Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ιούνιος 20, 2017 9:43 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δήλωση του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικής του Δήμου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου» και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ετήσια έκθεση έργων των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικής του Δήμου εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα στην πολιτιστική του δραστηριότητα. Συνοψίζει τη σταθερή σχέση εκατοντάδων πολιτών με την καλλιτεχνική δημιουργία και εκφράζει πολύ αντιπροσωπευτικά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εγγύηση αυτού του δικαιώματός τους.

Συγχαίρω ιδιαιτέρως το Εργαστήρι Ζωγραφικής, το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Η ερασιτεχνική δημιουργία διέρχεται σήμερα μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Στην Καλλιθέα, όπου υπήρξε ειδοποιό στοιχείο της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, καλείται να αντιμετωπίσει τη μορφωτική άγνοια και την αντίθεση της διοίκησης στη σημασία που έχει η συμμετοχή του πολίτη στην παραγωγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αξιών. Η σημερινή διοίκηση αντιμετωπίζει τις Ομάδες και τα Εργαστήρια της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας ως εκλογικά δίκτυα και επιχειρήσεις δημοσίων σχέσεων με κέρδη και ζημίες. Επιτείνει, με τη στάση της, τις συνέπειες της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης στην αποστολή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων και ως προς την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Το τέλος αυτής της αναντικατάστατης κοινωνικής δράσης, στην οποία όλες οι διοικήσεις του Δήμου είχαν μέχρι το 2014 αφοσιωθεί, δεν θα είναι ίσως μακριά, εάν το κίνημα της ερασιτεχνικής δημιουργίας δεν αντιδράσει, ανανεώνοντας τους δεσμούς του με τους πολίτες, με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο. Είμαι, όμως, αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτύχει, επιβεβαιώνοντας πως οι ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού αποτελούν την κυριότερη επένδυση για την υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, όπως και την αποφασιστικότερη απάντηση στην αντιαισθητική γραμμή της νέο – φιλελεύθερης διοίκησης του Δήμου».  

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Δήλωση του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ετ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Δήλωση του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ετ Rating: 0
scroll to top