Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0

Νοέμβριος 14, 2016 11:18 πμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0

Σπουδαία Νίκη!…

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε, χθες το μεσημέρι της Κυριακής  13 Νοεμβρίου 2016, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας.

Οι «πράσινοι» της πόλης μας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών, φιλοξένησαν στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τα Ταταύλα, τα οποία νίκησαν με 1-0.

Πριν από την έναρξη του αγώνα και έπειτα από σχετική έγκριση από την παλαιότερη ποδοσφαιρική Αρχή της χώρας, αυτή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενες από λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές των τμημάτων Ακαδημιών του Φοίνικα Καλλιθέας, γεγονός που χειροκροτήθηκε και επικροτήθηκε θερμά από όλους τους παριστάμενους θεατές. Ήταν μια ιδέα πάρα πολύ καλή, που πιστεύουμε ότι πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους εντός έδρας της αγαπημένης μας ομάδας.

Στα του αγώνα τώρα, οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και παρά τον κόντρα δυνατό άνεμο που έπνεε στο γήπεδο, έλεγξαν, από την πρώτη στιγμή τη ροή του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή.

Παρά την υπεροχή, όμως, οι Καλλιθεάτες ποδοσφαιριστές, για έναν ακόμη αγώνα δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και έτσι, παρότι δεν απειλήθηκαν, δεν δημιούργησαν και κάποια ουσιαστικά επικίνδυνη φάση μπροστά από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα Κονιδάρη, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε αρκετά. Οι «πράσινοι» της πόλης μας εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, άρχισαν να γίνονται περίσσοτερο απειλητικοί προς την εστία των αντιπάλων τους και να χάνουν, από νωρίς, κάποιες καλές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή με τον Ανδρεάκενα, το σουτ του οποίου, από πολύ καλό σημείο, κατέλημε πάνω από την εστία του Κονιδάρη.

Βέβαια και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται περισσότερο απειλητικοί και έχασαν και εκείνοι με τη σειρά τους 1-2 καλές ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ. Ευτυχώς για την αγαπημένη μας ομάδα, η αμυντική γραμμή, αλλά και ο τερματοφύλακας Λουκάς Κούτουλας, όποτε χρειάστηκε, απεσώβισαν τον όποιο κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί.

Και ενώ ο αγώνας έκλεινε περισσότερο προς την ισοπαλία, μια δικαιολογημένη αποβολή του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων, Γ. Καραμπέκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 75ο λεπτό για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης των γηπεδούχων, αλλά και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο πολύπειρος προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Τσικριτέας, άλλαξαν εντελώς τη ροή του αγώνα.

Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, πρώτα του Τσαμποδήμου στο 71ο λεπτό της συνάντησης (στη θέση του τραυματία Θωμαϊδη), ακολούθως του Πούλλα στη θέση του Ερζουμπουλίδη (στο 80ό λεπτό), αλλά κυρίως η είσοδος του βιρτζουόζου Λουκά Παπανικολάου στη θέση του Κώτσο (στο 86ο λεπτό), έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας, να βάλουν την μπάλα κάτω, να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί και στο 90ό ακριβώς λεπτό της συνάντησης, να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ανδρεάκενα, ο οποίος παρενεβλήθη σε σουτ του Παπανικολάου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Κονιδάρη.

Ήταν ένα καταπληκτικό τέρμα, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους, για πρώτη φορά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, πολυπληθείς φίλους του Φοίνικα.

Τα τελευταία 3 με 4 λεπτά των καθυστερήσεων, ήταν μεν βασανιστικά, αλλά όχι αρκετά για τους φιλοξενούμενους να πετύχουν κάτι καλύτερο και να αποφύγουν την ήττα.

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της συνάντησης Ι. Γκικόπουλο, βρήκε τους παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Από τους παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο. Ιδιαίτερα καλοί, όμως ήταν, ο Θωμαίδης (ο οποίος τραυματίστηκε στο 75ο λεπτό και αντικαταστάθηκε), ο Χριστοφοράκης, ο Κούτουλας, καθώς και ο Παπανικολάου, παρότι αγωνίστηκε λιγότερο από 10 λεπτά.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Ερζουμπουλίδης (80’ Πούλλας), Τσαπανίδης, Χριστοφοράκης, Gelashvili, Λουπίδης, Θωμαϊδης (75’ Τσαμποδήμος), Μαρκατζίνος, Κώτσο (86’ Παπανικολάου), Ανδρεάκενας, Καλαϊτζίδης.

Στον πάγκο: Κότσιφας, Kaso, Μαστρογιαννόπουλος, Γραμματικόπουλος.

Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ (Ιωάννης Καπράλος): Κονιδάρης, Αναλογίδης, Πλιάτσικας, Καραμπέκος, Γαβριελάτος, Μ. Σφενδύλης, Χατζηνικολάου (46’ Νούλας), Φ. Σφενδύλης, Τριγωνάκης, Σαρατσιώτης, Γκότσης (55’ Καραγιάννης, 65’ Αναστασόπουλος).

Στον πάγκο: Τσολακίδης, Διαμαντής, Σαραντίδης, Παναγιώτης.

Την επόμενη αγωνιστική (7η), ο Φοίνικας Καλλιθέας θα φιλοξενηθεί, στο γήπεδο της Κυψέλης (Αλεπότρυπα), από τον Άτλαντα Κυψέλης.

 

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0 Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0 Σπουδαία Νίκη!... ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ βαθμολογικής, αλλά και ψυχο Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ: 1-0 Σπουδαία Νίκη!... ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ βαθμολογικής, αλλά και ψυχο Rating: 0
scroll to top