Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2015

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2015

Ιανουάριος 4, 2016 3:38 μμ A+ / A-

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ανασκόπηση του 2015

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΠΑΕΙ και το 2015 λοιπόν…

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και καλύφθηκε και αυτός δημοσιογραφικά, για 21η μάλιστα συνεχή φορά, από την εφημερίδα μας «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας».

Ας κάνουμε, έτσι, μια «μικρή» ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν και καταγράφηκαν εδώ στην πόλη μας, ανά μήνα, πρώτα από την έντυπη και ακολούθως, από την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδος μας.

Ιανουάριος 2015

** Στις 6 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιείται ο εορτασμός των Θεοφανίων.

** Στις 10 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε σε καφενείο στη συμβολή των οδών Φιλαρέτου και Αριστείδου, σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του Κ.Κ.Ε., με βασικό ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο.

** Στις 11 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, πραγματοποιείται ομιλία του υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Μιχελάκη.

** Στις 12 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιείται η κοπή της Πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

** Στις 14 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, σε γνωστό κεντρικό Ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, η βασική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

** Στις 23 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιείται η καταπληκτική θεατρική παράσταση, με τίτλο «η μπουγάδα του Άϊ Βασίλη», από τα νήπια του 19ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας.

** Στις 25 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιούνται Βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Για το γεγονός αυτό, ο «ΡτΚ» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του της 21ης Ιανουαρίου 2015, τονίζοντας: «ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ».

** Στις 28 Ιανουαρίου 2015, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, τα δύο αδελφά ποδοσφαιρικά σωματεία Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, πραγματοποιούν την κοπή της Βασιλόπιτάς τους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, σε video wall, μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του Φοίνικα Καλλιθέας, το μακρινό 1924 έως τις μέρες μας και αντίστοιχα του Ολυμπιακού Καλλιθέας, από το 1993 έως σήμερα, σε επιμέλεια του εκδότη και ιδιοκτήτη του site του «ΡτΚ», κ. Αναστάσιου Κ. Ράντου.

** Στις 31 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, η ετήσια εορτή βράβευσης των αθλητριών του τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας.

Φεβρουάριος 2015

 ** Την Φεβρουαρίου 2015, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποίησε, στο επιβλητικό Μέγαρό του, την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πίτας του.

** Στις 5 Φεβρουαρίου 2015, η Καλλιθέα συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, ένα άξιο τέκνο της, τον Καθηγητή Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Μαρκόπουλο. Ο «ΡτΚ», ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον επί χρόνια ένθερμο φίλο και αναγνώστη του, αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του της 27ης Φεβρουαρίου 2015, αλλά και 2 ακόμη σελίδες στο φύλλο αυτό.

** Την ίδια ημέρα (05/02/2015), φεύγει από κοντά μας, ο γνωστότατος Καλλιθεάτης επιχειρηματίας, Στέλιος Καραμάνος.

** Στις 8 Φεβρουαρίου 2015, η Ε.Ν.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, πραγματοποιεί, για 11η συνεχόμενη φορά, την ετήσια εκδήλωση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της.

** Την ίδια ημέρα (08/02/2015), ο Σύλλογος Αρκάδων Καλλιθέας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», πραγματοποίησε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, την ετήσια κοπή της Πίτας του, αλλά και αρχαιρεσίες.

** Στις 6 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, σε γνωστό κεντρικό αθηναϊκό Ξενοδοχείο, η εκδήλωση κοπής της Πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, κατά την οποία βραβεύθηκαν ποδοσφαιριστές, σωματεία, αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

** Από τις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015 και έως τις 23 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιείται σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων, με κορυφαίες, αυτές στην πλατεία Δαβάκη, όπου πρωταγωνίστησαν διάσημοι παιδικοί ήρωες του καναλιού Nickelodeon, αλλά και το νεανικό μουσικό συγκρότημα «Ριγέ».

** Στις 15 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Καλλιθέας, στα γραφεία του, η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς τους.

** Στις 19 Φεβρουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, πραγματοποιείται μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των αποβιωσάντων Καλλιθεατών φίλων και αδελφών.

** Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

** Στις 28 Φεβρουαρίου 2015, ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Καλλιθέας, την ετήσια εκδήλωσή του.

Μάρτιος 2015

** Την 1η Μαρτίου 2015, ο Δήμος Καλλιθέας και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Χιώτη στη καταγωγή ήρωα Κώστα Περρίκο, καθώς και στους συναγωνιστές του της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζομένων Νέων.

** Στις 8 Μαρτίου 2015, πρώτα στο Δημοτικό μας Θέατρο και ακολούθως στη Λασκαρίδειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων και επαίνων για το διαγωνισμό Αφίσας & Λογότυπου, στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας.

** Στις 9 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης μας, σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη, με τους Δημάρχους 8 Δήμων του Νότιου Τομέα (Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαίου Φαλήρου), κ.κ. Δημήτρη Κάρναβο, Μαρίας Ανδρούτσου, Ανδρέα Κονδύλη, Γεώργιου Παπανικολάου, Ιωάννη Κωνσταντάτου, Ανδρέα Ευθυμίου, Σταύρου Τζουλάκη και Διονύσιου Χατζηδάκη, αντίστοιχα.

** Στις 11 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Ημερίδα με τίτλο: «Τα αρχεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης».

** Στις 22 Μαρτίου 2015, το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, φτάνει προς το τέλος του, και ο «ΡτΚ», καλύπτει τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος της πρώην «ΙΖΟΛΑ».

** Στις 24 Μαρτίου 2015, πραγματοποιείται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, από τις μαθήτριες και τους μαθητές του, εκδήλωση μνήμης για την 194η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Απρίλιος 2015

** Στις 5 Απριλίου 2015, ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, πραγματοποίησαν, στα γραφεία του Συλλόγου, Γενική Συνέλευση και Εκλογές.

** Το πρωί της ίδιας ημέρας (05/04/2015), πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας Δρόμου «Τρέχοντας για την Καλλιθέα – Kallithea Run 2015».

** Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (05/04/2015), στο Δημοτικό μας Θέατρο, παρουσιάστηκε, από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, η θεατρική παράσταση «Το σκλαβί».

** Στις 7 Απριλίου 2015, μέλη της Ε.Ν.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, μαζί με την Πρόεδρό τους Κα Βάσω Μαργαρίτη, μοίρασαν, στα γραφεία της Ένωσης, τρόφιμα, γλυκά, ρούχα και παιχνίδια, σε γυναίκες – μητέρες και στα παιδιά τους.

** Στις 8 Απριλίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε, από το σωματείο «Θησέας», μια δραματοθεραπευτική παράσταση.

** Στις 10 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στους Ιερούς Ναούς της πόλης μας.

** Την 17η Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του παραρτήματος Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

** Στις 20 Απριλίου 2015, ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Αντωνακάκη, η απώλεια του εκλεγμένου επί 3εις συνεχείς θητείες αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης Δ.Δ.Ε., Αριστείδη Αβραμίδη.

** Στις 25 Απριλίου 2015, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, πραγματοποίησε εκδήλωση – αφιέρωμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

** Στις 26 Απριλίου 2015, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με τίτλο: «Ρευματικές παθήσεις: Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», σε συνεργασία του Δήμου μας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας.

** Στις 27 Απριλίου 2015, στα Δημοτικά Ιατρεία, πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία.

** Την ίδια ημέρα (27/04/2015), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού επί της οδού Μενελάου 84.

Μάιος 2015

** Στις 5 Μαΐου 2015, πραγματοποιείται, από μαθήτριες και μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου, δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

** Στις 6 Μαΐου 2015, πραγματοποιούνται, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων.

** Το πρωί της 9ης Μαΐου 2015, πραγματοποιείται, μπροστά από το Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών (στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Φιλαρέτου), εκδήλωση μνήμης για την 70ή επέτειο από την αντιφασιστική νίκη των λαών, με διοργανώτριες τις κομματικές οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. και το Παράρτημα Καλλιθέας της Π.Ε.Α.Ε. – Δ.Σ.Ε.

** Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (09/05/2015), πραγματοποιείται, στον ίδιο χώρο, αντίστοιχη εκδήλωση, αυτή τη φορά από το Δήμο Καλλιθέας σε συνεργασία με Πρεσβείες από χώρες της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

** Στις 11 Μαΐου 2015, πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, Ημερίδα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας, με θέμα: «Πρόληψη & Παρέμβαση στην παιδική ηλικία 6 – 12».

** Στις 18 Μαΐου 2015, πραγματοποιείται στην πλατεία Δαβάκη και μπροστά από το Παμποντιακό Ηρώο, εκδήλωση τιμής της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, από το Δήμο μας.

** Στις 22 αλλά και στις 28 Μαΐου 2015, η Δημοτική μας Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Τοπικής Αγοράς, με τη διανομή σχετικών φυλλαδίων, αλλά και με την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων, τόσο στην πλατεία Δαβάκη όσο και στην κεντρική Αγορά της πόλης, με κεντρικό μήνυμα: «Αγαπώ την Αγορά μου, στηρίζω την Καλλιθέα».

Ιούνιος 2015

 ** Στις 3 Ιουνίου 2015, πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, ο οποίος βρίσκεται εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής, ετήσιο Μνημόσυνο στη μνήμη των αδελφών Βασίλειου και Λουίζου Σιβιτανίδη, ιδρυτών της Σχολής.

** Στις 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας. Ένα όνειρο δεκαετιών, παίρνει σάρκα και οστά, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

** Στις 7 Ιουνίου 2015, πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Χαροκόπου Καλλιθέας, πρώτα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η Λιτανεία της Ιερής Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας.

** Την ίδια ημέρα (07/06/2015), πραγματοποιείται, από την Ε.Ν.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, εκδρομή στο Ναύπλιο και στο Τολό.

** Στις 10 Ιουνίου 2015, πραγματοποιείται, από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας και τους Οικολόγους Πράσινους, στο προαύλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου», Εκδήλωση – Συζήτηση, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

** Στις 11 και στις 12 Ιουνίου 2015, πραγματοποιούνται, στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, εκδηλώσεις για τη λήξη του σχολικού έτους 2014 – 2015.

** Στις 13 Ιουνίου 2015, στα γηπεδάκια 5Χ5 στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στον Ταύρο, πραγματοποιήθηκαν οι Τελικοί αγώνες του 16ου Τουρνουά, που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Στις 15 Ιουνίου 2015, πραγματοποιείται στην πλατεία Δαβάκη, από το Δήμο Καλλιθέας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκδήλωση παρουσίασης του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

** Στις 17 Ιουνίου 2015, ξεκινά, από τον Οργανισμό Αθλητικής Αγωγής & Αθλητισμού «Γιάννης Γάλλος», το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά από 6 έως 15 ετών, για 10η συνεχόμενη φορά.

** Την ίδια ημέρα (17/06/2015), πραγματοποιείται στον κήπο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι με θέμα: «Θαλασσογραφίες – ταξιδεύοντας σε μια θάλασσα τραγούδια».

** Και πάλι στις 17 Ιουνίου 2015, αυτή τη φορά στο κλειστό Γυμναστήριο του Εσπέρου, πραγματοποιούνται επιδείξεις Ρυθμικής Γυμναστικής από κορίτσια αθλήτριες του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας.

** Στις 17 και 18 Ιουνίου 2015, στο Ι.Κ.Α. – Π.Ε.Δ.Υ. Καλλιθέας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη» Καλλιθέας, πραγματοποίησε διήμερο Αιμοδοσίας.

** Στις 20 Ιουνίου 2015, οι κομματικές οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. στην Καλλιθέα, πραγματοποίησαν, στην πλατεία Δαβάκη, Λαϊκό Γλέντι.

** Στις 21 Ιουνίου 2015 και στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, τα Σύνολα του Μουσικού μας Ωδείου με τον μουσουργό Ορέστη Μπαζό, έδωσαν μια καταπληκτική συναυλία στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές.

** Την ίδια ημέρα (21/06/2015), στην πλατεία Δαβάκη, η Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου μας, πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια και χορούς.

** Επίσης την ίδια ημέρα (21/06/2015), στο Πάρκο της παραλίας των Τζιτζιφιών, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Η Νύχτα Μέρα».

** Στις 24 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κοσμικό κέντρο της πόλης μας, εκδήλωση – συνάντηση των μελών της Ε.Ν.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας.

** Στις 26 Ιουνίου 2015, στα γηπεδάκια 5Χ5 στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Ταύρου, διεξήχθησαν τρεις φιλικοί αγώνες, επ’ ευκαιρία της λήξης της ποδοσφαιρικής περιόδου για τα τμήματα υποδομών των ιδιαίτερα αγαπητών και σε εμάς αθλητικών σωματείων, του Α.Ο. Φοίνικας Καλλιθέας και του Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Στις 27 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας, πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας, με ζωντανή μουσική και παράθεση εδεσμάτων και ποτών.

** Στις 27 & 28 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Τζιτζιφιών, ο Δήμος μας διοργάνωσε Φεστιβάλ Ρεμπέτικου τραγουδιού.

** Στις 28 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη εκδήλωση για τον Ηπειρώτικο Γάμο.

** Στις 29 Ιουνίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών Μοσχάτου, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθως, Λιτανεία της Ιερής Εικόνος στους δρόμους της μικρής Ενορίας.

Ιούλιος 2015

** Την 1η Ιουλίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη, οι κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας, Ταύρου & Μοσχάτου του Κ.Κ.Ε., πραγματοποιούν συγκέντρωση με βασικό ομιλητή το μέλος της Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Νίκο Σοφιανό.

** Την ίδια ημέρα (01/07/2015), πραγματοποιείται η καλοκαιρινή εκδήλωση της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα Καλλιθέας (Ε.Ν.Ε.Ο.Ν.), σε γνωστό café της πόλης.

** Στις 5 Ιουλίου 2015, διεξάγεται σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, το Δημοψήφισμα, οπού παντού επικρατεί το «ΟΧΙ».

** Στις 8 Ιουλίου 2015, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πραγματοποιείται, από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου, παράσταση με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Πλοίαρχος».

** Στις 11 Ιουλίου 2015, στην πλατεία Κύπρου, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας πραγματοποιεί εκδήλωση – παρέμβαση, με θέμα τις τότε τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

** Στις 17 Ιουλίου 2015, στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, οι σινεφίλ συνδημότες μας απόλαυσαν μια ωραία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου μας.

** Στις 23 Ιουλίου 2015, στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας έδωσε μια καταπληκτική συναυλία.

Αύγουστος 2015

** Στις 6 Αυγούστου 2015, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πραγματοποιείται ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθως, η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος, στους δρόμους της Ενορίας.

** Στις 15 Αυγούστου 2015, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου.

** Στις 24 Αυγούστου 2015, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, πραγματοποιείται η επίσημη πρώτη για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016, της ανδρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Φοίνικας Καλλιθέας.

** Στις 31 Αυγούστου 2015, στο γήπεδο στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου μας, είναι η σειρά των τμημάτων υποδομής του Φοίνικα Καλλιθέας, να ξεκινήσουν τις προπονήσεις ενόψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016.

Σεπτέμβριος 2015

** Στις 7 και στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Ελεούσας, πραγματοποιούνται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως, Λιτανεία της Ιερής Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας.

** Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιείται ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας, όπως και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος.

** Από τις 17 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940».

** Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας πραγματοποιεί συγκέντρωση – ομιλία, με βασικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Νίκο Ξυδάκη.

** Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιείται Λαμπαδηδρομία, στους δρόμους της πόλης, για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ακολούθως συναυλία στην πλατεία Δαβάκη, που έδωσε η σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια.

** Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιούνται οι Βουλευτικές Εκλογές. Και εδώ στην πόλη μας, παρά την μεγάλη αποχή, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

** Στις 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιείται στο Δημοτικό μας Θέατρο, αλλά και στην πλατεία Δαβάκη, το Ποντιακό Τριήμερο, με συνδιοργανωτές τον Παμποντιακό Σύλλογο «η Αργώ» και το Δήμο Καλλιθέας.

** Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, πραγματοποιείται η καταπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση «Χορέψτε μου δύο μάτια», σε συνεργασία του Δήμου μας με την Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι».

** Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Δαβάκη, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, προβαίνει σε Απολογισμό για τον 1ο χρόνο διοίκησής του.

 Οκτώβριος 2015

** Στις 2 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιείται στον Κινηματοθέατρο «Καλυψώ», Ημερίδα για την Τρίτη Ηλικία, σε συνεργασία του Δήμου μας με τη Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος.

** Στις 10 Οκτωβρίου 2015, στον Κινηματοθέατρο «Καλυψώ», η Δημοτική μας Φιλαρμονική δίνει μια εξαίσια συναυλία με τίτλο «Η Μουσική του Σύμπαντος».

** Στις 11 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιείται η 1η Γιορτή Ποδηλάτου, η οποία «κλείνει» με μια… ονειρική συναυλία από τους «ΟΝΙΡΑΜΑ», στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές.

** Το βράδυ της ίδιας ημέρας (11/10/2015), ο Ολυμπιακός Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας Π.Ε.Π.Σ. Σάλας, φορώντας για πρώτη φορά τις νέες γαλάζιες εμφανίσεις του με το λογότυπο του site μας πάνω τους, συντρίβει τον άτυχο Φοίβο Νέου Κόσμου, με 11-0.

** Στις 18 Οκτωβρίου 2015, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας, σημειώνει την παρθενική του νίκη για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, επικρατώντας με 2-1 του Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

** Στις 27 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιείται μια λαμπρή εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

** Στις 28 Οκτωβρίου 2015, εορτάζεται στην πόλη μας, με λαμπρότητα και πατριωτισμό, η 75η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2015. Ο εορτασμός κορυφώνεται με την παρέλαση της μαθητιώσας και αθλούμενης νεολαίας της πόλης μας.

Νοέμβριος 2015

** Στις 4 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου του επίκουρου καθηγητή κ. Άγγελου Συρίγου, με τίτλο «Ελληνοτουρκικές σχέσεις».

** Στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2015, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιείται Ιερά Πανηγύρις.

** Στις 9 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιείται η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα κ. Χρήστου Μαχαιρίδη, με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ηγέτης του λάθους;».

** Στις 17 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιείται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου εκδήλωση για την 42η επέτειο από την εξέγερση των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

** Στις 22 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιείται σε γνωστό café της πόλης μας, εκδήλωση της Ε.Ν.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας.

** Στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2015, στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τίτλο «Το μικρό πανηγυράκι του Άγιου Στυλιανού».

** Στις 30 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, σε γνωστό κεντρικό αθηναϊκό Ξενοδοχείο, εκδήλωση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.), εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της πανελλήνιας ποσοτικής έρευνας για τον Περιοδικό Τύπο.

Δεκέμβριος 2015

** Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε Ιερά Πανήγυρη.

** Στις 4 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, μαζί με τους άλλους δύο εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, κ.κ. Παναγιώτη Γαλανόπουλο και Ιωάννη Εμιρζά, πραγματοποίησαν δημόσια πολιτική εκδήλωση.

** Από τις 7 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2015, στο Μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Αγορά, με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, να δίνονται σε άπορες οικογένειες της πόλης μας.

** Στις 8 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση, με Δημοτικούς Συμβούλους, επιλεγμένες μαθήτριες και επιλεγμένους μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, με θέμα «Καλλιθέα και ειρήνη. Η ιστορία μιας προσφυγούπολης».

** Στις 11 Δεκεμβρίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, μαζί με πολλά νεαρά μέλη της κοινωνίας μας, άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο, το έναυσμα για την έναρξη των 130 και πλέον Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα ακολουθούσαν.

** Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών και στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας Αθηνών, ο Φοίνικας Καλλιθέας συντρίβει τον Άτλαντα Κυψέλης, με 5-2.

** Στις 16 Δεκεμβρίου 2015, οι πενταμηνίτες συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου μας, προβαίνουν σε συμβολική ολιγόωρη κατάληξη του Δημαρχείου της πόλης μας.

** Στις 20 Δεκεμβρίου 2015, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, πραγματοποιεί εκδήλωση για τα παιδιά, σε γνωστό Μουσικό Θέατρο.

** Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μαθήτριες και μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου, πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της κυρίας Κρίσης».

Τα παραπάνω, ήταν μερικά ενδεικτικά γεγονότα, όπου η εφημερίδα μας, «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», παραβρέθηκε και κάλυψε δημοσιογραφικά.

Στα τέσσερα (4) έντυπα φύλλα που εκδόθηκαν και διανεμήθηκαν δωρεάν, όπως πάντα, από Ιανουάριο έως και Απρίλιο του 2015, δημοσιεύθηκαν 117 άρθρα ποικίλης ύλης και θεματολογίας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με θέματα που είχαν σχέση με εκδηλώσεις ή γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας.

Από τις 2 Ιουνίου του 2015, όταν η από τις 13/03/1995 έντυπη εφημερίδα μας έκανε ένα βήμα παραπάνω, εκσυγχρονίστηκε και μετατράπηκε σε ηλεκτρονική εφημερίδα, αναρτήθηκαν συνολικά 230 άρθρα, διανθισμένα με οπτικά και ηχητικά μέσα, αλλά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και γεγονότων που επίσης, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συνέβησαν στην πόλη μας.

Πάντοτε πιστοί στη δέσμευσή μας να υπηρετούμε έντιμα και καλοπροαίρετα τη δημοσιογραφία και την καταγραφή των γεγονότων στην πόλη μας, ευχόμαστε και ελπίζουμε, στο νέο έτος που ανέτειλε πριν από 4εις ημέρες, να παρευρεθούμε σε περισσότερες εκδηλώσεις και να αναρτήσουμε περισσότερα και ακόμα πιο ενδιαφέροντα άρθρα.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2015 Reviewed by on . Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανασκόπηση του 2015 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ και το 2015 λοιπόν... Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και καλύφθη Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανασκόπηση του 2015 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ και το 2015 λοιπόν... Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και καλύφθη Rating: 0
scroll to top