Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Απρίλιος 3, 2016 4:22 μμ A+ / A-

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πανδαισία εκδηλώσεων

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ εκδηλώσεων πραγματοποιείται ήδη, από προχθές Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Αιτία; Η έναρξη του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ, όπου δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας, συμμετέχουν με δρώμενα, χορευτικά και θεατρικά, με φετινό θέμα την Ειρήνη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου 2016, την αρχή έκανε το 7ο Γυμνάσιο της πόλης μας, το οποίο συμμετείχε με ένα χορευτικό με τίτλο «Κύπρος 1974 – 2014. Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ» και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Δ. Παπαχρυσάνθου, Ζ. Κορκονικήτα, Αικ. Ψαθάκη και Θ. Πανταζόγλου.

Το 7ο Γυμνάσιο, διαδέχθηκε στη σκηνή το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, μαθήτριες και μαθητές του οποίου παρουσίασαν το δρώμενο «Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά», με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Γ. Πράνταλο, Αικ. Ταβουλάρη, Μ. Φιλιάνου και Μ. Μυσιρλή.

Επόμενο Σχολείο που συμμετείχε, ήταν το 15ο Δημοτικό, που παρουσίασε το «Δρώμενο θεατρικού παιχνιδιού για την Ειρήνη», με εποπτεύοντες τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Αλ. Γκουζέλου και Χρ. Κυρίτση.

Ακολούθησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο παρουσίασε Χορευτικό με Καλαματιανό, Ζωναράδικο και Ικαριώτικο, υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού Κας Γ. Νάνου.

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, συμμετείχε με το θεατρικό «Τούρκος εγώ κι εσύ ρωμιός», υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Θ. Γεωργίου και Ρ. Ααρών.

Τελευταίο Σχολείο που συμμετείχε, κατά την 1η ημέρα του Φεστιβάλ, ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, μαθήτριες και μαθητές του οποίου παρουσίασαν το θεατρικό «Ειρήνη του Αριστοφάνη», σε διασκευή των Μ. Δελάκη, Μ. Παπαδοπούλου, Μ. Παπαγεωργίου και Κ. Κερκύρα.

Χθες το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016, τους παρευρισκόμενους, εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες και φίλους των πρωταγωνιστών, καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος, Γεώργιος Κουτσογιάννης και Ευάγγελος Ανδρεάδης, καθώς και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράπτης.

Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν μαθήτριες και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, οι οποίοι παρουσίασαν το θεατρικό «Ειρήνη του Αριστοφάνη», σε διασκευή της εκπαιδευτικού Κας Α. Κουλούση.

Επόμενο, ήταν το 11ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, μαθήτριες και μαθητές του οποίου παρουσίασαν ένα «Μουσικοχορευτικό Δρώμενο», υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Κ. Ιωαννίδου, Σ. Γιολδάση και Β. Παπαδοπούλου.

Ακολούθως, τη σκυτάλη έλαβαν μαθήτριες και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, οι οποίοι παρουσίασαν το θεατρικό «Η ζωή όπως δεν την ξέρουμε», υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού Κας Ι. Σκουφάκη.

Επόμενο Σχολείο, ήταν το 9ο Δημοτικό της πόλης μας, που παρουσίασε το θεατρικό «Ειρήνη είναι…», υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Α. Λαμπροπούλου, Α. Σίμου και Κ. Κερκύρα.

Τον… κύκλο των Δημοτικών Σχολείων για τη 2η ημέρα, «έκλεισαν», μαθήτριες και μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, που παρουσίασαν το δρώμενο «Ένα bedin για την ΕΙΡΗΝΗ», με ευθύνη των εκπαιδευτικών κ.κ. Φ. Παλαμιώτου, Σ. Γιολδάση και Ι. Κρασσά.

Στη συνέχεια, συμμετείχε το 5ο Λύκειο της πόλης μας, που παρουσίασε το θεατρικό «Οι γυναίκες με τα μαύρα», την ευθύνη του οποίου θεατρικού είχε ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Ηρακλέους.

Επόμενο ήταν το 10ο Γυμνάσιο, όπου μαθήτριες και μαθητές του παρουσίασαν το θεατρικό «Ξύπνα Βασίλη», υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Αθ. Γουρζουλίδου, Αν. Τσαρδούνη και Φ. Γιακουμέλου.

Μαθήτριες και μαθητές του 7ου Λυκείου, παρουσίασαν το θεατρικό «Εκτός ύλης 3», υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Π. Καλέντζη, Π. Βίτσικα και Ζ. Τζελέπη.

Επίσης, μαθήτριες και μαθητές του 7ου Γυμνασίου, απέδωσαν το θεατρικό «Δεσποινίς Διευθυντής», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Β. Σπήτα, Δ. Κρανιά, Μ. Τσιαούση και Β. Παπαδοπούλου.

Τη χθεσινή ημέρα, «έκλεισε» το 5ο Λύκειο της πόλης μας, που παρουσίασε το δρώμενο «Ταξίδι στην ελπίδα», υπό την εποπτεία της υποδιευθυντού Κας Π. Τζεβελέκου.

Το πρωί σήμερα της Κυριακής 3 Απριλίου 2016 και 3η ημέρα του Φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις – και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας – «άνοιξαν» μαθήτριες και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, που παρουσίασαν το δρώμενο «Ομήρου Καλλιθιάδα, μια παρωδία για την Ειρήνη», με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Χ. Πέτσα, Αν. Νισσανιάν και Τζοάνα.

Μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου μας, παρουσίασαν, στη συνέχεια, το δρώμενο «Λευκό χαμόγελο σε μαύρο φόντο», υπό την εποπτεία Τ. Παπαβασιλείου.

Ακολούθως, μαθήτριες και μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, παρουσίασαν το θεατρικό «Ειρήνη μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών», υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Γ. Βάσση, Λ. Γκιαούρη, Γ. Κακουδάκη, Ελ. Λαγαρία, Δ. Λάμπρου, Β. Σταματίου και Χ. Φραντζή.

Και πάλι μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρουσίασαν το δρώμενο «Το κανόνι της Ειρήνης», ενώ μαθήτριες και μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, απέδωσαν το θεατρικό «Ειρήνη του Αριστοφάνη», με ευθύνη των εκπαιδευτικών κ.κ. Μ. Αθανασίου, Ευγ. Χερουβείμ, Λ. Κανελλίδου, Φ. Βαρδακά, Μ. Κωνσταντινίδου και Αρ. Σκουλάκη.

Το απόγευμα, στις 19:00, ξανά στο Δημοτικό μας Θέατρο, την σκυτάλη παίρνουν μαθήτριες και μαθητές των 17ου Δημοτικού Σχολείου (παρουσιάζουν το μουσικό «Ποτ πουρί τραγουδιών με θέμα την Ειρήνη», εκπαιδευτικοί: Ρ. Ααρών και Γ. Φωκάς), 26ου Δημοτικού Σχολείου (παρουσιάζουν το χορευτικό «Χοροί από τη νήσο Σαλαμίνα», εκπαιδευτικός: Έφη Καρακώστα), 1ου Δημοτικού Σχολείου (παρουσιάζουν το δρώμενο «Ειρήνη, σαν ήλιος στην ψυχή του ανθρώπου», εκπαιδευτικοί: Χ. Κοζανίτα και Ι. Δρίτσας), 26ου Δημοτικού Σχολείου (παρουσιάζουν το χορευτικό «Ποντιακοί χοροί», εκπαιδευτικός: Έφη Καρακώστα) και 17ου Δημοτικού Σχολείου (παρουσιάζουν το θεατρικό «Και όταν η μπάλα γίνεται…», εκπαιδευτικοί: Ευγ. Χερουβείμ, Γ. Καψαλάκης και Αν. Τομαντζόγλου).

Η συνέχεια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ της πόλης μας, θα λάβει χώρα και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 19:00.

  

 

 

 

 

 

 

 

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Reviewed by on . 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πανδαισία εκδηλώσεων ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ εκδηλώσεων πραγματοποιείται ήδη, από προχθές Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πανδαισία εκδηλώσεων ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ εκδηλώσεων πραγματοποιείται ήδη, από προχθές Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στ Rating: 0
scroll to top