Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 26, 2017 12:45 πμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καταδικάζει την προκλητική ενέργεια

ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΜΕ αφορμή την προκλητικότατη ενέργεια της Τουρκίας να επιτρέψει την ανάγνωση του κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, την περασμένη Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική ενέργεια των τουρκικών αρχών να τελεστεί προσευχή και ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, στις 21 Ιουνίου 2017, παρουσία του Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας.        

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της Τουρκίας προσβάλλει βάναυσα το θρησκευτικό αίσθημα των ορθοδόξων χριστιανών και αποδεικνύει περίτρανα την περιφρόνησή της προς τις πανανθρώπινες αξίες του παγκόσμιου πολιτισμού, τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.       

Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την Ιστορία και τον Πολιτισμό, εφόσον, βεβαίως, επιθυμεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικών και πολιτισμένων χωρών».

Η Αγία Σοφία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καταδικάζει την προκλητική ενέργεια ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ αφορμή την προκλητικότατη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καταδικάζει την προκλητική ενέργεια ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ αφορμή την προκλητικότατη Rating: 0
scroll to top