Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 14, 2016 11:01 πμ A+ / A-

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φιλοξένησε Εκπαιδευτικούς από 8 Σχολεία της Ευρώπης

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ERASMUS +»

  

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (24) Εκπαιδευτικοί από οκτώ (8) σχολεία της Ευρώπης φιλοξενήθηκαν, στο kick-off meeting, που διοργάνωσε το 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε Στρατηγική Σύμπραξη Σχολείων Erasmus+ με θέμα “From Papyrus to Stonepaper and beyond, the Questions behind”, κατά το διάστημα 26 έως 28 Οκτωβρίου 2016.

Σκοπός της συνάντησης των εκπαιδευτικών, ήταν ο σχεδιασμός του κοινού σχεδίου δράσης των σχολείων, αλλά και η γνωριμία με το σχολείο, την πόλη μας και τον ελληνικό πολιτισμό. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους, να μάθουν για τον τόπο τους και να συζητήσουν μαζί τους στην τάξη, θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την δράση του Σχολείου τίμησε με την παρουσία του ο κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος συνομίλησε με τις αποστολές και εξέφρασε την διάθεση της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει την προσπάθεια του Γυμνασίου, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για τους μαθητές της πόλης μας. Παράλληλα, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο προσέφερε γραφική ύλη για τους συμμετέχοντες.

Το Erasmus+, είναι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Οι μαθητές όλων των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις, μέσα από ένα διετές πρόγραμμα κοινών και παράλληλων δράσεων. Τα σχολεία με τα οποία θα συνεργαστεί το 13ο Γυμνάσιο της πόλης μας, είναι από την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Εσθονία.

Καθώς πρόκειται για το 3ο Πρόγραμμα της Ε.Ε. που υλοποιεί το συγκεκριμένο σχολείο, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωπαϊκών συνεργασιών του, στις ιστοσελίδες: www.back-to-our-future.org (Πρόγραμμα Erasmus+ 2014-16, με τίτλο Βack to our Future) και www.comenius.mediafactum.net (Πρόγραμμα Comenius 2012-14, με τίτλο Salt of the Earth, διάκριση ως Star Project – υπόδειγμα καλών πρακτικών και τεκμηρίωσης από την Ε.Ε.)

Το Σχέδιο “From Papyrus to Stone paper and beyond, the Questions behind”, υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, μαζί με τους Εκπαιδευτικούς του 13ου Γυμνασίου Καλλιθέας.

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Φιλοξένησε Εκπαιδευτικούς από 8 Σχολεία της Ευρώπης ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ERASMUS +»   ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡ 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Φιλοξένησε Εκπαιδευτικούς από 8 Σχολεία της Ευρώπης ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ERASMUS +»   ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡ Rating: 0
scroll to top