Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ

Οκτώβριος 21, 2016 12:37 μμ A+ / A-

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ

Πανελλήνια Αναγνώριση!!!

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και τις Εκδόσεις «Μένανδρος», παρουσίασαν,  προχθές το βράδυ της Τετάρτης 19ης Οκτωβρίου 2016, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστη­μίου, το νέο βιβλίο του καταξιωμένου Καλλιθεάτη Εκπαιδευτικού κ. Δημήτρη Ντούσα, «Απλά Μαθήματα Φιλοσοφίας Για Παιδιά».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γεωργίου Κυ­ρια­κόπουλου (ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος δεν παρέστη, λόγω συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα), μίλησε, εν εκτάσει, για το βιβλίο, ο Καθηγητής Πειραματικής  Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Κινήτρων του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαος Γ. Παπαδόπουλος.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των κ.κ. Παναγιώτη Πανταζάκου, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Κουμέντου, Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ΄ Διεύθυνσης Αθηνών, Μαρίας Δελάκη, Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, Βασιλικής Νίκα, Εκπαιδευτικού, MA,PhD in Media Education και Βάσως Χατζηγούλα, Νηπιαγωγού, Μαθήτριας στο Θερινό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου για Παιδιά.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Δρ. Φιλοσοφίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Δημήτρης Γκίκας.

Εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους ομιλητές, είναι ότι η πρωτοποριακή και αξιοθαύμαστη έρευνα, η μελέτη και η ιδιαίτερα φροντισμένη και επιμελημένη εργασία  του κ. Δημήτρη Ντούσα, αποτελεί ένα γιγάντιο εκπαιδευτικό βήμα για τα  παιδιά, ώστε πολύ γρήγορα να κατανοήσουν όχι μόνο τον άνθρωπο, το λογικό του και την ψυχή του, αλλά και την κοινωνία, την ιστορία, τις θρησκείες, την αλήθεια, τη φιλία, τις ηθικές και κοινωνικές αξίες, την εργασία, το εμπόρευμα, την παραγωγή, την ανταλλαγή, την οικονομία και τις κρίσεις της, την εκμετάλ­λευση, την αλλοτρίωση, την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη τη ζωή, την ευτυχία τον θάνατο, την πολιτική, το κράτος, τους φιλοσόφους τελικά, και την φιλοσοφία τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος ανακοίνωσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την έναρξη δωρεάν μαθημάτων Φιλοσοφίας, κάθε Σάββατο πρωί στο 10.00, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου  στη συμβολή των οδών Σκρα  35 και Δημοσθένους.

Τα μαθήματα Φιλοσοφίας για παιδιά, μπορούν να τα παρακολουθήσουν και οι γονείς και κηδεμόνες τους, ως ακροατές.

Ο «Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», με την ευκαιρία αυτή, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς τον κ.Δημήτρη Ντούσα  και του εύχεται Καλή Επιτυχία  στο νέο πρωτοποριακό του βιβλίο.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ Reviewed by on . ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ Πανελλήνια Αναγνώριση!!! ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΣΑ Πανελλήνια Αναγνώριση!!! ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Rating: 0
scroll to top