Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ιούλιος 13, 2016 9:34 πμ A+ / A-

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 «Το Σκοτεινό της Φωτεινής»

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ πράγματα συμβαίνουν στη ζωή.  Εκεί που δεν το περιμένεις, μια μεγά­λη  έκρηξη, που βγαίνει μέσα από τα σωθικά της ανθρώπινης ύπαρξης και που κρύβει μέσα της μια αστείρευτη και ακατανίκητη δύναμη,  έρχεται να αλλάξει όλα αυτά που γνώριζες και πίστευες για τη ζωή.

Για τη Δέσποινα Χατζή μιλάμε. Τη σύζυγο του φίλου μας, γνωστού σ’ ολόκληρη την Καλλιθέα, συνταξιούχου εφοριακού Πέτρου Στεφανόπουλου. Μη­τέ­ρα δυο πανέμορφων παιδιών, περήφανη σύζυγος και προπαντός ήρεμη, συνεπής και αγαπητή φίλη, αφοσιωμένη στην εκπλήρωση του καθήκοντος προς την οικογένεια και τη κοινωνία.

Έχοντας, ήδη, εκπληρώσει τις πολύχρονες υποχρεώσεις, που αποδέχθηκε και τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια, έτσι, ξα­φνικά, απρόσμενα και αναπάντεχα, αποφάσισε να εκπληρώσει και το χρέος της απέναντι στην πνευματική της υπόσταση, στον εαυτό της, αναδεικνύ­οντας το μεγάλο της ταλέντο, αυτό που είχε βρει, για τόσα πολλά χρόνια,  απόκρυφο καταφύγιο, στα βάθη της ψυχής της.

Το βιβλίο της «Το Σκοτεινό της Φωτεινής» φέρνει στην επιφάνεια, τις ανεξε­ρεύνητες αντιλήψεις, τα διαφορετικά συναισθήματα  και όλες τις ακατανόητες αντιδράσεις που διαφέρουν τόσο πολύ, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και το επιτυγχάνει αυτό με ένα απλό μεν, αλλά πολύ έντεχνο τρόπο, που προκαλεί θαυμασμό.

Γράφει η Δέσποινα:

«Κι όταν έβγαλε απ΄ το σεντούκι της το κάτασπρο καλοσιδερωμένο κατωσέντονο, με τα λευκά μοτιφάκια – πλεγμένα με το βελονάκι απ΄ τα χεράκια της – ήταν βέβαιη πως πλέον ο γιος της, όχι μόνο θα είχε γυναίκα πλάι του, αλλά θα ήταν αυτή που ποθούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Γι΄ αυτό κι  όταν έστρωνε το κρεβάτι του με το νυφικό σεντόνι, υποδεχόταν με τον τρόπο της τη Φανή, ως νύφη δίπλα του, χωρίς να γίνει ο γάμος.  Κι  επειδή δεν μπορούσε να τη δέσει με τα ιερά δεσμά του γάμου μαζί του, την έδεσε με τη σχέση αίματος που ξεπερνούσε, στην περίπτωσή τους, τη δύναμη του στεφανιού».

Συγκλονιστικά λόγια.  Εξίσου συγκλονιστικό, όμως, είναι και  το τέλος  αυτής της ιστορίας, που τόσο πολύ φιγουράρει σαν αληθινή.

Συγχαρητήρια Δέσποινα.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε από την Anima Eκδοτική τον Απρίλιο του 2016, επιμελήθηκε η Κα Λένα Κικίδου, ενώ τη σελιδοποίηση και τον σχεδιασμό του εξωφύλλου είχε ο κ. Αλέξανδρος Τσακίρης.  

Βιβλιοπαρουσίαση, από τον Κωνσταντίνο Ι. Ράντο.

Το εξώφυλλοΤο εξώφυλλο του βιβλίου.

Η συγγραφέας του βιβλίου Κα Δέσποινα Χατζή, με τον σύζυγό της κ. Πέτρο Στεφανόπουλο.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Reviewed by on . ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  «Το Σκοτεινό της Φωτεινής» ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ πράγματα συμβαίνουν στη ζωή.  Εκεί που δεν το περιμένεις, μια μεγά­λη  έκρηξη, που β ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  «Το Σκοτεινό της Φωτεινής» ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ πράγματα συμβαίνουν στη ζωή.  Εκεί που δεν το περιμένεις, μια μεγά­λη  έκρηξη, που β Rating: 0
scroll to top