Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ιούνιος 23, 2017 9:38 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Άτακτη» Συνεδρίαση

ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

 ΔΥΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα, ήσαν αρκετά, την εσπέρα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, για να μετατρέψουν την προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, σε «χάβρα», όπου οι συνεχείς διαπληκτισμοί και οι αντιπαραθέσεις , μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλών, των Δημοτών, των εργαζομένων και των οπαδών της κύριας ποδοσφαιρικής  ομάδας της πόλης,  ανάγκασαν το νέο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γεώργιο Αντωνακάκη να εκφράσει την αγανάκτησή του για τα τεκταινόμενα με την χαρακτηριστική φράση «Καραγκιο­ζι­λίκια».

Στη δημιουργία της «έκρυθμης» κατάστασης που δημιουργήθηκε  συν­τέ­λεσαν δύο σημαντικά για την πόλη γεγονότα.

Το πρώτο, ήταν η διαμαρτυρία των Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Καθαριότητα, για την  πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, με την οποία θεωρείται παράνομη, η ανανέωση των συμ­βάσεων και η οποία οπωσδήποτε τους οδηγεί, κατά την εκτίμησή τους, στην ανεργία.
Και  ενώ ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους  αυξάνεται επικίνδυ­να, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) προχώρησε ήδη  σε 24ωρη απεργία χθες Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην πλατεία  Καραϊσκάκη.

Το δεύτερο, ήταν η διαμαρτυρία της ΠΑΕ Καλλιθέας και της Ερασιτεχνικής Ομάδας του Γυμναστικού Συλλόγου Καλλιθέας, για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού, Παιδι­κής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».  να εκχωρήσει, έναντι τιμή­ματος, το Δημοτικό Στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης», το φημισμένο «El Paso» για την τέλεση των επίσημων αγώνων της «άστεγης» ποδοσφαιρικής ομάδας «Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς – Φαλή­ρου».

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε με μεγάλη καθυ­στέρηση λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε στον προ του Δημαρχείου πεζόδρομο και πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,   επεκτάθηκε  και σε άλλα θέματα που κα­μία σχέση δεν είχαν με τα δύο θέματα που αναφέρθηκαν.

Η συζήτηση αυτή οδήγησε στην όξυνση των πνευμάτων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η εκστόμιση ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών και όχι μόνο, εκ μέρους των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Επί των δύο θεμάτων, πάντως,  και της επί της ουσίας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, συντάχθηκε με τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των εργαζομένων και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην χθεσινή πο­ρεία – διαμαρτυρία, προς το Υπουργείο Εσω­τερι­κών.

Στο θέμα της παραχώρησης του  Δημοτικού Σταδίου, για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του Εθνικού,  η κατάσταση παρέμεινε όπως αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Άτακτη» Συνεδρίαση ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΔΥΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα, ήσαν αρκετά, την εσπέρα της Τετάρτης 21 Ιουνίο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Άτακτη» Συνεδρίαση ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΔΥΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα, ήσαν αρκετά, την εσπέρα της Τετάρτης 21 Ιουνίο Rating: 0
scroll to top