Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Απρίλιος 15, 2017 1:21 μμ A+ / A-

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ 

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβεια και κατάνυξη, εκατοντάδες χιλιάδες συνδημότες μας, προσήλθαν, πρώτα, χθες το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2017, στους Ιερούς Ναούς της Πόλης μας, για να παρακολουθήσουν την Αποκαθήλωση του Κυρίου και ακολούθως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου).

Στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος το πρωί, οι πιστοί Χριστιανοί της πόλης μας γέμισαν από άκρου εις άκρον την Εκκλησία και παρακολούθησαν την Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως.

Νωρίς το απόγευμα, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι συνεβρέθησαν στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, για να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου, αλλά και να είναι κοντά – έστω και νοερά – με τα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν χάσει.

Το απόγευμα, χιλιάδες ήταν και οι πιστοί που με συγκίνηση,  συμμετείχαν στον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και στην περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους των Ενοριών τους, ψάλλοντας το Εγκώμιο του Επιταφίου Θρήνου:

«Ω γλυκύ μου έαρ,
γλυκύτατόν μου Τέκνον,
πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ,
Θεέ μου πλαστουργέ μου,
πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα,
λίαν πρωί ελθούσαι.

Ω Τριάς Θεέ μου,
Πατήρ Υιός και Πνεύμα,
ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου,
Ανάστασιν, Παρθένε,
αξίωσον τους δούλους σου».

 Πλέον, όλοι οι Χριστιανοί, όπου γης, προσμένουν, με λαχτάρα, την Ανάσταση του Κυρίου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, από τις Ακολουθίες στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά και από την περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΟΝΟΥ Reviewed by on . ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ  ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβε ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ  ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβε Rating: 0
scroll to top