Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απρίλιος 30, 2016 4:08 μμ A+ / A-

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με την Προσδοκία της Ανάστασης

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΧΘΕΣ την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής 29 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας,  η Περιφορά του Επιταφίου.

Μέσα σε μια σεβάσμια και απολύτως κατανυκτική ατμόσφαιρα, που σημαδεύονταν  από το άρωμα του λιβανιού, τις ψαλμωδίες των Ιερέων και τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας, με δάκρυα στα μάτια, αλλά αγαλλίαση στη ψυχή, εκατοντάδες συνδημότες μας, πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ακολούθησαν, με Ευλάβεια, Σεβασμό και Πίστη στη μετά θάνατον Ζωή, την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων, ανάμεσα στα μνήματα προσφιλών και αγαπημένων συνδημοτών μας !!!

Μαυροντυμένες και θλιμμένες μανούλες, όπως η μητέρα του Νίκου Πούλου, αμίλητοι  και πληγωμένοι από τον αβάσταχτο πόνο πατεράδες, χαροκαμένες χήρες και μικρά και μεγάλα ορφανά, χιλιάδες πονεμένες ψυχούλες  βρέθηκαν εκεί, στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας, για να τιμήσουν τη μνήμη τους νεκρούς τους και   να αποθέσουν λίγα  λουλούδια, στα κρύα μάρμαρα.

Πορευόμενοι με μικρά βήματα και ακολουθώντας σιωπηλά και  νοητά την σεπτή πομπή των Πιστών, για τον ενταφιασμό Του Υψίστου,  οι συμπολίτες  μας, επέλεξαν, με αυτόν τον απλό και τόσο ανθρώπινο τρόπο, να εκφράσουν προς Τον Σωτήρα Χριστό, την Πίστη τους  στην μεταθανάτιο ζωή και μαζί την Ελπίδα και Προσδοκία  τους για Κάθαρση, για Ανανέωση, για Ανάσταση.

Με την κορύφωση των Παθών Του Σωτήρα Χριστού, αποδίδεται η δέουσα τιμή και ευγνωμοσύνη  προς τον Μεγαλοδύναμο, ξαναζωντανεύουν οι  μνήμες των προσφιλών προσώπων, αναζωογονείται η Ελπίδα και εκφράζεται το ηχηρότατο μήνυμα της Πίστης, της Αγάπης, της Αφοσίωσης και  του Χρέους προς Τον Δημιουργό της ζωής, αλλά και προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.

Και το μήνυμα των συνδημοτών  μας ήταν ξεκάθαρο: «Όσο ζω, δεν ξεχνώ και τιμώ», βροντοφώνησαν οι Συμπολίτες μας, σιωπηλά μεν, αλλά που η φωνή τους, από το μέγεθος  της μεγάλης παρουσίας τους εκεί, έφθανε μέχρι τα Ουράνια.

Στην Περιφορά του Επιταφίου παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, η Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού  « Όλα για την Καλλιθέας μας» Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Αρχηγός του Δημοτικού Συνδυασμού «Η Καλλιθέα Μπροστά» κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, οι οποίοι συνοδεύονταν από μεγάλο αριθμό εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων των Συνδυασμών τους και μεγάλου πλήθους πιστών Χριστιανών.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με την Προσδοκία της Ανάστασης ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΧΘΕΣ την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής 29 ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με την Προσδοκία της Ανάστασης ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΧΘΕΣ την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής 29 Rating: 0
scroll to top