Καλλιθέατικο κοινό, τις Κυριακές 6, 13 και 20 Μαΐου 2018.

Και τις τρεις προαναφερθείσες Κυριακές, το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, εκεί όπου δόθηκαν δηλαδή οι παραστάσεις, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από συνδημότες μας και όχι μόνο, που απόλαυσαν και στη συνέχεια αποθέωσαν  το σύνολο των συντελεστών της όπερας, οι οποίοι, για δύο περίπου ώρες κάθε φορά, ταξίδεψαν μουσικά τους πολυπληθείς παρευρισκομένους στην Αθήνα του σήμερα και συγκεκριμένα σε δύο μικρά διαμερίσματα στην Κυψέλη, εκεί όπου οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες, ήταν όλοι τους πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες.

Με τους πρωταγωνιστές να ερμηνεύουν μοναδικά, τους μουσικούς να αποδίδουν τέλεια, την Καλλιθεάτισσα Ηθοποιό Κα Φρέζη Μαχαίρα να παρουσιάζει εκπληκτικά και τον Συνθέτη κ. Ορέστη Μπαζό να διευθύνει μαεστρικά, το όλο  έργο δεν μπορούσε παρά να αποσπάσει τα κολακευτικότερα λόγια από όλους όσους τυχερούς και τυχερές το παρακολούθησαν.

Αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια στο σύνολο των συντελεστών της καταπληκτικής αυτής Όπερας, αλλά, πρωτίστως, στον Συνθέτη και Μαέστρο κ. Ορέστη Μπαζό, ο οποίος κατάφερε τελικά να κάνει πράξη αυτό που από παλιά είχε βάλει κατά νου. Όχι μόνο να συνθέσει μία σύγχρονη όπερα, η οποία να είναι βασισμένη σε μία σημερινή ιστορία στην πόλη που ζούμε, αλλά και να την παρουσιάσει στο φιλοθεάμων κοινό, με πρωταγωνιστές, μάλιστα, ερασιτέχνες μουσικούς – χορωδούς!!!

Η δήλωση – ευχή του στη συνέντευξη – συζήτηση που είχαμε μαζί του τον περασμένο μήνα, όταν μας δήλωσε “… επιτυχία για μένα, είναι η αναγνώριση της δουλειάς μας από τον κόσμο της Καλλιθέας και όχι μόνο από τον κόσμο των μουσικών, των συναδέλφων μου”, πιστεύουμε ότι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί πλήρως, καθώς σίγουρα τυγχάνει, πλέον, της καθολικής αναγνώρισης από τον κόσμο της πόλης μας.

Τα λόγια, άλλωστε, του Δημάρχου μας, κ. Δημήτρη Κάρναβου, μετά το τέλος της 1ης παράστασης: {Νομίζω ότι ήταν και είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά για την πόλη μας. Ξέρετε ότι συνήθως λέμε ότι είναι σημαντικό να διατηρούμε την παράδοση και πολλές φορές χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί το κάνουμε και με το Δήμο, είτε με γιορτές του Δήμου, είτε το κάνουν οι πολλοί Σύλλογοι, οι διάφοροι που υπάρχουν στην πόλη.

Όμως, σκεφτείτε πόσο πιο σημαντικό είναι να κοιτά ο Πολιτισμός στο μέλλον. Πόσο πιο σημαντικό είναι για μία πόλη να παράγει Πολιτισμό. Και αυτό ζήσαμε σήμερα και το ζήσαμε, θα έλεγα, με έναν τρόπο συγκλονιστικό, γιατί υπάρχει ένα σύνολο στη σκηνή, που ενώ συγκροτείται από πολλά διαφορετικά μουσικά σύνολα, τελικά το σύνολο αυτό είναι ένα.

Συγκροτείται από τις Χορωδίες μας, συγκροτείται από την Ορχήστρα μας, συγκροτείται από τους συντελεστές του Δήμου μας από το Δημοτικό Ωδείο, στο οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος προσφέρει την “θερμοκοιτίδα” για να λειτουργήσει απερίσπαστο, αλλά όλο αυτό είναι ένα πράγμα. Είναι η Καλλιθέα μας και πραγματικά πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η πόλη μας παράγει Πολιτισμό…

… Θέλω να πω το πόσο περήφανοι και χαρούμενοι είμαστε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο Δήμο μας, είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δήμου μας, του εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, 600 παιδιά, τον Ορέστη τον Μπαζό και τους συνεργάτες του και νομίζω ότι τους αξίζει το χειροκρότημα. Αυτή τη βραδιά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και θέλω να πιστεύω ότι είναι η πρώτη βραδιά απ’ την οποία ξεκίνησε η Όπερα “Το Τετράγωνο Του Κύκλου” και πιστεύω και εύχομαι να ταξιδέψει πολύ μακριά…},  μας επιβεβαιώνουν πλήρως.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παράσταση που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου 2018.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ» Reviewed by on . ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ» Αναγνωρίστηκε καθολικά ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ καθολικά, ότ ΟΠΕΡΑ κ. ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΑΖΟΥ: «ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ» Αναγνωρίστηκε καθολικά ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ καθολικά, ότ Rating: 0
scroll to top