Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 1, 2016 12:12 μμ A+ / A-

ΠΡΟΤΥΠΟ  ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ομήρου «Οδύσσεια»

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.Ν.

Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ Καλοκαιρινή Γιορτή του Παιδικού Σταθμού του Πρό­τυ­­που Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, επεφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις στους επίσημους, στους γονείς και στους φίλους του Π.Ε.Ν., που είχαν την ευκαιρία, αλλά και την τύχη, να παραβρεθούν  προχθές το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2016, στον μεγάλο προαύλιο χώρο του ιστορικού Νηπιοτροφείου.

Η εκδήλωση, που αποτελούνταν από τρία μέρη,  ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ε.Ν. Κα Ηρώ Ζερβάκη και ακολούθως το καλωσόρισμα απηύθυνε η Κα Χρυσούλα Μαυράκη, που είχε τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

Το Α΄ Μέρος ξεκίνησε με τραγούδια της χορωδίας του Π.Ε.Ν. και τα τμήματα προνηπίων του Παιδικού Σταθμού του Νηπιοτροφείου.  Ήταν ένα μουσικό ταξίδι με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και άλλα αγαπημένα τραγούδια για τη Θάλασσα.

Την μουσική επιμέλεια είχε ο ταλαντούχος και μέγας υποστηρικτής του Π.Ε.Ν.,  κ. Δήμος Παπαρούπας, γιος του γνωστότατου Καλλιθεάτη Ιατρού κ. Θανάση Παπαρούπα.

Τη διδασκαλία και τη Διεύθυνση της Χορωδίας, είχε η Κα Σταματία Χωρεψιμά.

Στο Β’ Μέρος, εκατό πενήντα ένα (151) μικρά παιδιά, παρουσίασαν με χάρη, με ζωντάνια, με απλότητα και με  απίστευτη υποκριτική δεινότητα, ολόκληρη της Ιστορία της Οδύσσειας του Ομήρου,  που ξεκίνησε με την καταστροφή της Τροίας, με την περιπλάνηση σε άγνωστους και άγριους τόπους, και τις συναντήσεις με τους Λωτοφάγους, τον Ποσειδώνα, τους Τρίτωνες, τις Σειρήνες, την Κίρκη, τις Μάγισσες, τον Αίολο,  τους Ανέμους, τον Κύκλω­πα, τις Νύμφες, την Ναυσικά, τους Φαίακες, και τέλος στην Ιθάκη, με την Πηνελόπη, τους Μνηστήρες, τις Παλλακίδες, τον Τηλέμαχο και τους Φίλους.

Δόθηκε, δηλαδή, μια συγκλονιστική παράσταση από μικρά παιδιά,  που από τη μια μεριά, συγκλόνισε και καταχειροκροτήθηκε για την άρτια επιμελημένη παρουσίασή της και από την άλλη, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, το έργο που γίνεται από την Κα Χρυσούλα Μαυράκη, που είχε τον σχεδιασμό και τον συντονισμό, την Κα Ζέττα Γάκη, που είχε την οργάνωση και επιμέλεια, την Κα Άννα – Μαρία Νικολοπούλου, που επιμελήθηκε τα σκηνικά, την Κα Σοφία – Μαρία Μάρκου, που επιμελήθηκε τα κοστούμια, καθώς και την ομάδα των Παιδαγωγών που επιμελήθηκαν την χορογραφία και τη Διδασκαλία των παιδιών. Την ομάδα αποτελούσαν η Κα Ζέττα Γάκη, η Κα Κατερίνα Τρια­νταφυλλίδου, η Κα Έλλη Βερεμή, η Κα Γιάννα Παπαζογλου, η Κα Αμα­λία Κοντογιάννη, η Κα Γιώτα Καραγιάννη, η Κα Μαρίνα Κωστούλα, και η Κα Νίκη Ρίζου.

Το Γ’ Μέρος  περιλάμβανε  ένα πρωτόγνωρο, αλλά πανέμορφο Μουσικο­χορευτικό ξεφάντωμα καθώς και το κέρασμα των παιδιών, των μεγάλων πρωταγωνιστών, που σκόρπισαν χαρά και αγαλλίαση στους κατενθουσιασμένους και πολυπλη­θείς θεατές.

Σε ιδιαίτερο χώρο, υπήρχε μια καταπληκτική έκθεση από τις πραγματικά εντυπωσιακές δημιουργίες των παιδιών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν όλοι οι παλιοί, αλλά και οι νέοι φίλοι  και υποστηρικτές του Π.Ε.Ν., όπως: η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Κα  Άννα Γιαννακού Πάσχου, η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας»,  πρ. Αντιδήμαρχος – Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», πρ. Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Ευάγγελος Παπαδάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, οι εν ενεργεία και πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργος Κουτσογιάννης, Ευάγγελος Ανδρεάδης, Ανέστης Φωτόπου­λος, Αδαμοπούλου Νατάσα, Αθηνά Εξάρχου  και μέγα πλήθος Καλλιθεατών.

 Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κα Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΠΡΟΤΥΠΟ  ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ομήρου «Οδύσσεια» ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.Ν. Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ Καλοκαιρινή Γιορτή του ΠΡΟΤΥΠΟ  ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ομήρου «Οδύσσεια» ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.Ν. Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ Καλοκαιρινή Γιορτή του Rating: 0
scroll to top