Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Ιανουάριος 6, 2016 9:39 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνια

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 “EN Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…».

Με θρησκευτική ευλάβεια και πίστη, εορτάστηκαν και σήμερα το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, τα Θεοφάνια.

Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης και παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί, Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας της Θρησκευτικής τελετής, εντός αλλά και στην είσοδο του Ιερού Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η πολυπληθείς σχηματισθείσα πομπή από Ιερείς και Πιστούς, εκμεταλλευόμενη και τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα το πρωί, κατευθύνθηκε προς την παραλία των Τζιτζιφιών για την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, εκεί όπου στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Πεισιστράτους, συναντήθηκε με την αντίστοιχη πομπή από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, της οποίας ηγείτο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων.

Ακολούθως, όλοι μαζί, μετέβησαν στην παραλία, εκεί όπου, αφού πρώτα εψάλη το Απολυτίκιο των Θεοφανίων:

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις

του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι»

και αφέθηκε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, όπου μερικοί τολμηροί νέοι, βούτηξαν στα νερά και τον έπιασαν.

Μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, οι λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και πολλοί συνδημότες μας, μετέβησαν σε χώρο πλησίον των γραφείων του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Καλλιθέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ Reviewed by on . Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνια ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  “EN Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…». Με Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνια ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  “EN Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…». Με Rating: 0
scroll to top