Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 2, 2016 11:21 πμ A+ / A-

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφημερίδα μας, καθώς πριν ακριβώς από έναν χρόνο, η από 15/03/1995 έντυπη εφημερίδα μας, ξεκίνησε, πλέον, τη διαδρομή της ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης των συνδημοτών μας και όχι μόνο.

Μέσα σ’ αυτόν τον ένα χρόνο, δημοσιεύσαμε 434 άρθρα, ρεπορτάζ και τοποθετήσεις, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούσαν την πόλη μας. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα άρθρα – αφιερώματα που αφορούσαν ιστορικές επετείους ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονότα, αναρτήσεις που ως σκοπό είχαν, αφενός μεν να θυμίσουν στους παλαιότερους αυτά τα γεγονότα, αφετέρου δε, να ενημερώσουν και να τα γνωρίσουν στους νεότερους. Εννοείται, φυσικά, ότι στο προσεχές μέλλον θα προχωρήσουμε και σε άλλες τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Με τον ιδρυτή της εφημερίδος κ. Κωνσταντίνο Ράντο και πάλι στις επάλξεις, παραβρεθήκαμε και επομένως καλύψαμε, εκατοντάδες εκδηλώσεις, τις οποίες προβάλαμε με πλουσιότατο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, πάντα καλοπροαίρετα και πάντα με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε, πρώτα απ’ όλα προς εμάς τους ιδίους, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δώσαμε βήμα προβολής άρθρων και τοποθετήσεων, σε Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων, σε Συμβούλους, αλλά και σε όποιο άλλο άτομο, σωματείο ή φορέα, ήθελε να προβάλλει κάποιο θέμα που το αφορούσε, πάντοτε, φυσικά, στα πλαίσια που διέπουν τους κανόνες δεοντολογίας και επομένως είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε μέσο – και μάλιστα ανέξοδο – προβολής θεμάτων, τοποθετήσεων ή απόψεων, που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας ή και του κινδύνου υποβολής μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επειδή έχουμε γίνει αποδέκτες δεκάδων τέτοιου είδους επιστολών, e-mail ή και σχετικού υλικού, καταστούμε σαφές και δημόσια, ότι όποιο άτομο, σύλλογος ή φορέας, θέλει να καταγγείλει γεγονότα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με την παράθεση μόνο ενδείξεων ή προσωπικών απόψεων μη τεκμηριωμένων με αδιάσειστα στοιχεία, ή, πολύ περισσότερο, θέλει να σπιλώσει υπολήψεις για δικούς του άνομους (;) σκοπούς, πολύ απλά, να απευθυνθεί αλλού.

Δεν λειτουργήσαμε με την ανάρτηση Δελτίων Τύπου και μόνο. Δεν υποκλέψαμε υλικό (κείμενο ή φωτογραφία) από κανένα μέσο ενημέρωσης, όπως έχει ήδη συμβεί εις βάρος μας σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις κατά το έτος που πέρασε, με τις δύο μάλιστα περιπτώσεις να είναι κραυγαλέες, καθώς όχι μόνο αναρτήθηκαν φωτογραφίες μας, χωρίς την έγκρισή μας, αλλά αναρτήθηκαν και αυτούσια τα ρεπορτάζ που κάναμε, στα οποία, μάλιστα, έγιναν και παρεμβάσεις από τους «αρθρογράφους» που ένας εξ αυτών, ο «αθλητικογράφος», είχε το θράσος να μοστράρει στο τέλος και το ονοματεπώνυμό του, οικειοποιούμενος, το σχετικό δικό μας ρεπορτάζ (!!!). Αναφερόμαστε συγκεκριμένα, σε ένα site από την αγαπημένη μας Ήπειρο και σε ένα αθλητικό site, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, πάρθηκαν φωτογραφίες ή αυτούσιο τμήμα από ρεπορτάζ μας, χωρίς να ερωτηθούμε. Οι «δράστες» είναι ήδη ενήμεροι να μην το επαναλάβουν ξανά χωρίς να αναφέρουν την πηγή προέλευσης, καθώς, έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή, τους το επισημάναμε.

Όποτε χρειάστηκε να αναρτήσουμε φωτογραφίες που δεν ήταν μέρος του πλουσιότατου φωτογραφικού μας αρχείου, πάντοτε αναφέραμε την πηγή προέλευσής τους. Επίσης, στην μία και μοναδική περίπτωση που αναρτήσαμε ξένο άρθρο, το πράξαμε κατόπιν άδειας του αρθρογράφου, αναφέροντας, παράλληλα και την πηγή προέλευσής του.

Πιστοί πάντοτε στην καλοπροαίρετη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αφού πρώτα ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας, τους χιλιάδες, πλέον, καθημερινούς επισκέπτες – αναγνώστες μας, συνεχίζουμε…

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφημερίδα μ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφημερίδα μ Rating: 0
scroll to top