Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Μάιος 11, 2016 1:59 μμ A+ / A-

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Δεν θα δημιουργηθούν αίθουσες Δικαστηρίων στο Beach Volley

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΕΙΤΑ από το σάλο που ξέσπασε από την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση πέρασε τροπολογία για παραχώρηση κτιρίων από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο χώρο της παραλίας των Τζιτζιφιών για χρήση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και τις άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις που έγιναν από μεριάς του Δήμου μας (σύσσωμου, της Διοίκησης, των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων, αλλά και συλλόγων και φορέων της πόλης μας) και της Περιφέρειας Αττικής, με την αμέριστη, φυσικά, βοήθεια και από τους Δημάρχους τριών όμορων Δήμων, χθες Τρίτη 10 Μαΐου 2016, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, καθώς και της Περιφερειάρχου Αττικής Κας Ρένας Δούρου, αποφασίστηκε, τελικά, να μην χρησιμοποιηθούν κτίρια (από το Beach Volley) των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία των Τζιτζιφιών, για κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Επικρατείας, που εξεδόθη αμέσως μετά τη σύσκεψη, έχει ως ακολούθως:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στο μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι η ανάγκη για δημιουργία νέων αιθουσών Δικαστηρίων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, δεν θα καλυφθούν αξιοποιώντας κτήρια στην παραλιακή ζώνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν κτήρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον Υπ.
Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο».

Μετά την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο μας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η απόσυρση της τροπολογίας είναι μία μεγάλη νίκη των πολιτών της Καλλιθέας.

Περιμένουμε όμως την οριστική διευθέτηση του θέματος.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται για το πραγματικά μεγάλο στοίχημα που για μας είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που θα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα για όλο το Λεκανοπέδιο».

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Reviewed by on . ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Δεν θα δημιουργηθούν αίθουσες Δικαστηρίων στο Beach Volley ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Δεν θα δημιουργηθούν αίθουσες Δικαστηρίων στο Beach Volley ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡ Rating: 0
scroll to top