Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Νοέμβριος 2, 2016 11:05 πμ A+ / A-

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Παράθεση Δείπνου

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ κ. ΒΙΚΤΩΡ ΧΡΕΣΤΙΝ

ΔΕΙΠΝΟ προς τιμήν του Δημάρχου της αδελφοποιημένης με την Καλλιθέα ρωσικής πόλης του Γκελεντζίκ, κ. Βίκτωρ Χρεστίν, παρέθεσε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. Ο κ. Χρεστίν επισκεπτόταν την Ελλάδα, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ελληνορωσικό Φόρουμ Διαδημοτικής και Διαπεριφερειακής Ανθρωπιστικής Συνεργασίας, το οποίο έλαβε χώρα στις  26 & 27 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδος – Ρωσίας και συνοδευόταν από αντιπροσωπεία στελεχών του Δήμου Γκελεντζίκ, αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο Κα Τατιάνα Κονσταντίνοβα, τους επικεφαλής των Δημοτικών Αρχών στις περιοχές Αρχίποβο – Οσίποβκα, κ. Ντεμιάν Κουζμίν και Καμπαρτίνκα, κ. Γκριγκόρι Κιάλωφ και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Γκελεντζίκ, κ. Αφλατόν Σολάχωφ.

Στο δείπνο παρακάθισαν, επίσης, ο πρέσβης ε.τ. κ. Κυριάκος Ροδουσάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τέως Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στη Μόσχα, ο αντιπτέραρχος ε.α. κ. Παύλος Χρήστου, Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Γιάννης Εμιρζάς, ο επιχειρηματίας και πρώην Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Νεόφυτος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας κ. Παντελής Παυλίδης και συνεργάτες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Συνδέσμου.

Κατόπιν προσωπικής επιθυμίας του Ρώσου Δημάρχου, τον κ. Χρεστίν και την αντιπροσωπεία του Δήμου Γκελεντζίκ συνόδευσαν στο δείπνο ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Σοφιανίδης, οι οποίοι είχαν νωρίτερα ιδιαίτερη συνάντηση μαζί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας, αν και αρχικώς είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου ότι άλλες υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του στο δείπνο προς τιμήν του κ. Χρεστίν, τροποποίησε το πρόγραμμά του προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία του Ρώσου συναδέλφου του έστω και για λίγο χρόνο.

Στην προσφώνησή του προς τιμήν του Δημάρχου Γκελεντζίκ, ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος υπογράμμισε ότι το κίνημα της φιλίας και ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη της Καλλιθέας. Σημείωσε ειδικότερα ότι η Καλλιθέα έγινε πραγματική πόλη χάρη στην παρουσία των Ελλήνων Ποντίων προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, οι οποίοι παρακολούθησαν μια σκληρή ιστορική διαδρομή από την Τουρκία και τη Ρωσία μέχρι την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί, τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, διατήρησαν ισχυρές τις μνήμες και τις παραδόσεις των δεσμών τους με το ρωσικό λαό, πολέμησαν το φασισμό στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης και βίωσαν τις δυσκολίες που τους επιφύλαξε η ιστορία τόσο στην Ελλάδα, όσο και τη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο, τόνισε ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ότι στην Καλλιθέα είναι τοποθετημένο το Μνημείο των Σοβιετικών μαχητών, πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος (1941 – 1944). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η προαγωγή των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στοιχείο της ισόρροπης εξέλιξης των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Με θερμούς λόγους για το ρόλο του κινήματος των Συνδέσμων Φιλίας στις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις και τους δεσμούς του Γκελεντζίκ με την Καλλιθέα αντιφώνησε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βίκτωρ Χρεστίν. Ο Ρώσος Δήμαρχος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δήμου Γκελεντζίκ να δώσει το όνομα της Καλλιθέας σε ένα νέο πάρκο της πόλης του και υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων. Ο κ. Χρεστίν μίλησε επίσης με ιδιαίτερο συναισθηματισμό για το Αφιερωματικό Έτος των δύο χωρών και την εξαιρετική επιτυχία, την οποία είχε σημειώσει με την ευκαιρία της διοργάνωσής του μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό, διεξαχθείσα την προηγουμένη της άφιξής του στην Αθήνα, στο Μέγαρο Συνεδρίων του Κρεμλίνου, στη Μόσχα. Ο Ρώσος Δήμαρχος προσκάλεσε εξάλλου τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου να επισκεφθεί το Γκελεντζίκ, πρόσκληση, την οποία ο κ. Ψαλιδόπουλος αποδέχθηκε.

Στους δεσμούς μεταξύ της Καλλιθέας και του Γκελεντζίκ αναφέρθηκε σε πρόποσή του και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος υπογράμμισε τόσο την από την αρχαιοτάτων χρόνων παρουσία των Ελλήνων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, όσο και τη σύγχρονη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή της και τη διοίκηση του Δήμου. Ο κ. Κάρναβος μίλησε, επίσης, με ιδιαιτέρως θερμούς λόγους για τις εντυπώσεις του από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γκελεντζίκ.

Το δείπνο, το οποίο ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος παρέθεσε προς τιμήν του Δημάρχου Γκελεντζίκ κ. Βίκτωρ Χρεστίν, προκάλεσε πάντως ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στην Καλλιθέα, καθώς έγινε αφορμή να υπογραμμιστεί ότι η ένταση των πολιτικών διαφορών δεν πρέπει να μειώνει τον πολιτικό πολιτισμό και να προσβάλλει τη λειτουργία των δημοσίων θεσμών.

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Reviewed by on . ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Παράθεση Δείπνου ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ κ. ΒΙΚΤΩΡ ΧΡΕΣΤΙΝ ΔΕΙΠΝΟ προς τιμήν του Δημάρχου της αδελφοποιημένης με την Καλλιθέα ρω ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Παράθεση Δείπνου ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ κ. ΒΙΚΤΩΡ ΧΡΕΣΤΙΝ ΔΕΙΠΝΟ προς τιμήν του Δημάρχου της αδελφοποιημένης με την Καλλιθέα ρω Rating: 0
scroll to top