Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Οκτώβριος 2, 2017 3:21 μμ A+ / A-

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του Ποντιακού Τριημέρου

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΙΜΕΣ στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας, απέτισαν, χθες το πρωί της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου 2017, πο­λλές δεκάδες ποντιακής καταγωγής συνδημότες μας.

Αποδίδοντας τον οφειλόμενο σεβασμό, το χρέος στην μνήμη των προγόνων τους, οι Καλλιθεάτες Δημότες – που στην μεγάλη τους πλειοψηφία, κατάγονται από τον Πόντο – έσπευσαν να παραβρεθούν σε ένα άκρως συγκινητικό «μνημόσυνο» για την αγα­πημένη τους «χαμένη πα­τρίδα» και για τις χιλιάδες των συγγενών και φίλων, που έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας και απανθρωπιάς.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις ομιλίες δύο επίλεκτων ομιλητών, του διδάκτορος; Ιστορίας κ. Ιωάννη Τικτόπουλου και του τέως Καθηγητού Στρατιωτικής Ιστορίας στη Σ.Σ.Ε. κ. Χρήστου Μπολώση, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν  για τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας, που ανέ­φε­ραν.

Μεταξύ των συμμετασχόντων στην εκδήλωση διακρίναμε τον Γενι­κό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φι­λιππάκο, ο οποίος στη μικρής διάρκειας παρουσία του αναφέρθηκε στα δεινά που υπέφεραν οι Πόντιοι αδελφοί  μας και απηύθυνε σύ­ντο­μο χαιρετισμό.

Τον κ. Φιλιππάκο συνόδευαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. Καλλιθέας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Κώτσος, η Γραμματεύς Κα Αθηνά Σαραντάκη και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Μηνάς Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Reviewed by on . ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του Ποντιακού Τριημέρου ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΙΜΕΣ στη μνήμη των ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του Ποντιακού Τριημέρου ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΙΜΕΣ στη μνήμη των Rating: 0
scroll to top