Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Απρίλιος 6, 2018 3:23 μμ A+ / A-

ΠΡΩΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Αποκαθήλωσις του Κυρίου

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβεια και κατάνυξη, εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί Χριστιανοί προσήλθαν, σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 6 Απριλίου 2018, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, αλλά και  της πατρίδας μας, για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν την Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως.

Πλέον, με τους Επιτάφιους των Ιερών Ναών έτοιμους και περίτεχνα διακοσμημένους με άνθη, εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσης οι Χριστιανοί, που συρρέουν αυτή την ώρα, με τάξη και υπομονή, για να τους προσκυνήσουν.

Νωρίς το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, θα πραγματοποιηθεί η Περιφορά του Επιταφίου, εκεί όπου αναμένεται, για άλλη μία χρονιά, να παραστούν χιλιάδες συνδημότες μας τόσο στην Περιφορά όσο και κοντά – έστω και νοερά – σε αγαπημένα πρόσωπα που έχουν χάσει.

Αργότερα το απόγευμα, σε κάθε Ιερό Ναό, θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου) και η περιφορά των Επιτάφιων στους δρόμους των Ενοριών, εκεί όπου θα ψάλλει το Εγκώμιο του Επιταφίου Θρήνου:

«Ω γλυκύ μου έαρ,
γλυκύτατόν μου Τέκνον,
πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ,
Θεέ μου πλαστουργέ μου,
πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα,
λίαν πρωί ελθούσαι.

Ω Τριάς Θεέ μου,
Πατήρ Υιός και Πνεύμα,
ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου,
Ανάστασιν, Παρθένε,
αξίωσον τους δούλους σου».

Αύριο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα τελεστούν Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου  Βασιλείου, ενώ το βράδυ, ο Όρθρος του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Θεία Λειτουργία.

Ακολουθούν, ένα μικρής διάρκειας βίντεο, αλλά και φωτορεπορτάζ, από την Αποκαθήλωση του Κυρίου, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

  

  

  

  

  

  

  

  

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Reviewed by on . ΠΡΩΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η Αποκαθήλωσις του Κυρίου ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβεια και κατάνυξη, εκατ ΠΡΩΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η Αποκαθήλωσις του Κυρίου ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβεια και κατάνυξη, εκατ Rating: 0
scroll to top