Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ

Μάιος 5, 2016 8:31 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΜΟΥΣΙΚΗ πανδαισία, είχαμε χθες το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Εκεί, ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Καλλιθέας «Απόλλων», πραγματοποίησαν αφιέρωμα στον αξέχαστο και ανεπανάληπτο συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Γιώργο Ζαμπέτα.

Την παρουσίαση των επισήμων, αλλά και το καλωσόρισμα των τυχερών παρευρισκομένων, έκανε η γλυκύτατη ηθοποιός Κα Φρέζυ Μαχαίρα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου μας κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από τις 65 και πλέον  εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβρη, που ως στόχο θα έχουν να ψυχαγωγήσουν τους συνδημότες μας και όχι μόνο.

Για παραπάνω από 2 ½ ώρες, οι τυχεροί που παραβρέθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά το μικρό για την περίσταση Δημοτικό μας Θέατρο, απόλαυσαν ένα μουσικό αφιέρωμα με παλιά μεν, αξέχαστα δε, τραγούδια του μεγάλου Ζαμπέτα.

«Χίλια Περιστέρια», «Η Μαρίνα η Σαλονικιά», «Ο Αγαθοκλής», «Αγωνία», «Οι Θαλασσινοί», «Πάει πάει», «Ήρθα Κι Απόψε Στα Σκαλοπάτια Σου», «Πόρτα Κλειστή Τα Χείλη Σου», «Τι Γλυκό Να Σ’ Αγαπούν», «Σήκω, Χόρεψε Συρτάκι», «Βουρκωμένη Δευτέρα» και δεκάδες ακόμη άλλα πασίγνωστα τραγούδια, ακούστηκαν, αλλά και τραγουδήθηκαν απ’ όλους.

Οι ερμηνεύτριες των τραγουδιών, κυρίες, Ελένη Ροδά, Κλεοπάτρα Πολύζου και Σοφία Αντωνιάδου, σαγήνευσαν τους παρευρισκόμενους με τις φωνές τους, βοηθούμενες, τόσο από τον αεικίνητο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Μαρίνο, όσο και από την καταπληκτική ορχήστρα, αποτελούμενη από τον τραγουδιστή, συνθέτη και κιθαρίστα, Γιώργο Πολύζο, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ερμηνευτή Θοδωρή Διμελή, τον Σταμάτη Χρήστου στο πιάνο και τον Γιάννη Μαρίνη στα κρουστά.

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν και τα αδέλφια Ιορδάνης και Δήμος Αμπατζόγλου, οι οποίοι, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό τους Τάσο, ήταν, επί πολλά χρόνια, οι χορευτές του Γιώργου Ζαμπέτα. Όταν μάλιστα τα δύο αδέλφια χόρεψαν επί σκηνής, το Θέατρο της πόλης μας σείστηκε από τις ζητωκραυγές των εκστασιασμένων θεατών.

Την εκδήλωση – αφιέρωμα, παρακολούθησαν ακόμη, η Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» και Δημοτική Σύμβουλος Κα Βάσω Μαργαρίτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανέστης Φωτόπουλος και Κώστας Πολυχρονίδης, καθώς και ο πασίγνωστος ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους τους συντελεστές του καθόλα επιτυχημένου αυτού αφιερώματος στον αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ  και τρία βιντεάκια, για να δουν τι έχασαν όσοι δεν παραβρέθηκαν στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση – αφιέρωμα.

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΜΟΥΣΙΚΗ πανδαισία, είχαμε χθες το απόγευμα της Τετάρ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΜΟΥΣΙΚΗ πανδαισία, είχαμε χθες το απόγευμα της Τετάρ Rating: 0
scroll to top