Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιανουάριος 20, 2016 8:53 μμ A+ / A-

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρουσίαση των Πεπραγμένων για το 2015

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρένας Δούρου και όλων των Δημάρχων  των οκτώ Δήμων που αποτελούν τον Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, (Καλλιθέας κ. Δ. Κάρναβος, Μοσχάτου-Ταύρου κ. Δ. Ευθυμίου, Νέας Σμύρνης κ. Στ. Τζουλάκης, Παλαιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκης, Αλίμου κ. Α. Κονδύλης, Αγίου Δημητρίου Κα Μ. Ανδρούτσου, Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Γ. Κωνσταντάτος και Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου), πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ο ανοιχτός, επίσημος και δημόσιος Απολογισμός του έργου του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια του έτους 1915, από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καπάταη.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να παραστεί σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση,  κύριο χαρακτηριστικό της οποίας αποτέλεσε το εγκάρδιο κλίμα αβρότητας συνεργασίας που επικράτησε καθ’ όλη την τρίωρη διάρκεια  του Απολογισμού, τόσο μεταξύ των ομιλητών, όσο και μεταξύ των κόλπων των συμμετεχόντων Δημοτών.
Την εκτενή παρουσίαση του έργου της Περιφέρειας Αττικής έκανε η Περιφερειάρχης Αττικής Κα Ρένα Δούρου.
Η Κα Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στα τρία μεγάλα θέματα που αφορούν όλους σχεδόν τους Δήμους της Αττικής  και καταχειροκροτήθηκε. Τα θέματα αυτά ήταν: Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης, η Κατασκευή μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων και, τέλος, η Τουριστική Προβολή της Αττικής.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι του Τομέα, που όλοι τους,  στην τρίλεπτη τοποθέτησή τους – που τηρήθηκε αυστηρά – αναφέρθηκαν στην καλή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Χρήστο Καπάταη, η οποία  έχει αρχίσει να παρουσιάζει απολύτως ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι κανένας από τους Δημάρχους δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια ή παράπονα για το επιτελεσθέν από τον Κύριο Αντιπεριφερειάρχη έργο. Οι εκπρόσωποι, μάλιστα,  των Δημοτικών  Παρατάξεων των οκτώ Δήμων, με εξαίρεση τον κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, παρόλο που ερωτήθηκαν σχετικά, δεν πήραν τον λόγο. Ο κ. Ψαλιδόπουλος, μάλιστα, έδειξε ότι συναινεί απόλυτα με τα Πεπραγμένα της Περιφέρειας του Νότιου Τομέα, περιοριζόμενος  να  καταθέσει την άποψή του, για την αλλαγή του σχετικού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Νόμου, μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Ο κ. Χρήστος Καπάταης, στη δική του ομιλία, προσδιόρισε επακριβώς ολόκληρο το έργο του 2015 και έκανε ειδική αναφορά για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του χώρου της Παραλίας Τζιτζιφιών Καλλιθέας  και Μοσχάτου, υπεραμυνόμενος  του δημόσιου χαρακτήρα των εγκαταστάσεων προς όφελος των Δημοτών.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα,  στη χορήγηση των νέων ή στην ανανέωση των παλαιών δελτίων δωρεάν μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στην Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Καλλιθέας για την ασφαλτόστρωση οδών του Δημοτικού Οδικού Δικτύου του Δήμου μας, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη Λαϊκών Αγορών, συνολικού ποσού 1.000.000 ευρώ, στη διασφάλιση της εύρυθμης  λειτουργίας του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα κ.ά.
Την επιμέλεια  της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αντιπεριφερειάρχη και καλός μας φίλος, κ. Λεωνίδας Μύαρης.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

  

 

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Reviewed by on . Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Παρουσίαση των Πεπραγμένων για το 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρένας Δ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Παρουσίαση των Πεπραγμένων για το 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρένας Δ Rating: 0
scroll to top