Σάββατο , 11 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απρίλιος 1, 2018 1:59 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εορτάστηκε, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, η Κυριακή των Βαΐων

ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ μεγάλου πλήθους Πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πατρίδος μας, για να εορταστεί η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όπου κατά τις Γραφές, οι Ιουδαίοι Τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάγια και απλώνοντας τα ρούχα τους στο έδαφος για να περάσει επ’ αυτών ο Ιησούς ο οποίος ήταν καθήμενος πάνω σε γαϊδουράκι.

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας και στις 7 το πρωί, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ιερουργούντων του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Νάκου (προϊστάμενου του Ιερού Ναού), του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Σισώη Σκάρκου και του Πρωτοπρεσβύτερου π. Βασίλειου Χριστοδούλου.

Μετά και το άκουσμα των  Ύμνων της Απόλυσης, οι σεβάσμιοι Ιερείς π. Ειρηναίος και π. Σισώης, μοίρασαν στους Πιστούς αντίδωρο, ενώ έξω από τον Ιερό Ναό, μοιράζονταν βάγια.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, επίσης, ότι διανέμονταν στο πλάι της εισόδου του Ιερού Ναού – και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές – καλαίσθητες λαμπάδες, δημιουργίες των μελών των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών.

Παρακάτω και για ενημέρωση των αναγνωστών μας, παρατίθεται το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που τυγχάνει να είναι και η Ενορία μας.

  

  

    

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, η Κυριακή των Βαΐων ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, η Κυριακή των Βαΐων ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ Rating: 0
scroll to top