Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0

Ιανουάριος 16, 2017 12:03 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0

Υπερπολύτιμο τρίποντο!…

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ & ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ τρίποντο κατέκτησε χθες το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών, οι «πράσινοι» της πόλης μας φιλοξένησαν στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Αστέρα Εξαρχείων, τον οποίο νίκησαν, με δυσκολία, 1-0.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα είχαν και πάλι πολλές αγωνιστικές ελλείψεις, με τον Gelashvili να αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και τους Λουπίδη και Χριστοφοράκη, στο κέντρο της άμυνας.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν περισσότερο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα μόλις 15 λεπτά του αγώνα, είχαν ήδη χάσει 3εις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν τέρμα, με κορυφαία αυτή του 1ου λεπτού με τον Μότσκα Μπρούνο, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Λουκά Κούτουλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει έξω από τη δεξιά γωνία του τέρματος των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Μπρούσαλη, είχαν την υπεροχή, δημιουργούσαν φάσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια, ήταν, το λιγότερο, απελπιστικοί…

Έτσι και κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 31ο λεπτό της συνάντησης, ο Λουκάς Παπανικολάου έγινε κάτοχος της μπάλας, στο κέντρο περίπου του γηπέδου και με έξοχη μεταβίβαση, έβγαλε τον Γιάννη Ανδρεάκενα μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο πολύπειρος πρώτος σκόρερ της ομάδος, δεν έχασε την ευκαιρία και με δυνατό σουτ, χρίστηκε για άλλη μια φορά σκόρερ.

Παρά το 1-0 υπέρ της αγαπημένης μας ομάδας, το σκηνικό, δυστυχώς, δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν την υπεροχή και τη δημιουργία πολλών και καλών φάσεων προς την εστία του Λουκά Κούτουλα, ο οποίος στον καλύτερο ίσως φετινό του αγώνα, πραγματοποίησε σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό διατηρήθηκε. Οι γηπεδούχοι κατόρθωναν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να διατηρούν ανέπαφη την εστία τους και οι φιλοξενούμενοι, να πιέζουν, να δημιουργούν πολλές και καλές ευκαιρίες και φάσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια, να είναι απελπιστικά άστοχοι.

Ο πολύπειρος κόουτς των «πρασίνων», Δημήτρης Τσικριτέας, πειραματίστηκε, αλλάζοντας εσωτερικούς ρόλους, έκανε τις τρεις αλλαγές του, με τους Γραμματικόπουλο, Μαξακούλη και Θωμαϊδη, να περνούν στις θέσεις των Μαστρογιαννόπουλου (54’), Κότσιφα (69’) και Ιάκωβου (76’),  αντίστοιχα, αλλά είχε την τύχη, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Λουκάς Κούτουλας, να πιάσει καταπληκτική απόδοση και σε τουλάχιστον έξι ευκαιρίες των φιλοξενουμένων, να πραγματοποιήσει ισάριθμες σπουδαίες αποκρούσεις.

Το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή της συνάντησης, Αστέριο Τεβεκέλη, βρήκε τους μεν γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για το σπουδαίας βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας τρίποντο που κατέκτησαν, τους δε φιλοξενούμενους, να δέχονται τις επευφημίες των πολυπληθών φίλων τους, οι οποίοι, όχι μόνο παραβρέθηκαν μαζικά στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, αλλά δεν σταμάτησαν να ενισχύουν, από το 1ο έως και το τελευταίο λεπτό την αγαπημένη τους ομάδα, φωνάζοντας, μάλιστα, και ορισμένα ιδιαίτερα ευρηματικά συνθήματα.

Η λήξη του 1ου γύρου στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, όπου μετέχει η αγαπημένη μας ομάδα, βρίσκει τους «πράσινους» της πόλης μας στην 3η θέση με 21 βαθμούς, 6 πίσω από τον πρωτοπόρο Κεραμεικό και 2 από τον δεύτερο Θεμιστοκλή.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Gelasvhili, Τσαπανίδης, Λουπίδης, Χριστοφοράκης, Ιάκωβος 76’ Θωμαϊδης), Κότσιφας (69’ Μαξακούλης), Κώτσο, Παπανικολάου, Ανδρεάκενας, Μαστρογιαννόπουλος (54’ Γραμματικόπουλος).

Στον πάγκο: Τσαμποδήμος, Kaso, Βόντας.

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ (Δημήτρης Μπρούσαλης): Λευτάκης, Χίνος (67’ Ξύλινος), Νάτσης, Κρομμύδας (53’ Γκέος), Βασαλάκης (56’ Μαρινέλλης), Γιούρκεβιτς, Σβόλης, Ορφανός, Κορφιάτης,  Μότσκα, Πρωτόπαπας.

Στον πάγκο: Πανούσης, Τσέλιος, Κρόκος.

Την επόμενη αγωνιστική (14η), ο Φοίνικας Καλλιθέας θα υποδεχθεί, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον 6ο στη βαθμολογία Αθλητικό Όμιλο Πέρα Κλουμπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0 Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0 Υπερπολύτιμο τρίποντο!... ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ & ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ τρίποντο κ Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: 1-0 Υπερπολύτιμο τρίποντο!... ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ & ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ τρίποντο κ Rating: 0
scroll to top