Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

Φεβρουάριος 4, 2016 11:55 πμ A+ / A-

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

Το Ίδρυμα της Ανθρωπιάς και της Αγάπης

ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ δικαιούται να είναι υπερήφανη!!! Αυτό που συμβαίνει σιωπηλά και καθημερινά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που εδρεύει στην Πόλη μας, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκφράσεις του Εθελοντισμού και της Ανιδιοτελούς Προσφοράς, στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Καθημερινά δεκάδες Φίλες και Φίλοι του Π.Ε.Ν., Εθελόντριες, κυρίως, και Εθε­λοντές, σπεύδουν να προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες, για να κάνουν τη ζωή εκατοντάδων μικρών παιδιών, που έχουν ανάγκη, καλύτερη, ευχά­ριστη και πιο ουσιαστική.

Μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, με την καθοδήγηση εξει­δι­κευμένου και έμπει­ρου προσωπικού και με κατάλληλα παιδαγωγικά μέσα, το μόνιμο προσωπικό αλλά και οι εθελόντριες και οι εθελοντές, προσφέρουν, θαλ­πω­ρή, προστασία, συνεχή φροντίδα και πάνω από όλα αγάπη.

Τα γέλια, οι χαρές, τα τραγούδια και η ευχαρίστηση των μικρών παιδιών, που ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους, αποτελούν την μεγάλη απόδειξη του Θεάρεστου έργου που επιτελείται εκεί, στο Ίδρυμα της Ανθρωπιάς και της Αγάπης.

Έτσι, καθημερινά αυξάνεται η μεγάλη παρέα των Καλλιθεατών, που γίνονται φίλοι και υποστηρικτές των παιδιών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να φέρνουν «εις πέρας» καθημερινά ένα πολύ δύσκολο έργο.

Κύριος υποστηρικτής αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι φυσικά, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο οποίος με δηλώσεις του έχει αναγνωρίσει του έργο του Π.Ε.Ν. και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί για την ένθερμη υποστή­ριξή του.

Έτσι, η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που πραγματο­ποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Π.ΕΝ. σήμερα το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουα­ρίου 2016, πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα.

Την ευχή και την Κοπή της Βασιλόπιτας έκανε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,

Ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ παρέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιε­πισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Ιερείς του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, τον Πατέρα Παύλο και τον Πατέρα Ηλία.

Μετά την καθιερωμένη ευχή και το κόψιμο της Πίτας, ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο να κόψει και το δικό του κομμάτι και να ευχηθεί.

Ακολούθησαν οι ευχές του Προέδρου του Κοινωφελούς Σωματείου κ. Αθανασίου Παπαρούπα, του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Ευάγγελου Παπαδάκη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Ευάγγελου Μπαρμπάκου και ΄Αννας Γιαννακού Πάσχου, καθώς και του Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίου Ευσταθίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των διακρίναμε τον Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουτσογιάννη, τη Δημοτική Σύμβουλο Κα Νατάσα Αδαμοπούλου και άλλου γνωστούς και επώνυμους συνδημότες μας.

Συγχαρητήρια για την όλη εκδήλωση αξίζουν στην Πρόεδρο του Π.ΕΝ. Κα Ηρώ Ζερβάκη και σε όλο το επίλεκτο και αποτελεσματικό προσωπικό της.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Reviewed by on . ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Το Ίδρυμα της Ανθρωπιάς και της Αγάπης ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ δικαιούται να είναι ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Το Ίδρυμα της Ανθρωπιάς και της Αγάπης ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ δικαιούται να είναι Rating: 0
scroll to top