Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 15, 2016 1:08 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καλοκαιρινή Γιορτή (Μέρος 2ο)

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Δ, Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, χθες το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου 2016, η Καλοκαιρινή Γιορτή του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Ως γνωστόν, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουνίου 2016, είχε πραγματοποιηθεί το 1ο σκέλος της Γιορτής, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών από τα τμήματα των Α, Β & Γ τάξεων του Σχολείου.

Χθες, ήταν η σειρά των μαθητριών και των μαθητών των τμημάτων των Δ, Ε & ΣΤ τάξεων να πάρουν τη «σκυτάλη».

Τους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πολυπληθείς γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους των παιδιών, που παραβρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, υποδέχθηκε και πάλι εγκάρδια, ο εκτελών διευθυντής του Σχολείου κ. Πέτρος Μάης, ενώ σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Κα Νάντια Αβιτίδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων – Κηδεμόνων Καλλιθέας κ. Παναγιώτης Ντάβαρης, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κα Κορίνα Δαμουλιάνου, η οποία παρέστη με την επίσης Δημοτική Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κα Παρασκευή Γαλίτση Ψαρούλη.

Να σημειωθεί εδώ ότι παρέστησαν ακόμη, ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος, ο οποίος προσήλθε λίγη ώρα αργότερα, ο αποσπασμένος στο Υπουργείο Παιδείας, Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, καθώς και οι κ.κ. Αλέξης Παπασωτηρίου και Βασίλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Την παρουσίαση, όπως και στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, έκανε η εκπαιδευτικός Κα Μαίρη Λυριτζή.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, ανέλαβαν δράση οι μαθήτριες και οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Σχολείου, με τα παιδιά των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης να έχουν την τιμητική τους, καθώς η χθεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε αυτά, αφού προήχθησαν, πλέον, στην 1η Γυμνασίου.

Σε μία εκδήλωση όπου ξεκίνησε με λίγη καθυστέρηση στις 8 το βράδυ, οι χοροί και τα παιχνίδια «έδιναν και έπαιρναν», το κέφι ήταν αστείρευτο, αλλά και η συγκίνηση έγινε εμφανέστατη, ιδιαίτερα κατά τη στιγμή όπου προς το τέλος του όλου προγράμματος, απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης, προσφορά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Την εκδήλωση «άνοιξαν» μαθήτριες και μαθητές της Δ τάξης, ενώ σιγά – σιγά, έλαβαν μέρος και όλα τα υπόλοιπα τμήματα, τα οποία χόρεψαν καταπληκτικά, τραγούδησαν, έπαιξαν και διασκέδασαν εαυτούς και παρευρισκομένους, αποσπώντας, καθόλα δίκαια, το ζεστό χειροκρότημα όλων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά μάλιστα και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ενώ την παράσταση «έκλεψαν» οι μαθήτριες πρώτα του ΣΤ1 τμήματος και ακολούθως οι μαθήτριες του ΣΤ2 τμήματος, οι οποίες παρουσίασαν δύο εξαιρετικά χορευτικά προγράμματα δικής τους επιλογής και δημιουργίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει ακόμη στο τραγούδι στη νοηματική, που παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ε1 τμήματος μαζί με την εκπαιδευτικό τους Κα Γεωργία Ζαφειροπούλου. Η καθολική ανταπόκριση όλων των παρευρισκομένων να «χειροκροτήσουν» τα παιδιά μετά το τέλος του τραγουδιού με τον σωστό τρόπο, δηλαδή στη νοηματική γλώσσα, ήταν κάτι το οποίο, τουλάχιστον εμάς, μας συγκίνησε αφάνταστα…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όλοι όσοι παραβρέθηκαν, είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν σουβλάκια και αναψυκτικά, ενώ τη ρίψη βεγγαλικών, που έκανε τη νύχτα μέρα και σήμανε τη λήξη της Γιορτής, διαδέχθηκε ένα «τρικούβερτο» γλέντι, με τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους των παιδιών, όλοι μαζί, να τραγουδούν, να χορεύουν και να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές της χθεσινής καταπληκτικής εκδήλωσης, στα παιδιά μας, καθώς και στους αφανείς ήρωες, στις και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Ευχόμαστε ολόψυχα, στα μεν παιδιά των μικρότερων τάξεων, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών, στα δε παιδιά που αποχαιρέτησαν χθες το Δημοτικό Σχολείο, αφενός μεν να τους συντροφεύουν για πάντα οι πάμπολλες καλές αναμνήσεις κατά τα 6 τελευταία συναπτά έτη που πέρασαν σ’ αυτό, αφετέρου δε, να έχουν καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους, που «ανοίγει» με την ένταξή τους στην 1η Γυμνασίου.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καλοκαιρινή Γιορτή (Μέρος 2ο) ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Δ, Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, χθες το απόγευμα της Τρ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καλοκαιρινή Γιορτή (Μέρος 2ο) ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ Δ, Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, χθες το απόγευμα της Τρ Rating: 0
scroll to top