Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 26, 2017 7:58 μμ A+ / A-

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Για τροποποίηση προγενέστερης απόφασης

ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΜΕΤΑ το πέρας της μεγαλειώδους μαθητικής παρέλασης στην πόλη μας, χθες το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 και ανήμερα της 196ης επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας, με μοναδικό θέμα, διόρθωση προηγούμενης απόφασης για συμμετοχή του Δήμου σε Σύνδεσμο μαζί με τους Δήμους Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου.

Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση, προσήλθαν σύσσωμα τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου μας και της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει», η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, καθώς και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης. Όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αν και είχαν κληθεί και ενημερωθεί σχετικά, δεν παρέστησαν.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, – όπως προαναφέραμε – ήταν η διόρθωση προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου μας για συμμετοχή του σε Σύνδεσμο και συγκεκριμένα η αφαίρεση της λέξης «τέλη», όπου αυτά δεν προσδιορίζονταν στην προηγούμενη απόφαση.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, για να εξηγήσει τον ακριβή λόγο της συνεδρίασης, τόνισε χαρακτηριστικά, τα ακόλουθα: «Εμείς στην πραγματικότητα, δεν είχαμε στο νου μας να βάλουμε τέλη μέσω αυτού του Συνδέσμου. Απλά αντιγράψαμε το άρθρο 249 του Κώδικα, που έλεγε ποιοί μπορεί να είναι τυχόν οι πόροι ενός Συνδέσμου. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το αφαιρέσουμε. Άρα η όλη σημερινή συνεδρίαση, γίνεται για να διορθωθεί αυτή η απόφαση», ενώ διευκρίνησε ότι έγινε αυτή η έκτακτη συνεδρίαση, έτσι ώστε αύριο το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017, να σταλεί η διορθωμένη απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και να εγκριθεί έγκαιρα.

Ακολούθως, λαμβάνοντας τον λόγο η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Κα Βάσω Μαργαρίτη, καυτηρίασε τους «λάθους χειρισμούς της Διοίκησης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,τονίζοντας, παράλληλα, ότι: «ερχόμαστε να μιλήσουμε για την ορθή επανάληψη ενός θέματος που κάποιοι θα έπρεπε να το’ χουν δει. Αυτή τη στιγμή έχετε δύο Γραμματείς, έναν που αποχωρεί και θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα και έναν καινούργιο. Ποιος είχε την ευθύνη ενός τόσο σοβαρού θέματος να δει το εισηγητικό που έχει ημερομηνίες… Εγώ θεωρώ ότι σήμερα έπρεπε να έχετε και μία παραίτηση. Δεν την έχετε…».

Ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, από την μεριά του, αναφέρθηκε, κυρίως, στην απαγόρευση κατάθεσης στεφάνων στον πρωινό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εορτάστηκε κρυφά η 25η Μαρτίου. Κανένας δε δίδει το δικαίωμα σε κανένα Δήμαρχο, καμίας περιοχής της Ελλάδας, να αποφασίζει ποιοι θα καταθέτουν στεφάνια ή όχι. Τι θα το κάνουμε τώρα εδώ; Ελευθερία ή θάνατος; Ή  Δημοκρατία ή Κάρναβος; Έτσι πάνε τα πράγματα. Για να μην απαγορευθεί στην Χρυσή Αυγή, απαγορεύθηκε σε όλους εμάς…».

Μετά και την παρέμβαση – διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, ότι όλες οι απαντήσεις θα δoθούν στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ακολούθησε ψηφοφορία, στην οποία όλα τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης, η Κα Βάσω Μαργαρίτη δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας, ενώ  καταψήφισε ο  κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Έτσι, η ορθή επανάληψη της προγενέστερης απόφασης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η συνεδρίαση έληξε.

  

  

  

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Για τροποποίηση προγενέστερης απόφασης ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑ το πέρας της μεγαλει ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Για τροποποίηση προγενέστερης απόφασης ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑ το πέρας της μεγαλει Rating: 0
scroll to top