Τετάρτη , 8 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Ιούλιος 10, 2016 10:31 μμ A+ / A-

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Χθες  ήταν Ιππόδρομος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, σήμερα είναι Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Φαλήρου»

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Κας ΒΑΣΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ σήμερα, αυτούσια την τοποθέτηση που έκανε η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2016, Κα Βάσω Μαργαρίτη.

Θέμα της τοποθέτησής της, ήταν το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην παραλία των Τζιτζιφιών, το οποίο, προσπαθούν να «εντάξουν» χωροταξικά, όμοροι Δήμοι στις δικές τους περιοχές.

Και πραγματικά, όποτε ακούμε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, ανά τακτά διαστήματα από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το τοποθετούν γεωγραφικά στο Φάληρο και όχι στην παραλία των Τζιτζιφιών και άρα στον Δήμο Καλλιθέας, όπως είναι και το σωστό. Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» και επί σειρά ετών Αναπληρώτριας Δημάρχου και Αντιδημάρχου Κας Βάσως Μαργαρίτη, έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, επί τρείς ημέρες, το 3/ήμερο εκδηλώσεων στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ.

Το Ίδρυμα και σε αυτό το 3/ήμερο όπως και πριν ένα χρόνο, αγνόησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας.

 Ή  μήπως κάνω λάθος και έχουν παραμείνει οι προσκλήσεις στο Γραφείο του Δημάρχου !!!!!!

Ή  μήπως προσκλήθηκε μόνο ο Δήμαρχος με την σύζυγό του και τα παιδιά του !!!!!

Γιατί εάν κατάλαβα καλά από το διαδίκτυο, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Πόλης, επισκέφτηκε την εκδήλωση ιδιωτικά και περήφανος για αυτό,  έβγαζε και φωτογραφίες.

Συνάδελφοι,

Ο χώρος του πρώην Ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές που απασχόλησε ώρες – ημέρες – μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, από την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και για την τύχη του ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΜΕ – αλλά και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ κατά πλειοψηφία για να αποδεχτούμε τελικά την πρόταση του Ιδρύματος  για παραχώρηση και κατασκευή όλων αυτών των Μεγάλων Έργων.

Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο.

Χρειάστηκαν μακροχρόνιοι αγώνες τους οποίους δώσαμε μαζί με τους πολίτες, να φύγει ο Ιππόδρομος, η σβουνιά,  η καβαλίνα  και τα ποντίκια, από τις υποβαθμισμένες για χρόνια Τζιτζιφιές.

Χρειάστηκαν αγώνες και πολλά Δημοτικά Συμβούλια για να μην κατασκευασθούν όπως προέβλεπε το σχέδιο των Ολυμπιακών Αγώνων τα πέντε (5) Pavilions, δηλ. πέντε κλειστά γυμναστήρια (προπονητικά κέντρα 25  μέτρα ύψος το κάθε ένα), κάτι σαν το Σ.Ε.Φ..

Καταφέραμε να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος και χώρος στάθμευσης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αργότερα να κάμψουμε την άρνηση της υπουργού κ.  Βάσως Παπανδρέου  να δώσει στο Δήμο μας το χαρτί ”Παραχώρησης”, το οποίο τελικά είχε Αντίκρισμα!!!

Μετά ακολούθησε ο προβληματισμός και η μεγάλη τελικά απόφαση για αυτούς που την πήραμε, να μην παραμείνει ο χώρος του Ιπποδρόμου χώρος σκουπιδιών και καταυλισμός τσιγγάνων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθεί για πάντα από τα Μεγάλα Ντόπια και Ξένα συμφέροντα   που καραδοκούσαν, και να αποδεχθούμε την πρόταση του Ιδρύματος για παραχώρηση και κατασκευή της Λυρικής Σκηνής,  της  Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, του Πάρκου, του Κολυμβητηρίου κ.λπ.

Συνάδελφοι,

Σήμερα λοιπόν, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε  την Πόλη, είμαστε απόντες από όλα, ακόμα και από την ξενάγηση του χώρου και η  Πόλη μας ΑΠΟΥΣΑ από τα Μ.Μ.Ε.,

  • Τα Μ.Μ.Ε. αναφέρουν στις ειδήσεις, ότι ανοίγουν οι πύλες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το κοινό στο ΔΕΛΤΑ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ και όχι στις ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ  της  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
  • Κρίμα τα Τζίτζιφα και οι Χαρουπιές που φυτεύτηκαν από παρέμβαση της προηγούμενης Διοίκησης για να συμβολίζουν την ιστορία της περιοχής.

 Με παρέμβαση της προηγούμενης Διοίκησης, είχαν σταματήσει και στα ένθετα των εφημερίδων αλλά και στην αρθρογραφία τους, να αποκαλείται η περιοχή ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ.

Τώρα γιατί επιτρέψατε επιστροφή από εκεί που ξεκινήσαμε;;;

Γιατί η ELIT της Αθήνας που θέλει να επισκέπτεται την περιοχή, δεν καταδέχεται  να λέει ότι επισκέπτεται την Λαϊκή Καλλιθέα  και τις Λαϊκές  Τζιτζιφιές,  αλλά το Πάντα Αριστοκρατικό Φάληρο;;;

Τελικά μήπως και η ανάπλαση που μας υποσχέθηκαν στο Παραλιακό Μέτωπο και η καινούργια σχέση της Πόλη μας με την θάλασσα όπως την σχεδίασε ο Ρέντζο Πιάνο, δεν θα   έχει καμία σχέση με την Πόλη μας,   αλλά και με τα συμφέροντα των κατοίκων μας.

  • Εμείς που αγωνιστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτού του πραγματικά μεγάλου έργου,
  • Εμείς που πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε για την ανάπτυξη των νέων χώρων αναψυχής και υποδομών για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις των πολιτών και της νεολαίας,
  • Εμείς που πιστέψαμε και διεκδικήσαμε θέσεις εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί το Ίδρυμα, σε ένα μεγάλο ποσοστό από Τζιτζιφιώτες και Καλλιθεάτες, άνεργους, ανησυχούμε.

 Συνάδελφοι,

Στο χώρο του παλιού Ιπποδρόμου των Τζιτζιφιών Καλλιθέας, έγινε ένα Μεγάλο Έργο, που η ολοκλήρωσή του, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ –  ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ και μάλιστα σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Μας ανησυχεί η αλλαγή Συμπεριφοράς του Ιδρύματος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι,  στην πρώτη παρουσίαση (πριν περίπου 4 χρόνια περίπου) από τον Ρέντζο Πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής,  η Δημοτική Αρχή ήταν καλεσμένη και η Διοίκηση και η Αντιπολίτευση.

Στην ξενάγηση κατά την έναρξη των έργων, οι Τοπικές Αρχές καθώς και τα Μ.Μ.Ε. της Πόλης, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!

Κύριοι Συνάδελφοι,

Με ανησυχεί η δήλωση του Δημάρχου Π. Φαλήρου,  ότι η ανάπλαση στο χώρο της παραλίας του και εκεί γύρω από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, θέλει να συνδεθεί  με το Μεγάλο Έργο του Ιδρύματος.

Όπως και με την πολύ ΕΞΥΠΝΗ κίνηση του να περάσει όλες τις διαδρομές του Run  (7ου Ποσειδώνιου  Ημιμαραθωνίου του Π. Φαλήρου), από μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, την Κυριακή των Βαΐων.

ΣΙΓΑ ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ, απλώνουν το χεράκι τους.

ΕΣΕΙΣ κύριε Δήμαρχε, ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ;».

Η Κα Βάσω Μαργαρίτη, με στελέχη της Δημοτικής της Παράταξης, σε παλαιότερη επίσκεψή τους στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., στην παραλία των Τζιτζιφιών.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO Reviewed by on . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Χθες  ήταν Ιππόδρομος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, σήμερα είναι Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Φαλήρου»  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ Α ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Χθες  ήταν Ιππόδρομος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, σήμερα είναι Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Φαλήρου»  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ Α Rating: 0
scroll to top