Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ιανουάριος 23, 2016 9:13 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Λαμπρή Εκδήλωση με… Εισβολή!!!

ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΛΑΜΠΡΗ, αν και επεισοδιακή, ήταν η εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Hilton.

Παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων των αθηναϊκών ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και πολλών επισήμων, η Διοίκηση αλλά και το προσωπικό της κορυφαίας Ένωσης της χώρας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε η όλη εκδήλωση να στεφθεί, για πολλοστή φορά, από απόλυτη επιτυχία.

Τα απονεμόμενα έπαθλα και βραβεία, ήταν στη θέση τους, τα τραπέζια ήταν σωστά αριθμημένα, οι καλεσμένοι πολλοί και τα αναμνηστικά Ημερολόγια είχαν ήδη γίνει ανάρπαστα. Και ενώ τους παρευρισκόμενους είχε καλωσορίσει – με σχετική καθυστέρηση καθώς η προσέλευση ήταν συνεχής και αθρόα – ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Άγγελος Νικόπουλος και στο βήμα του Ομιλητή είχε ανέβει ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ξαφνικά και από το πουθενά, στον χώρο της εκδήλωσης εισέβαλαν 50 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, με καλυμμένα τα πρόσωπα με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν, ευτυχώς μόνο φραστικά, κατά πάντων. Με χυδαίες εκφράσεις, αλλά και με συνθήματα υπέρ της ομάδος τους, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους κατά της απόφασης της Διοίκησης της Ένωσης να βραβεύσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος, τελικά δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ τα «βέλη» τους έστρεψαν και προς τον παριστάμενο Πρόεδρο της Super League κ. Γεώργιο Μποροβήλο.

Με την παραμονή των οπαδών του Παναθηναϊκού να μην διαρκεί περισσότερο από 7-8 λεπτά, καθώς αποχώρησαν ειρηνικά και συνενώθηκαν με πολλούς περισσότερους οπαδούς έξω από το Ξενοδοχείο, η εκδήλωση συνεχίστηκε και τελείωσε ομαλά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Δημητρίου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παρευρισκόμενους, τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Την Ένωση Αθηνών την έχουν διοικήσει παράγοντες με μεγάλη ιστορία στο Αθλητικό και Ελληνικό ποδόσφαιρο (ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ, ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΪΔΗΣ, ΑΜΒΡΟΥΖΗΣ) και είμαστε υποχρεωμένοι να την διατηρούμε τουλάχιστον στο ίδιο ή και σε καλύτερο ακόμη επίπεδο, σε όλους τους τομείς.

Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι, η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα θεσμό για την Ε.Π.Σ.Α.

Για τον λόγο αυτό, κάθε χρόνο την προβάλλουμε με ξεχωριστή λαμπρότητα, αφενός για να τιμήσουμε με τον τρόπο αυτό τους αφανείς ήρωες του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου, αυτούς που από το υστέρημά τους συντηρούν τα Αθηναϊκά ερασιτεχνικά σωματεία χωρίς βοήθεια από τους κρατικούς φορείς και αφετέρου να σας παρουσιάσουμε ένα συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων μας στη χρονιά που πέρασε.

Παραθέτοντας κάποια στοιχεία αυτού του Απολογισμού, θέλω να πω ότι η Ε.Π.Σ.Α. επιδεικνύει μια σπουδαία αγωνιστική δραστηριότητα, διοργανώνοντας ετησίως περίπου 5.000 επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών και υποδομών, παρότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα.

Πιστεύω ότι διοργανώνουμε πολύ ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πρωταθλήματα και αυτό διότι:

Α) Διαθέτουμε γνώση και εμπειρία.

Β) Οι αποφάσεις μας είναι σωστές, δίκαιες και αυστηρές.

Γ) Οι ομάδες μας καταλαμβάνουν την βαθμολογική τους θέση βάσει τη απόδοσής τους στο γήπεδο και

Δ) Οι διαιτητές μας είναι ικανοί και αμερόληπτοι.

Οι Μικτές μας Ομάδες ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ, κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν και τερματίζουν πρώτες στους Ομίλους που συμμετέχουν.

Παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει βοήθεια από επιχορηγήσεις σε ότι αφορά τα οικονομικά, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, μοιράσαμε αθλητικό υλικό στα σωματεία της Γ’ Κατηγορίας και από 200 ευρώ στα σωματεία Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Οργανώσαμε καλοκαιρινό Τουρνουά στο Σοφικό, τον Ιούνιο, με τη συμμετοχή 400 περίπου ποδοσφαιριστών.

Οργανώσαμε Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά από 27 έως 30 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 124 ποδοσφαιρικών τμημάτων από 60 σωματεία, μεταξύ των οποίων και οι ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΑΕΚ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ.ά.

Πραγματοποιήθηκαν 260 αγώνες και έλαβαν μέρος 1.800 ποδοσφαιριστές, ηλικίας

από 7 έως 17 ετών.

Τα τελευταία 5 χρόνια, η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Α. λειτούργησε Σχολές Διαιτησίας, από τις οποίες αποφοίτησαν περίπου 400 νέοι διαιτητές.

Η Ένωσή μας διαθέτει πολλούς και αξιόλογους διαιτητές και ελπίζουμε η ΚΕΔ/ΕΠΟ να συμπεριλάβει στους πίνακες, περισσότερους διαιτητές των Εθνικών Κατηγοριών.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, λειτουργεί σε νέα βάση η Ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Εντός 30 λεπτών από τη λήξη των αγώνων, καταχωρούνται τα αποτελέσματα των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων μας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και άμεση ενημέρωση για την αγωνιστική δραστηριότητα των σωματείων μας.

Τα Φ.Α. πλέον ψηφιοποιούνται και καταχωρούνται στην Ιστοσελίδα μας και αποτελούν ένα διαρκές αρχείο στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Η ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού, είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η Ιστοσελίδα μας είναι μία από τις πρώτες σε επισκεψιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και στην προσπάθειά μας θέλουμε αρωγούς την Πολιτεία, την Περιφέρεια και τον Δήμο Αθηναίων και όλους τους Δήμους που ανήκουν στην Ένωσή μας.

Σήμερα, στο Δήμο της Αθήνας λειτουργούν 3 ερασιτεχνικά γήπεδα ποδοσφαίρου σε σύνολο 30 σωματείων. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να κατασκευαστούν άλλα τουλάχιστον 2 γήπεδα, στις περιοχές του Γουδιού και του Βοτανικού, για να υπάρχει στοιχειώδης εξυπηρέτηση των σωματείων.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι οι Αθηναίοι παράγοντες πρέπει να είναι περήφανοι, διότι τα σωματεία τους ανήκουν σε μία από τις καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το προσωπικό της Ένωσης, τους προπονητές των Μικτών Ομάδων, τους δημοσιογράφους, τους διαιτητές, τους ιατρούς, τους παρατηρητές, που όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για τη βελτίωση και την ανάδειξη του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου».

Αμέσως μετά την ομιλία – χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Αθηνών, αλλά και τις σύντομες τοποθετήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, ήρθε η σειρά των βραβεύσεων, όπου βραβεύθηκαν τα σωματεία της Ένωσης που διακρίθηκαν κατά την παρελθούσα ποδοσφαιρική περίοδο 2014 – 2015, οι πρώτοι σκόρερ των κατηγοριών, οι Μικτές Ομάδες της Ένωσης ΝΕΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους Ομίλους τους πέρυσι, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αριστείδης Καμάρας, Λάκης Νικολάου και Αντώνης Κάραλης, ο Αθηναίος Διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, οι Αθηναίοι παράγοντες Ιωάννης Σουρτζής, Σωτήριος Καλαμάρας, Σταύρος Σάπκας και Γιώργος Χαμπάλογλου, καθώς και μαθητές ποδοσφαιριστές που, παράλληλα με την αγωνιστική τους δραστηριότητα, πέτυχαν την είσοδό τους και σε Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας, στην εκδήλωση τον Γ.Σ. Καλλιθέας, εκπροσώπησε ο πρώην Σύμβουλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών κ. Αθανασάκης Σπύρος, και τον Φοίνικα Καλλιθέας, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος χειροκρότησε από κοντά, τον προπονητή της αγαπημένης μας «πράσινης» ομάδας κ. Δημήτρη Τσικριτέα, ο οποίος βραβεύθηκε με μετάλλιο, καθώς ήταν Βοηθός Προπονητής στην περσινή Πρωταθλήτρια Μικτή Ομάδα Νέων.

Και του χρόνου.

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή Εκδήλωση με… Εισβολή!!! ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΛΑΜΠΡΗ, αν και επεισοδιακή, ήταν η εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή Εκδήλωση με… Εισβολή!!! ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΛΑΜΠΡΗ, αν και επεισοδιακή, ήταν η εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτ Rating: 0
scroll to top