Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος)

Ιούνιος 16, 2017 10:28 μμ A+ / A-

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος)

Του κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύουμε το 2ο και τελευταίο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε ο εξαίρετος φίλος και κοινός Πρόεδρος των Ολυμπιακού και Φοίνικα Καλλιθέας, κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, το οποίο αφορά την αγαπημένη μας «πράσινη» ομάδα, την παλαιότερη εν ενεργεία ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας.

► Είναι στα σχέδιά σας να ξαναδημιουργήσετε γυναικεία ομάδα; Έχετε μια τέτοια προτεραιότητα;

► Σαν σωματείο Ολυμπιακός Καλλιθέας, δεν νομίζω ότι είναι εφικτή η δημιουργία γυναικείας ομάδας. Καταρχάς, δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση το Δήμο μας με την παραχώρηση έδρας στο κλασικό ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχουν ήδη πολλά σωματεία και δεν υπάρχουν αντίστοιχα προπονητικά ωράρια. Με την ιδιότητά μου, όμως, σαν Πρόεδρος και του Φοίνικα Καλλιθέας, μπορώ να το μεθοδεύσω ούτως ώστε έχοντας ήδη έδρα στο κλασικό ποδόσφαιρο να συνεχίσω και με γυναικείο τμήμα. Είναι αλήθεια, ότι στις άμεσες προτεραιότητές μου, είναι να δημιουργηθεί, μέσω του Φοίνικα, γυναικεία ομάδα.

► Μιας και αναφέρατε και τη δεύτερη ιδιότητά σας, ότι είστε Πρόεδρος και στον Φοίνικα Καλλιθέας, μου δώσατε μια καλή «πάσα», για να χρησιμοποιήσω και ποδοσφαιρικό όρο  και να σας ρωτήσω πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με το παλαιότερο εν ενεργεία ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης μας;

► Πως ασχολήθηκα με τον Φοίνικα Καλλιθέας. Ήταν θέμα συγκυριών, να το πω έτσι. Πάντα ήταν στους στόχους μου να βρω ομάδα κλασικού ποδοσφαίρου, γιατί τα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Καλλιθέας μεγάλωναν και τα σωματεία της πόλης μας, τα πλησίαζαν και τα έπαιρναν στο δικό τους δυναμικό, καθώς ήταν ταλέντα και είχαν αναπτύξει την τεχνική εκείνη που τους δίνει το άθλημα του ποδοσφαίρου 5Χ5. Έχοντας, λοιπόν, το πλεονέκτημα να έχω στις τάξεις του Ολυμπιακού τέτοιους παίκτες, ήθελα να τους διατηρήσω και να τους αναδείξω. Γι’ αυτό αναζητούσα ένα σωματείο κλασικού ποδοσφαίρου, όπου θα μπορούσαν να συνεχίσουν, αν το επιθυμούσαν, την καριέρα τους. Ο αείμνηστος Σπύρος Νικολαΐδης, παρακολουθούσε την πορεία μου στον Ολυμπιακό Καλλιθέας και έχοντας ο ίδιος την ομάδα του Πανιωνίου Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης, όπως είχε μετονομαστεί ο Φοίνικας και είχε μετατραπεί, τρόπο τινά,  σε θυγατρική ομάδα του Πανιωνίου, κάποια στιγμή με συνάντησε και συμφωνήσαμε να μου παραχωρήσει την ομάδα, με την βασική προϋπόθεση, όμως, να επαναφέρω το αρχικό της όνομα, τα αρχικά της χρώματα, καθώς και την έδρα της στην πόλη μας. Πράγματι, ανέλαβα την ομάδα την περίοδο 2004 – 2005 και την αμέσως επόμενη περίοδο, τήρησα τις δεσμεύσεις μου προς τον αείμνηστο Νικολαΐδη και επανάφερα την αρχική της ονομασία, τα αρχικά της χρώματα, καθώς και την έδρα της. Να τονίσω εδώ, ότι οι αρχικοί παίκτες του Φοίνικα, ήταν όλοι 14χρονοι σχεδόν στην ηλικία ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενοι μάλιστα στην Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Α,. Έκτοτε, ο Φοίνικας, συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, έχοντας μάλιστα να επιδείξει και κάποιες πολύ σημαντικές διακρίσεις, όπως αυτή της κατάκτησης της 1ης θέσης στον Όμιλό της από την ομάδα Ακαδημιών, την περίοδο, αν θυμάμαι καλά, 2011 – 2012.

► Όντως. Από πέρσι κυρίως, διαπιστώσαμε ότι τα τμήματα Υποδομών του Φοίνικα Καλλιθέας έχουν στελεχωθεί με πάρα πολλά παιδιά κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Πως το καταφέρατε αυτό;

► Ο Φοίνικας πάντα είχε στις τάξεις του πάνω από 100 παιδιά κάθε ηλικιακής κατηγορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από τον Ολυμπιακό Καλλιθέας. Από την περσινή όμως περίοδο, όταν συνεργαστήκαμε με τον κ. Διονύση Παπαδούλη, έναν ακούραστο λάτρη του αθλήματος, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και ο οποίος προερχόταν από τον Γυμναστικό Σύλλογο Καλλιθέας, μαζί του ήρθαν στην ομάδα πάρα πολλά παιδιά, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να υπερδιπλασιάσουμε το δυναμικό των Ακαδημιών του Συλλόγου και αυτή τη στιγμή να έχουμε τη χαρά η Ακαδημία μας να αποτελείται με πάνω από 300 παιδιά. Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική Ακαδημία, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και των Νοτίων Προαστίων και το γεγονός αυτό μας δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις να ανταπεξέλθουμε στην ποιοτική δουλειά που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε.

►  Ποιοι είναι οι στόχοι της αγαπημένης μας «πράσινης» ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο;

► Βασικότατος στόχος μας είναι να διακριθούμε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Αθηνών, γεγονός που σημαίνει ότι από το καλοκαίρι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία και συνεπακόλουθα στη στελέχωση της ομάδας Νέων που έως τώρα μας έλειπε, ούτως ώστε να έχουμε και ένα back up και για την ανδρική μας ομάδα, η οποία παρότι πέρσι κατά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε αξιολογότατη πορεία, στη συνέχεια δεν είχε την ανάλογη πορεία που περιμέναμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την ενίσχυση που θα υπάρξει σε όλες τις θέσεις και στην  ανδρική ομάδα θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να διακριθεί και εκείνη και γιατί όχι, να πετύχει και την πολυπόθητη άνοδο στη Β’ Κατηγορία της Ένωσης.

Βέβαια, μην ξεχνάμε και τον επίσης μεγάλο στόχο μας, τη δημιουργία γυναικείου τμήματος, αλλά και τα πάμπολλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο.

► Μπορείτε να γίνετε περισσότερο σαφής όταν αναφέρεστε στα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε κάθε χρόνο;

► Δεν νομίζω ότι αυτά είναι άγνωστα, τουλάχιστον σε εσένα Τάσο. Καταρχάς, γνωρίζεις πολύ καλά, ότι έχουμε τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα. Το γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες, όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και όλων των υπόλοιπων Καλλιθεάτικων σωματείων που κάνουν χρήση του. Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας είναι, εσαεί θα έλεγα, παραχωρημένο στην Π.Α.Ε. Καλλιθέα και από τη νέα χρονιά και στον Εθνικό Πειραιώς, όπως ενημερώθηκα, το ίδιο ακόμη αυτού καθ’ εαυτού γήπεδο των Τζιτζιφιών, έχει τρομερές ελλείψεις. Ελπίζουμε να διατηρηθεί στο Δήμο μας και να μην αλλάξει χέρια με το πρόγραμμα ανάπλασης της Παραλίας. Χρειάζεται όμως νέο χλοοτάπητα, συντήρηση στον περιβάλλοντα χώρο με κλάδεμα των γύρω θάμνων, δημιουργία αποδυτηρίων, περίφραξης,  να δημιουργηθούν περαιτέρω χώροι για να φυλάσσουμε τα αθλητικά και προπονητικά μας υλικά (μπάλες κ.λπ.) και φυσικά να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλούς πρόσβασης προς το γήπεδο, όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των πολιτών (υπόγεια διάβαση).

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι το ωράριο προπονήσεων. Έχοντας την μεγαλύτερη, πλέον, ποδοσφαιρική Ακαδημία στην ευρύτερη περιοχή, όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι, θα πρέπει να μας παραχωρηθούν και περισσότερες ώρες, ιδιαίτερα δε, αν ευοδωθεί η προσπάθειά μας για δημιουργία και γυναικείου τμήματος.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με την ύπαρξη δικών μας γραφείων. Ναι μεν ο Δήμος Καλλιθέας μας παραχώρησε την αίθουσα στην Πλάτωνος, γεγονός για το οποίο ευχαριστούμε θερμά τη σημερινή Διοίκηση και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο προσωπικά, καθώς είναι από μόνη της μεγάλη η πρόοδος να φύγουμε από το… πατάρι στην Λασκαρίδου και να μεταφερθούμε σε ισόγειο χώρο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συστεγαζόμαστε με πληθώρα άλλων πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, όπου άλλα έχουν κάνει στην κυριολεξία κατάληψη με την εγκατάσταση εκεί των τροπαίων και των γραφείων τους και άλλα διδάσκουν χορό, τη στιγμή που συνεδριάζει το Διοικητικό μας Συμβούλιο (!!!)…

►  Κύριε Πρόεδρε, πριν ολοκληρώσουμε τη σημερινή συνέντευξη – συζήτηση μαζί  σας και αφού σας ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας για την θετική ανταπόκρισή σας, θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;

►  Σίγουρα. Θα ήθελα και εδώ να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού «πράσινου» σωματείου της πόλης μας, τόσο προς τη Διοίκηση του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρει ήδη, μη ξεχνάμε τη δωρεάν φυσικοθεραπεία των αθλητών μας, η οποία καλό θα ήταν να συνεχίζεται όλο το χρόνο και να μη σταματά με την λήξη των συμβάσεων, φυσικά πάλι τους συνεργάτες μου, ιδιαιτέρως τον κ. Διονύση Παπαδούλη, ο οποίος έχει αναλάβει το ευαίσθητο τμήμα των Ακαδημιών, τους ποδοσφαιριστές, τους γονείς και κηδεμόνες τους, γιατί χωρίς όλους αυτούς δεν μπορεί να υφίσταται η ομάδα, αλλά, κυρίως, τους χορηγούς μας, που στις δύσκολες εποχές που διαβιούμε, μας προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια. Πρώτα και κύρια, να μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω μέσα από την ιδιαίτερα φιλόξενη εφημερίδα σου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο προσέφερε δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις προς όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ακολούθως, εσένα και την εφημερίδα σου γιατί  προβάλλεις δωρεάν κάθε εκδήλωση ή αγώνες όλων των τμημάτων της ομάδας, τον κ. Δημήτρη Λουμπαρδιά με τα έπαθλα ΖΕΥΣ, την εταιρία ΠΕΛΜΑ ΑΝΑΛΥΣΙΣ των κ.κ. Παναγιώτη Γκουρτζή και Γιώργου Σταύρου, το Φαρμακείο του κ. Μιχάλη Νύχα, τον Ιατρό – Ορθοπεδικό κ. Λευτέρη Καραδήμα, τον επιχειρηματία κ. Αναστάσιο Ναστούλη με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αγία Μαρίνα Αίγινας, αλλά και τον χορηγό της ανδρικής ομάδας, κ. Θεόδωρο Σκλάβο και την εταιρία του προϊόντων καφέ υπό τον τίτλο COVIM HELLAS.

Ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος) Reviewed by on . ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος) Του κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύουμε το 2ο και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (2ο Μέρος) Του κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύουμε το 2ο και Rating: 0
scroll to top