Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Κ.Ε.Α.Τ. – 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κ.Ε.Α.Τ. – 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νοέμβριος 1, 2016 5:37 μμ A+ / A-

Κ.Ε.Α.Τ. – 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προβολή Ταινιών και Σινεμά για όλους

 ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ

 ΤΟ ΚΟΙΝΟ του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο κλασικές κι αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με όρους καθολικής προσβασιμότητας για όλους τους ανθρώπους.

Πρόκειται για τα φιλμ:

Μια ζωή την έχουμε», του Γιώργου Τζαβέλλα

(Παρασκευή 04/11/2016 στις 17:15,Ολύμπιον)

Ο Δράκος», του Νίκου Κούνδουρου

(Σάββατο 12/11/2016 στις 13:00, Ολύμπιον),

Οι ταινίες αυτές, θα προβληθούν με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για άτομα με αναπηρία όρασης και με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους [SDH: Subtitles for the Deaf or hard of Hearing], με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Επίσης, 17 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν με υπότιτλους βάσει διαλόγων, έτσι ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν κωφοί και βαρήκοοι θεατές.

Στις αίθουσες θα είναι ευπρόσδεκτοι, φυσικά, και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών, ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο σε γραφή Braille, καθώς και σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά (με τη συνεργασία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσως Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και σε κώδικα QR. Επίσης, οι τελετές έναρξης, λήξης καθώς και οι δύο προβολές καθολικής προσβασιμότητας θα έχουν διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το προσωπικό και οι εθελοντές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκπαιδεύτηκαν και στην εξυπηρέτηση των θεατών/τριών με αναπηρία και στην εξοικείωση με τη ζώσα κατάσταση της αναπηρίας, δημιουργώντας ένα φιλικό, εκτός από προσβάσιμο περιβάλλον. 

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νικης (www.filmfestival.gr) και στη σελίδα της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία στο facebook (www.facebook.com/DisArtMove).

Κ.Ε.Α.Τ. – 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Reviewed by on . Κ.Ε.Α.Τ. - 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Προβολή Ταινιών και Σινεμά για όλους  ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ του 57ο Κ.Ε.Α.Τ. - 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Προβολή Ταινιών και Σινεμά για όλους  ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ του 57ο Rating: 0
scroll to top