Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

Ιούλιος 17, 2017 1:56 μμ A+ / A-

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

«Σμύρνη μου, σε τραγουδώ»!!!!

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΝΙΟ

ΙΣΩΣ, η πιο ευχάριστη, η πιο μουσικά, ακουστικά και συμμετοχικά πανέ­μορφη εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας, στα πλαίσια των καθιερωμένων καλοκαιρινών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2017, στην πλατεία Δαβάκη.

Εκεί, η αξιοθαύμαστη φωνή και η υπέροχη ερμηνεία ενός καταπληκτικού καλλιτέχνη, του Πασχάλη Τόνιου, που συνοδεύονταν από το ταλα­ντούχο ανερχόμενο αστέρι της παραδοσιακής μουσικής, την ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη, ζωντάνεψε αναμνήσεις, συγκίνησε  και ξεσήκω­σε τον κόσμο, που έσπευσε «συν γυναιξί και τέκνοις», να παραβρεθεί και να απολαύσει την συναυλία.

Οι δύο υπέροχοι καλλιτέχνες  δεν ήταν, βεβαίως, μόνοι. Μαζί τους ήταν, το εκπληκτικό παραδοσιακό  μουσικό σύνολο «Δυτικά της Ανατο­λής», καθώς και η υπέροχη Χορωδία της Νέας Σμύρνης, «Αιώνιοι Έφηβοι», που συνο­δεύ­ονταν από την αξιαγάπητη Αντιδήμαρχο του Δήμου, Κα Δήμητρα Νάνου.

Στη συναυλία, που αποσκοπούσε να ξαναθυμίσει τη συμπλήρωση των 95 χρόνων από τη καταστροφή της Σμύρνης και των αφανισμό του Ελληνισμού από τις αξέχαστες πατρίδες της Μικράς Ασίας, ακού­στηκε ένα πολύωρο απάνθισμα από τα σπουδαία τραγούδια, που σήμε­ρα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής μας πα­ρά­δοσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η θαυμάσια ηθοποιός Κα Φρέζη Μαχαίρα, ενώ ο αρμόδιος επί των Παιδείας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αντιδή­μαρ­χος κ. Εμμανουήλ Κωστάκης, αφού απηύθυνε σύντομο χαιρε­τισμό, αναφέρθηκε, καταχειροκροτούμενος, στην πνευματική και πο­λιτιστική κληρονομιά, που άφησαν στους Έλληνες οι χαμένες πατρίδες.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των πολλών παραβρισκόμενων, διακρίναμε επίσης, τη Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρείας Καλλιθέας Κα Κο­ρίνα Δαμουλιάνου, τον  Επιτετραμμένο για τα Κ.Α.Π.Η., Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Ανδρεάδη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Παυλίδη, την Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Reviewed by on . ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ «Σμύρνη μου, σε τραγουδώ»!!!! ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΝΙΟ ΙΣΩΣ, η πιο ευχάριστη, η πιο μουσικά, ακουστικά και συμμετοχικά παν ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ «Σμύρνη μου, σε τραγουδώ»!!!! ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΝΙΟ ΙΣΩΣ, η πιο ευχάριστη, η πιο μουσικά, ακουστικά και συμμετοχικά παν Rating: 0
scroll to top