Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 19, 2017 1:34 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, με τον Πρέσβη του Καζακστάν

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, συνάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Αλεξέι Βόλκοβ, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Καλλιθέας κ. Χριστόφορου Σοφιανίδη, υπεύθυνου για ζητήματα Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκαν ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, με δεδομένο ότι μεγάλο τμήμα δημοτών της πόλης συγκροτείται  από οικογένειες Ελλήνων του Πόντου που γεννήθηκαν και εργάστηκαν για πολλές δεκαετίες στο Καζακστάν.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα, είναι και η απόδοση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, που απορρέουν από την μακρόχρονη εργασία τους στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η νεώτερη ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού συνδέεται με το Καζακστάν από τις δεκαετίες 1930-1940, όταν εκτοπίστηκαν εκεί από τις ελληνικές εστίες των σοβιετικών παραλίων του Εύξεινου Πόντου δεκάδες χιλιάδες οικογένειες γηγενών Ελλήνων.

Ο Πρέσβης κ. Βόλκοβ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στον οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών, στη σημερινή παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στο Καζακστάν και στη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2017”, που διεξάγεται την τρέχουσα περίοδο στην πρωτεύουσα Αστανά.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η επικοινωνία και συνεργασία σε επίπεδο πόλεων των δύο χωρών έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παράγει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, ενώ, τέλος, ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος, προσκάλεσε τον κ. Βόλκοβ να επισκεφθεί, όποτε μπορεί, την Καλλιθέα.

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι κ.κ. Δημήτρης Κάρναβος, Αλεξέι Βόλκοβ και Χριστόφορος Σοφιανίδης.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, με τον Πρέσβη του Καζακστάν ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, την περασμένη ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, με τον Πρέσβη του Καζακστάν ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, την περασμένη Rating: 0
scroll to top