Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ιούνιος 5, 2017 7:24 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σχόλιο του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, τιμάται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Τις καθορίζουν η κατακραυγή και η διεθνής κινητοποίηση εναντίον της απόφασης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, η οποία είχε επιτευχθεί το 2015.

Η 5η Ιουνίου είναι, όμως, για την Καλλιθέα μια ημέρα, η οποία συμβολίζει την αποφασιστική στροφή στην αντιμετώπιση μακρόχρονων περιβαλλοντικών της προβλημάτων. Η παραχώρηση της διαχείρισης του Παραλιακού μετώπου στην Περιφέρεια Αττικής σηματοδοτεί και εγκαινιάζει στην πράξη την εκτέλεση των έργων της ανάπλασής του. Με αυτήν τερματίζεται η αποκοπή της Καλλιθέας από τη θάλασσα, διασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία των Τζιτζιφιών και ανακτάται, με σύγχρονους όρους, η αξιοποίηση των ακτών προς όφελος των κατοίκων. Σε νέα περίοδο εισέρχεται και η δράση των Ναυταθλητικών Ομίλων. Οι επίμονοι αγώνες των πολιτών δικαιώνονται.

Αλλά, σε πλήρη σύγκρουση προς τις μεγάλες προσπάθειες, τις οποίες όλες οι προηγούμενες διοικήσεις κατέβαλαν για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η στάση της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι οικτρή. Την πλήρη αποτυχία της επιβεβαιώνουν η βεβιασμένη απόπειρα παράδοσης της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες ημερόπλοιων, η πανθομολογούμενη υποβάθμιση της καθαριότητας της πόλης, η κατάρρευση των προγραμμάτων ανακύκλωσης των απορριμμάτων, που διαφημίστηκαν μόνο για να εξαπατήσουν τους πολίτες, όπως συμβαίνει και με τις σκοπίμως αόριστες εξαγγελίες των λεγομένων «Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων». Ένα και μόνο στόχο ο κ. Δήμαρχος υλοποιεί: μετατρέπει το Δήμο Καλλιθέας σε ενδιάμεσο επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτές οι δύο όψεις της πραγματικότητας στην Καλλιθέα υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά την ανάγκη, αλλά και τη δυνατότητα να σχηματιστεί ένα ευρύ και σύγχρονο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα τερματίσει την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και θα καταστήσει το Δήμο, ισχυρό παράγοντα της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης».

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Σχόλιο του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την σημερινή Παγκόσμια Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Σχόλιο του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την σημερινή Παγκόσμια Η Rating: 0
scroll to top