Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»

Μάρτιος 9, 2017 1:49 μμ A+ / A-

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»

 Σε μια άκρως Παναθηναϊκή βραδιά

 ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΜΙΑ άκρως Παναθηναϊκή βραδιά επεφύλαξαν, προχθές Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, οι διοργανωτές της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου «Και χιλιάδες τίτλοι», στο οποίο έχει γίνει η πλήρης και απόλυτα τεκμηριωμένη καταγραφή όλων των τίτλων που έχει κατακτήσει από την ίδρυσή του, το μακρινό 1908 έως και σήμερα, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Σε μία κατάμεστη από περίλαμπρα αθλητικά αστέρια του παρελθόντος απ’ όλα σχεδόν τα αθλήματα του πολύ – τροπαιούχου «πράσινου» συλλόγου, αίθουσα εκδηλώσεων του μαγευτικού νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γνωστότατος δημοσιογράφος κ. Πέτρος Βαϊμάκης, ενώ ακολούθως τον λόγο έλαβαν, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κ. Δημήτρης Μπαλτάκος, ο εκ των συγγραφέων του βιβλίου κ. Ανδρέας Οικονόμου, ο ιστορικός και καθηγητής κ. Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο παλαίμαχος διεθνής άσος των Απόλλωνα Σμύρνης, Παναθηναϊκού και Εθνικής Ελλάδος κ. Αριστείδης Καμάρας, ο εκ των συγγραφέων του βιβλίου κ. Νίκος Πετρόπουλος, καθώς και ο τρίτος εκ των συγγραφέων κ. Αριστοτέλης Μπενόγλου.

Ενδιάμεσα, προβλήθηκε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και σύντομο χρονικά βιντεάκι, στο οποίο παρουσιάστηκαν, αποσπασματικά, δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες στιγμές επιτυχιών απ’ όλα τα αθλήματα του «τριφυλλιού», ενώ εκτέθηκαν και παρουσιάστηκαν παράλληλα, ένα πιστό αντίγραφο της εμφάνισης του «θρυλικού» Άγγελου Μεσσάρη, την εποχή που είχε πετύχει δύο τέρματα στο ανεπανάληπτο 8-2 που είχε πετύχει το «τριφύλλι» επί του «αιωνίου» αντιπάλου, την 1η Ιουνίου του 1930, τα στρατιωτικά μετάλλια αλλά και το στρατιωτικό ξίφος του ιδρυτή του Συλλόγου, αλλά και Υποναυάρχου στο Πολεμικό Ναυτικό, Γιώργου Καλαφάτη, αλλά και το τρόπαιο Νο 1498, που κατακτήθηκε πρόσφατα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και βραβεύσεις παλαίμαχων αθλητών και αθλητριών από διάφορα τμήματα του Ομίλου, ενώ «έκλεισε», με τους παλαίμαχους αθλητές και παράγοντες, να τραγουδούν, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι,  τον Ύμνο της αγαπημένης μας ομάδας, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους: Μίμη Δομάζο, Αντώνη Αντωνιάδη,  Ζαχαρία Πιτυχούτη, Πέτρο Πομώνη, Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντσικ, Τάκη Κορωναίο, Απόστολο Κόντο, Τάκη Ανδρεόπουλο, Σωτήρη Πανταλέων, Γιάννη Σγουρό, Μαίρη Λομβάρδου και Χρήστο Ιακώβου, αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, κ. Φιλήμονα Βαφειάδη.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ» Reviewed by on . ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»  Σε μια άκρως Παναθηναϊκή βραδιά  ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΙΑ άκρως Παναθηναϊκή βραδιά ε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»  Σε μια άκρως Παναθηναϊκή βραδιά  ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΙΑ άκρως Παναθηναϊκή βραδιά ε Rating: 0
scroll to top