Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Οκτώβριος 4, 2016 3:15 μμ A+ / A-

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Οι εκδηλώσεις για τον μήνα Οκτώβριο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ξενικά δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ακόμα περισσότερες ανοιχτές εκδηλώσεις και δεκάδες πολιτιστικές, δημιουργικές και αθλητικές δράσεις για όλους. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. έως και την επίσημη παράδοση του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, έχουν ως βασικό στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το έργο, να το επισκεφθούν και δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους έχουν σχεδιαστεί τα προγράμματα είναι οι εξής:

  • Δραστηριότητες για παιδιά: Αθλητικές, ψυχοκινητικές και μουσικοκινητές δραστηριότητες, αλλά και καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια έρχονται να «μυήσουν» τους μικρούς επισκέπτες του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. στον ευεργετικό κόσμο του αθλητισμού, στη φιλαναγνωσία και το ανοιχτό πνεύμα της δημιουργικότητας.
  • Αθλητισμός και Ευεξία: Οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μετατρέπονται σε χώρους άσκησης και προπονήσεων με την yoga, το mat pilates, την αερόβια άσκηση, και το Rowtahlon (δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και αγώνα δρόμου 5 χλμ.) να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Δραστηριότητες για ενήλικες: Αξιοποιώντας τους πολυμορφικούς χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., και με τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνουν για διαφορετικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, τον Οκτώβριο οι επισκέπτες του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα ιστιοπλοΐας και ναυτομοντελισμό στο Κανάλι, να παρακολουθήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, να συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήριο με θέμα τη φθινοπωρινή φύση, να παρακολουθήσουν μια συζήτηση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να λάβουν μέρος σε μια αναζωογονητική ποδηλατάδα που θα καταλήξει σε ένα μοναδικό πικ-νικ στο Ξέφωτο.
  • Parklife: Το τέταρτο μέρος των θεματικών συναυλιών στο Ξέφωτο (8-9/10) είναι αφιερωμένο στις Jazz Μουσικές του Κόσμου, με Έλληνες καλλιτέχνες να μπλέκουν jazz ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, Takis Barberis Group με τη συμμετοχή του David Lynch και Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos Group. Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico, και Klezmer Yunan. Ώρα έναρξης 20:00.
  • Jazz Διαχρονίες: Τον Οκτώβριο ξεκινά μια νέα σειρά εβδομαδιαίων μουσικών συναυλιών που θα συναντιόνται κάθε Παρασκευή στην Αγορά. Το χρονικό της σύγχρονης ελληνικής jazz καλεί το κοινό να γνωρίσει το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. μέσα από ποικίλες αναγνώσεις. Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερες αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.
  • Schoolwave Unplugged: Τα Κυριακάτικα απογεύματα του Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν νεανικές-σχολικές μπάντες που θα δίνουν απρόοπτες unplugged συναυλίες στους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
  • Park Your Cinema: Το πρόγραμμα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που αγαπήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα, «παρκάροντας» αυτή τη φορά σε κάποιον από τους κλειστούς χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και εγκαινιάζοντας την νέα θεματική «Τεύχος: Βιβλιοθήκη».

Επιπλέον, και αυτό τον μήνα, συνεχίζονται οι καθημερινές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η έκθεση με το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη (υποδοχή Αγοράς), καθώς και η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης» (Φάρος).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events .

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το ξεκίνημα του νέου έτους, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος   με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό σε όλους, υποστηρίζει την υλοποίηση εκδηλώσεων σε καθημερινή βάση. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν έως την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και τις προγραμματικές του δυνατότητες από κοντά και φιλοδοξούν να καταστήσουν το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. χώρο-προορισμό για όλους μας. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του Ι.Σ.Ν., το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει την διαχείριση του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τις δυνατότητες του έργου, να συνεχίσουν και να ενθαρρύνουν τον διάλογο με το ευρύ κοινό, και να δώσουν πολλαπλές ευκαιρίες στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., με την ελπίδα ότι οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν στα πρώτα του βήματα θα συντροφεύσουν το έργο και την μελλοντική του πορεία όταν θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο και ανήκει.

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Κέντρο Επισκεπτών Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Τ: 216 8091001/002/003

E-mail: info@snfcc.org

Επιπλέον πληροφορίες για το Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., το οποίο θα ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, είναι από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00.

  • Για την διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με την χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Η υπηρεσία αφορά σε όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από τις καθημερινές ξεναγήσεις. Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στη Νότια πλευρά του Καναλιού του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. (κοντά στο κτίριο της Ε.Λ.Σ.), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30’ πριν την έναρξη και 30’ μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή, από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ προς τη Νότια πλευρά του Καναλιού και αντίστροφα.
  • To parking, χωρητικότητας 000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To parking ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του Κ.Π.Ι.Σ.Ν..
  • Την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται καθημερινά δωρεάν ξεναγήσεις, που περιλαμβάνουν περιήγηση στο εσωτερικό των κτιρίων που θα στεγάσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του Κ.Π.ΙΣ.Ν.. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν την εκάστοτε ξενάγηση.
  • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.
  • Σε όλους τους χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.
  • Το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς χώρους στην Ελλάδα. Το έργο επιχειρεί να αποκτήσει την πλατινένια «πράσινη» πιστοποίηση κτιρίων LEED, την πρώτη διάκριση δημόσιου έργου στην Ελλάδα, καθώς και από τις πρώτες για δημόσιο έργο τέτοιας πολυπλοκότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επιπλέον το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους χώρους πρασίνου στην Αθήνα και διπλασιάζει τον δείκτη πρασίνου ανά κάτοικο στις γύρω περιοχές.
  • Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., καθώς και σε απόσταση 7,5μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το Κ.Π.Ι.Σ.Ν.. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Reviewed by on . ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Οι εκδηλώσεις για τον μήνα Οκτώβριο ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ξε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Οι εκδηλώσεις για τον μήνα Οκτώβριο ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ξε Rating: 0
scroll to top