Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ιανουάριος 27, 2018 1:16 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Λαμπρή η Εορταστική Εκδήλωση!…

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ   

ΛΑΜΠΡΗ ήταν, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, αποδείχθηκε, τελικά και φέτος πολύ μικρή για να χωρέσει το μέγα πλήθος των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών, αλλά και των φίλων της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας.

Και πως να μην συμβεί αυτό άλλωστε, καθώς η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, ήταν επιμελής και σχολαστική, και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και το Προσωπικό της Ένωσης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε κατά το χθεσινό απόγευμα, να είναι όλα στην εντέλεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός 10λεπτου βίντεο, με την ιστορία της Ένωσης.

Τους πολυπληθείς καλεσμένους, υποδέχθηκε ο 1ος Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, κ. Άγγελος Νικόπουλος, ο οποίος προσφώνησε και τους επίσημους καλεσμένους, ενώ ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της κορυφαίας Ένωσης της χώρας, κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κ.κ. Ιωάννη Μελισσανίδη και Γεώργιο Σπανό, τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Σας καλωσορίζω και εύχομαι το 2018 να είναι μία χρονιά γεμάτη πρόοδο σε όλους τους τομείς που ασχολούμαστε και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο που αγαπάμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή μεγάλη παρουσία σας.

Αγαπητοί φίλοι, εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι που διοικούμε την Ε.Π.Σ.Α., αλλά και εσείς οι Αθηναίοι παράγοντες πρέπει να αισθάνεστε το ίδιο, που τα σωματεία σας ανήκουν στην Ένωση Αθηνών,.

Μία Ένωση με μεγάλη ιστορία και προσφορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μία Ένωση που ήταν η μία από τις τρεις Ενώσεις που ίδρυσαν την ΕΠΟ.

Σήμερα θα τιμήσουμε ποδοσφαιριστές και παράγοντες, με μεγάλη προσφορά στο Ελληνικό και Αθηναϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα τιμήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την μεγάλη βοήθεια που παρέχει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμη και το φαί στην σημερινή εποχή.

θα τιμήσουμε ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ.

Σωματεία που κατέκτησαν το Κύπελλο Ήθους.

Σωματεία που ανέβηκαν κατηγορία.   

Γιατρούς που έσωσαν ζωές αθλητών.

Σήμερα, λοιπόν, η Ε.Π.Σ.Α. δείχνει έμπρακτα ότι δεν ξεχνάει τα άτομα που έχουν μεγάλη προσφορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό, τη σημερινή εκδήλωση την προβάλλουμε με ξεχωριστή λαμπρότητα.

Αγαπητοί φίλοι, την Ε.Π.Σ.Α. την έχει διοικήσει, για 25 χρόνια, ο Κώστας Τριβέλλας, ένας άνθρωπος που ήταν ξεχωριστός για το Αθηναϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με μεγάλη προσφορά που αναβάθμισε την Ένωση, αναβάθμισε το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο και πρόσφερε πολλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και άφησε γενικά το στίγμα του.

Γι’ αυτό, εγώ με τους συνεργάτες μου, προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς την Ένωση και γενικότερα το Αθηναϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σ’ αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω ένα σύντομο χαρακτηριστικό Απολογισμό.

Η Ε.Π.Σ.Α. διοργανώνει περίπου 5.000 αγώνες, παρότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα, ιδιαίτερα στο Δήμο Αθηναίων…

… Διοργανώνουμε πολύ ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Οι αποφάσεις μας είναι αυστηρές και δίκαιες.

Οι ομάδες μας καταλαμβάνουν τη βαθμολογική τους θέση βάσει της απόδοσής τους στον γήπεδο και όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Το ΔΣ κάθε σαββατοκύριακο παρακολουθεί αγώνες δείχνοντας τον σεβασμό και την αγάπη στους Αθηναίους παράγοντες, είμαστε λάτρεις του Αθηναϊκού Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Οι Μικτές Ομάδες μας, κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο., όπως και φέτος, όπου ήρθαν πρώτοι και συνεχίζουν στους αγώνες μπαράζ.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γκότση, Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, για το γήπεδο που παραχωρεί στις Μικτές μας…

…Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να επικρατεί κανονικότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να συγχαρούμε και την Κυβέρνηση, διότι ήταν αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια…».

Ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, κ. Γαβριήλ Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στους τρεις Συμβούλους της Ένωσης (Στράτος Πανταζής, Παράσχος Ζεϊμπέκης και Φιλήμων Βαφειάδης), που απεβίωσαν την περσινή χρονιά και οι οποίοι τιμήθηκαν, μετά θάνατον, από την Ένωση.

Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών από πλευράς των μελών της Διοίκησης της μακροβιότερης Ένωσης της χώρας, ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας, από τον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Συμεών Βενετσιάνο, που είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αμέσως μετά, το στάδιο των βραβεύσεων, εκεί όπου τιμήθηκαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παλαιοί παράγοντες Αθηναϊκών σωματείων, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Δεϊμέζης και Κώστας Μαυρίδης, όπου κατά τη διάρκεια των βραβεύσεών τους προβλήθηκαν και σχετικά βίντεο – αφιερώματα, οι Ιατροί κ.κ. Σπύρος Παινέσης και Ευστράτιος Μανουσάκης, που χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους, έσωσαν ζωές ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια αγώνων της Ένωσης, ενώ, παράλληλα, απονεμήθηκαν κύπελλα, διπλώματα και μετάλλια, σε σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ.Α., για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, στους 1ους σκόρερς των Α’, Β’ και Γ’ Κατηγοριών κατά την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς και σε ποδοσφαιριστές – φοιτητές, που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Στην πραγματικά λαμπρή εορταστική αυτή εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Χαρά Κεφαλίδου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Μαυρωτάς, πολλοί Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, Δήμαρχοι Δήμων που βρίσκονται στα όρια της Ε.Π.Σ. Αθηνών, παλαιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πληθώρα παραγόντων, ποδοσφαιριστών και φίλων της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής Αρχής της χώρας μας.

Και του χρόνου.

  

  

  

  

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή η Εορταστική Εκδήλωση!... ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ    ΛΑΜΠΡΗ ήταν, ό ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή η Εορταστική Εκδήλωση!... ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ    ΛΑΜΠΡΗ ήταν, ό Rating: 0
scroll to top