Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 3, 2016 3:32 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αγχωτική νίκη

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Α.

ΑΓΧΩΤΙΚΗ μεν, σπουδαία δε, νίκη σημείωσε χθες το μεσημέρι της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2016, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών, οι «πράσινοι» φιλοξενήθηκαν από τον Αθλητικό Όμιλο Πέρα Κλουμπ στο ουδέτερο Β’ γήπεδο Χολαργού (καθώς οι γηπεδούχοι εξέτισαν ποινή από την περσινή χρονιά) και σημείωσαν μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 4-2.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την αγαπημένη μας ομάδα, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό της συνάντησης, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, με τέρμα που σημείωσε ο Θανάσης Παυλόπουλος.

Ευτυχώς όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, καθώς ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γιάννης Ανδρεάκενας… άνοιξε λογαριασμό και για την φετινή χρονιά.

Το τέρμα αυτό έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 36ο λεπτό πήραν την πρωτοπορία στο σκορ, με τέρμα που σημείωσε και πάλι ο δαιμόνιος Ανδρεάκενας.

Το 2-1 υπέρ του Φοίνικα, παρέμεινε έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» της πόλης μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τον αγώνα και στο 52ο λεπτό κατάφεραν να κάνουν δύο τα τέρματα της διαφοράς από τον αντίπαλό τους, αυτή τη φορά με γκολ του Χρήστου Καλαϊτζίδη.

Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για την ομάδα μας, από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, οι παίκτες του Δημήτρη Παυλόπουλου, μην έχοντας να χάσουν και τίποτα άλλο, αναθάρρησαν, άρχισαν να επισκέπτονται τακτικότερα την εστία του εορτάζοντα χθες Λουκά Κούτουλα, να χάνουν σωρεία ευκαιριών και εν τέλει, στο 57ο λεπτό, να μειώνουν σε 3-2, με τέρμα που σημείωσε με κεφαλιά από κοντά, ο αμαρκάριστος Αλέξανδρος Πετρόπουλος.   

Το παιχνίδι πήρε δραματική τροπή, με τους μεν γηπεδούχους να πιέζουν αφόρητα την εστία των Καλλιθεατών και τους δε φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανακτήσουν το χώρο του κέντρου, να κρατήσουν την μπάλα και να προσφέρουν στιγμές ανάσας στους αμυντικούς της ομάδας.

Στο 73ο λεπτό, όμως και σε ξαφνική αντεπίθεση των «πράσινων», ο αεικίνητος Γιάννης Ανδρεάκενας, έπιασε δυνατό σουτ, αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Νίκο Νάκο και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 υπέρ της αγαπημένης μας ομάδας, καθώς τα υπόλοιπα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, με τους γηπεδούχους, από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, να εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια ανατροπής του εις βάρος τους σκορ και στην ουσία να πετούν «λευκή» πετσέτα.

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Γεώργιο Θωμόγλου, βρήκε τους μεν αξιόμαχους γηπεδούχους να αποχωρούν με σκυφτό το κεφάλι, τους δε φιλοξενούμενους, να πανηγυρίζουν έξαλλα το μεγάλο διπλό επί ενός πάρα πολύ καλού αντιπάλου, ο οποίος την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Β τη τάξει κατηγορία της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας.

Στα δε αποδυτήρια, έγινε το έλα να δεις, με τα γλυκά και τα κεράσματα προς τιμήν του εορτάζοντα αρχηγού της ομάδας Λουκά Κούτουλα, ο οποίος χθες «έκλεισε» τα 26 (του ευχόμαστε ολόψυχα να τα εκατοστίσει), να δίνουν και να παίρνουν.

Α.Ο. ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ (Δημήτρης Παυλόπουλος): Νάκος, Θωμόπουλος (53’ Θεολόγος), Παλαμάρας, Κούβαρης, Αθ. Παυλόπουλος, Κυρκασιάδης,  Πολίτης (55’ Ηλιού), Σμυρνιωτάκης, Πετρόπουλος, Σιάσος (87’ Πολίτης), Μουρδουκούτας.

Στον πάγκο: Σκόντζος, Αλ. Παυλόπουλος, Γεωργαλής, Κατερνέλης.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Μαξακούλης, Τσαπανίδης, Χριστοφοράκης, Λουπίδης (89’ Μαστρογιαννόπουλος), Ερζουμπουλίδης (53’ Ανδρουλιδάκης), Τσαμποδήμος (61’ Ιάκωβος), Δημόπουλος, Gelashvili, Ανδρεάκενας, Καλαϊτζίδης.

Στον πάγκο: Παπανικολάου, Πουλλάς, Kaso, Βόντας.

  

  

  

  

  

  

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγχωτική νίκη ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Α. ΑΓΧΩΤΙΚΗ μεν, σπουδαία δε, νίκη σημείωσε χθες το μεσημέ Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγχωτική νίκη ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Α. ΑΓΧΩΤΙΚΗ μεν, σπουδαία δε, νίκη σημείωσε χθες το μεσημέ Rating: 0
scroll to top