Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάιος 11, 2017 5:47 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τιμητική εκδήλωση στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών

ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη (με την υπογραφή της άνευ όρων συνθηκολόγησης των ηττηθέντων Γερμανών σε αίθουσα της Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου) και ο Δήμος Καλλιθέας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε προχθές το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου 2017, μπροστά από το «Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος 1941-1944», την ηρωική αντίσταση των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών έναντι των Γερμανών κατακτητών.

Εκεί, παρουσία τιμητικού αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, Στρατιωτικής Μπάντας, της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, αλλά και μεγάλου πλήθους κόσμου, με καρφιτσωμένη στο πέτο την χαρακτηριστική κορδέλα του Αγίου Γεωργίου με το πορτοκαλί και το μαύρο χρώμα, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της νίκης κατά του Φασισμού, ή του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, πρωτοβουλία που ξεκίνησε και καθιερώθηκε στη Ρωσία, έσκυψαν ευλαβικά το κεφάλι κατά την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των 20 και πλέον εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που «έπεσαν» ηρωικά μαχόμενοι για τα ιδανικά της πατρίδος τους, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου.

Στην μεστή και επίκαιρη ομιλία του, ο κ. Κάρναβος, τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η Καλλιθέα είναι μια πόλη, με μεγάλη αντιστασιακή ιστορία και χιλιάδες παραδείγματα αντίστασης, ηρωισμού, θυσίας και  συστράτευσης στο μεγάλο κοινό αγώνα. ΟΙ Καλλιθεάτες είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη μεγάλη ιστορική περίοδο, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας στη πόλη μας. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε, απέναντι σε όλους αυτούς τους νεκρούς του πολέμου, το ιστορικό καθήκον και ηθικό μας χρέος, είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, στο βήμα του ομιλητή.

Τέλος, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, από Πρέσβεις χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όσο και από Δημοτικές Παρατάξεις και φορείς της πόλης μας.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου, κ. Χριστόφορος Σοφιανίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης του Καζακστάν, κ. Alexei Volkov, ο Πρέσβης της Αρμενίας, κ. Fadey Charchoghlyan, ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν, κ. Olim Kasimov, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της αποστολής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, κ. Ελντάρ Αλίγιεφ, ο Σύμβουλος Πρεσβευτής της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Όλεγκ Μπριντίχιν,  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας  Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας, καθώς και  Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι όλες οι φωτογραφίες που παρατίθενται, είναι ευγενική προσφορά του εκλεκτού φίλου και συνάδελφου φωτορεπόρτερ από την εβδομαδιαία εφημερίδα της πόλης μας «Νέα Καλλιθέα», κ. Τάσου Παπουλίδη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή τους.

 

 

 

                                    

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τιμητική εκδήλωση στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ δύο χρόνια συ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τιμητική εκδήλωση στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ δύο χρόνια συ Rating: 0
scroll to top