Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Φεβρουάριος 16, 2017 2:33 μμ A+ / A-

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Καλό σου ταξίδι Κρητίκαρε!…

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ προσέλευση του κόσμου στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, αποτέλεσε έμπρακτη απότιση του επιβεβλημένου φόρου τιμής προς την μεγάλη προσωπικότητα του Γιώργου Καπε­­τα­νάκη και ειλικρινή συμπαράσταση στο βαρύ πένθος των οικείων του και ιδιαίτερα των αγαπημένων της ζωής του, της συζύγου του και της κόρης του Μαρίας. 

Σεμνός, άφοβος, πιστός, ειλικρινής έντιμος, Λεβέντης Κρητίκαρος και αληθινός άνθρωπος, υπήρξε από τα λίγα άτομα της Καλλιθέας, που πέραν από πολιτικές αποχρώσεις και κομματικούς περιορισμούς, έτυχε του αυθόρμητου σεβασμού, της ειλικρινούς εκτίμησης και της απεριόριστης αγάπης, ολόκληρου του Καλλιθεάτικου Λαού.

Είχε μόνο φίλους,  που όλοι τους, Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, έπιναν νερό στο όνομά του.

Ο Γιώργος Καπετανάκης ήταν ένθερμος οπαδός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν το έκρυψε ποτέ. Το διαλαλούσε, μάλιστα, παντού. Ήταν, όμως, τόσο ευγενής, καλοπροαίρετος, ανθρώπινος, πατριώτης και δημοκράτης, που ξεπερνούσε τις ανθρώπινες αδυναμίες και με τον λόγο και τη στάση του προκαλούσε θαυμασμό, σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.

Στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, τον συνόδεψαν εκατοντάδες φίλοι, που έσπευσαν ακόμη και από την Κρήτη, για να εκφράσουν με την παρουσία τους το «Ύστατο Χαίρε» και, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, παρόντες εκεί ήσαν και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο πρ. Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Αντωνακάκης, καθώς και οι πρ. Υπουργοί,  η Κα Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Μανώλης Σκουλάκης.  

Ακόμη και με τον χαμό του, ο Γιώργος Καπετανάκης ένωσε, για μια άλλη μια φορά, τον κόσμο της Καλλιθέας, που τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία με Κρητικά μοιρολόγια και μαντινάδες.

Επικήδειους λόγους απηύθυναν: Ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος με τη «Δ.Δ.Ε.», κ. Γεώργιος Αντωνακάκης.

Ο Γιώργος Καπετανάκης, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από αναπνευστικό πρόβλημα, δίδοντας καθημερινά, αγώνα ζωής.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕ ΦΙΛΕ.

Ας είναι ελαφρύ  το χώμα που θα σε σκεπάζει.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Reviewed by on . ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Καλό σου ταξίδι Κρητίκαρε!... ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ προσέλευση του κόσμου στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, την Τρίτη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Καλό σου ταξίδι Κρητίκαρε!... ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ προσέλευση του κόσμου στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, την Τρίτη Rating: 0
scroll to top