Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ»

Σεπτέμβριος 25, 2017 3:03 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ»

«Στου Χαροκόπου & στην Καλλιθέα…»

ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΕΡΗ

ΜΙΑ ανεπανάληπτη μουσικοχορευτική βραδιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολυπληθείς τυχεροί συνδημότες μας που επέλεξαν να παραβρεθούν, χθες το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Ευαγγελιστρίας, δίπλα από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας.

Εκεί, ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι» και τη φιλική συμμετοχή της Εταιρείας Θεάτρου «Θέση», καθώς και του Συλλόγου Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί, για δύο και πλέον ώρες, διασκέδασαν τους παρευρισκομένους με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλα τα προσφυγικά μέρη από τα οποία προέρχονται οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας, υπό τον γενικό τίτλο «Στου Χαροκόπου & στην Καλλιθέα…».

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ορχηστρικής Τέχνης Βάκχαι, κ. Απόστολος Τάκης, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί κ. Θεόφιλος Καστανίδης, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Ακολούθως, την σκυτάλη πήραν τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, τα οποία με τις κατάλληλες εθνοτοπικές ενδυμασίες, χόρεψαν τραγούδια από την Χερσόνησο της Ερυθραίας και την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, από τη Σινασό Καππαδοκίας, από τη Μπάνα της Ανατολικής Ρωμυλίας (βόρεια Θράκη), από τον Πόντο, από την Αρτάκη Κυζίκου, από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και παλιά γνωστά ρεμπέτικα, των οποίων τις αφηγηματικές παρουσιάσεις έκανε η γλυκύτατη ηθοποιός Κα Φρέζυ Μαχαίρα.

Κλαρίνο έπαιξε ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, βιολί ο Θεολόγος Μιχελλής, κρουστά ο Ανδρέας Παππάς, κανονάκι ο Τάσος Πούλιος, λύρα Πόντου ο Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ, νταούλι ο Κυριάκος Τσάτσος, φλογέρα – αγγείο ο Χάρης Παπαδόπουλος, μπουζούκι ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης, μπαγλαμά ο Νίκος Καραμολέγκος, ενώ τραγούδησαν η Μαρία Καραγκιόζη και ο Ιορδάνης Κουζηνόπουλος, ο οποίος έπαιξε και λαούτο.

Την επιμέλεια των κειμένων είχε η Ευγενία Γουρζουλίδου, τα γραφικά η Αντωνία Βεργινάδη και τα εικαστικά – σκηνικά, οι Πεπίτα Λύγκα και Φώφη Κόλλια.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν προς όλους τους συντελεστές αυτής της ανεπανάληπτης πραγματικά χθεσινής μουσικοχορευτικής βραδιάς.

Υ.Γ. Στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος & ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά βιντεάκια από την χθεσινή μουσικοχορευτική βραδιά.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ» «Στου Χαροκόπου & στην Καλλιθέα…» ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΕΡΗ ΜΙΑ ανεπανάληπτη μουσικ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΒΑΚΧΑΙ» «Στου Χαροκόπου & στην Καλλιθέα…» ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΕΡΗ ΜΙΑ ανεπανάληπτη μουσικ Rating: 0
scroll to top