Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 11, 2016 5:28 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ισόπαλη η «πράσινη» ομάδα

ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΙΣΟΠΑΛΗ αναδείχθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, η «πράσινη» ομάδα της πόλης μας.

Ο Φοίνικας Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, υποδέχθηκε στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Ηρακλή Περιστερίου, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2.

Με την υγρασία, αλλά και την ζέστη να είναι δύσκολα υποφερτές, οι παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο «μουδιασμένοι» και έτσι, σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο, δεν δημιούργησαν καμία αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων.

Αντίθετα, το συγκρότημα του Νίκου Παπαδιώτη, μπήκε περισσότερο ορεξάτο στον αγωνιστικό χώρο και στο 23ο λεπτό του αγώνα, ο Σούτα έχασε καλή ευκαιρία, όταν το δυνατό σουτ που έπιασε, απέκρουσε σε κόρνερ ο Λουκάς Κούτουλας.

Και ενώ ο αγώνας «κυλούσε» στην μετριότητα, στο 43ο λεπτό και έπειτα από σέντρα παίκτη των φιλοξενουμένων, ο Ντίνος Χριστοφοράκης στην προσπάθειά του να πιάσει ανάποδο ψαλίδι και να διώξει την μπάλα μακριά από την εστία της αγαπημένης μας ομάδας, δεν υπολόγισε σωστά και τελικά, με… εντυπωσιακό τρόπο, «κρέμασε» τον ανήμπορο να αντιδράσει Λουκά Κούτουλα.

Το 1-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν, πλέον, γεγονός. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα και στην τελευταία ουσιαστική φάση του ημιχρόνου, οι «μπλε» του Περιστερίου παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον αρχηγό Κωνσταντακόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Καλλιθεάτης πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε τελείως. Με τον πολύπειρο Καλλιθεάτη τεχνικό Δημήτρη Τσικριτέα να περνά κεντρικό αμυντικό τον Gelasvhili και τον Λουπίδη μπροστά, η εικόνα της αγαπημένης μας ομάδας, άλλαξε άρδην.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου, έγιναν περισσότερο απειλητικοί και στο 55ο λεπτό, έφεραν το ματς στα ίσα.

Έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια του μεταμορφωμένου προς το καλύτερο Λεωνίδα Λουπίδη  στο χώρο του κέντρου και καταπληκτική μεταβίβαση της μπάλας προς τον Γιάννη Ανδρεάκενα, ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα Κυριακόπουλο. Τον ντρίπλαρε με ωραία ενέργεια, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, μην έχοντας άλλη λύση, τον ανέτρεψε και ορθά δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, αλλά και είδε τον διαιτητή της συνάντησης κ. Τσάφο, να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχισκόρερ της ομάδας μας, Γιάννης Ανδρεάκενας, ο οποίος δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα.

Η αγωνιστική υπεροχή των παικτών του Δημήτρη Τσικριτέα ήταν πλέον εμφανής και στο 61ο λεπτό, ήταν η σειρά του Γιάννη Ανδρεάκενα να δώσει την ευκαιρία στον Λεωνίδα Λουπίδη να χριστεί σκόρερ, όπως και έγινε.

Δυστυχώς όμως και ενώ η υπεροχή των παικτών της αγαπημένης «πράσινης» ομάδας στο χρονικό εκείνο σημείο ήταν συντριπτική, η κούραση άρχισε να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή της και έτσι  στο 77ο λεπτό και έπειτα από ασυνεννοησία των δύο κεντρικών αμυντικών της Καλλιθεάτικης ομάδας, ο Τάσος Γκελασβίλι, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την ακούμπησε με το χέρι του και έδωσε τη δυνατότητα στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να φέρουν το ματς στα ίσα με το πέναλτι που κέρδισαν.

Εκεί, ευτυχώς, ανέλαβε δράση ο ο φύλακας – άγγελος της εστίας της αγαπημένης μας ομάδας, ο Λουκάς Κούτουλας, ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σούτα.

Η χαρά, δυστυχώς, τόσο για την απόκρουση του πέναλτι, όσο και για το διαφαινόμενο τρίποντο της νίκης, δεν κράτησε πολύ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 80ό λεπτό της συνάντησης, ο Κέβιν Σούτα πήρε το… αίμα του πίσω, καθώς χρίστηκε σκόρερ, εκμεταλλευόμενος αδράνεια των αμυντικών του Φοίνικα.

Στα υπόλοιπα δεκατρία περίπου λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), δεν συνέβη τίποτα το ουσιαστικό και έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον έξοχο διαιτητή Β. Τσάφο (με βοηθούς τους επίσης έξοχους στον αγώνα, Ι. Κουνιάκη και Σ. Σωτηριάδη), να βρίσκει τις δύο ομάδες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν και το δικαιότερο.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Μαξακούλης, Τσαπανίδης (73’ Πούλλας), Λουπίδης, Χριστοφοράκης, Ερζουμπουλίδης (46’ Κότσιφας), Ιάκωβος, Δημόπουλος, Gelashvili, Ανδρεάκενας, Ανδρουλιδάκης.

Στον πάγκο: Kaso, Παπανικολάου, Μαστρογιαννόπουλος και Μπαταλίδης.

Α.Π.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Νίκος Παπαδιώτης): Κυριακόπουλος, Σιώλος, Καρακωνσταντής, Νίτας, Γιαννακόπουλος, Κωνσταντακόπουλος (70’ Κατσουγιάννης), Αρχοντούλης (66’ Κληρονόμος), Τερεράκης, Σούτα, Βασιλείου, Φιλιππάκης.

Στον πάγκο: Καβάγιας, Γκιβίσης, Καλαμπαλίκης, Τσομάσι, Παρασκευόπουλος.

Την επόμενη αγωνιστική (3η), ο Φοίνικας Καλλιθέας θα φιλοξενηθεί από τον Κεραμεικό στο γήπεδο Ρουφ, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, με ώρα έναρξης στις 12 το μεσημέρι.

  

  

  

  

  

 

 

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ισόπαλη η «πράσινη» ομάδα ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΙΣΟΠΑΛΗ αναδείχθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, η «πρ Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ισόπαλη η «πράσινη» ομάδα ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΙΣΟΠΑΛΗ αναδείχθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, η «πρ Rating: 0
scroll to top