Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΩΝ

Ιούνιος 10, 2016 9:33 πμ A+ / A-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ»

«Ωκεανοί – Υπερθέρμανση του Πλανήτη»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσίασε ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρίων, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», το απόγευμα της Δευτέρας 6ης Ιουνίου 2016.

Κύριοι ομιλητές, από το Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και σε συνεργα­σία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίων», ήσαν οι Καθηγητές Ερευνητές Α’, ο Δρ. Γεώργιος Χρόνης και ο κ. Χρήστος Αναγνώστου, πρ. Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Τους ομιλητές παρουσίασε η άοκνος και πάντα δημιουργική Πρόεδρος του Συλλόγου «Αρίων», Κα Χρύσα Πυξοπούλου, ενώ αναφορά στο θέμα έκανε και  Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αντι­μετωπίσει αποτελεσματικά  τα πολύπλοκα σύγχρονα περιβαλλοντικά προ­βλήματα.

Ιδιαίτερα για την Καλλιθέα, οι κ.κ. Καθηγητές έθεσαν ευθαρσώς τα ερωτήματα: «Τι κάνουμε για την πόλη μας;». «Ποιο είναι το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα στην πόλη μας;».  «Τι κάνουμε γι΄ αυτό;».

Καταθέτοντας και τις προτάσεις τους, θεωρούν επιβεβλημένη τη δημιουργία στόχων εντός τριών χρονικών σταθμών:

Στόχοι για το 2030: Μείωση του συντελεστή δόμησης, αγορά οικοπέδων και δημιουργία ελεύθερου πρασίνου, εξασφάλιση νερού 2ης ποιότητας από τη Ψυττάλεια  διαχείριση σκουπιδιών στην πηγή. Σχεδιασμό και υλοποίηση μιας άλλης ενεργειακής συμπεριφοράς με στόχο τη μείωση τους διοξειδίου του άνθρακα, κατασκευή μονοθέσιων ηλιακών αυτοκινήτων στην πόλη μας, διεκδίκηση μικρότερου χρόνου δουλειάς, συνεχής μόρφωση των κατοίκων, δημιουργία τοπικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Στόχοι για το 2050:  Κατοικίες βιοκλιματικές, το πολύ διώροφες. Κάθε δυο τετράγωνα, ένα τετράγωνο πρασίνου, Δημιουργία κήπων πολιτών. Όλο το νερό δεύτερης ποιότητας από την Ψυττάλεια. Δεν εξάγουμε σκουπίδια. Ενεργειακή αυτάρκεια. Αποκαθιστούμε τη ντροπή της Ψυττάλειας, με το Άγαλμα της Ελευθερίας της Ευρώπης, στον Όρμο του Φαλήρου.

Στόχοι για το 2100: Σημαντική μέριμνα για: α) τον υπερπληθυσμό του πλανήτη γη  και β) την φέρουσα ικανότητα του γήινου συστήματος.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, το οποίο χειροκρότησε ένθερμα, όχι μόνο τους δύο Καθηγητές για την παραστατική και άκρως εντυπωσιακή ανάπτυξη και ανάλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος, αλλά και την Κα Χρύσα Πυξοπούλου και τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, για τον εκ μέρους τους υψηλό βαθμό προβληματισμού, κατανόησης και δράσης.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή δεξίωση. 

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΩΝ Reviewed by on . ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» «Ωκεανοί - Υπερθέρμανση του Πλανήτη» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εκδήλωση, αφιερ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» «Ωκεανοί - Υπερθέρμανση του Πλανήτη» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εκδήλωση, αφιερ Rating: 0
scroll to top